31. kolo
03.04.2024 21:15 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Phil Foden (© AFP)

Odpočívající hvězdy Citizens sledovaly z lavičky one man show Fodena proti Aston Ville

Manchester City ukončil bez Kevina De Bruyneho a Erlinga Haalanda v sestavě minisérii dvou ligových remíz, když porazil v zápase 31. kola Premier League hostující Aston Villu 4:1. Plány The Lions narušil už v 11. minutě Rodri, jenž otevřel skóre. Villans sice jen o devět minut později kontrovali, poté ovšem přišlo galapředstavení v podání Phila Fodena. Anglický záložník se nejprve v závěru první půle prosadil z přímého kopu, na což navázal po změně stran dalšími dvěma góly.

Rozlosování Premier League si s Manchesterem City krutě pohrálo, když mu postavilo do cesty tři konkurenty v boji o titul v řadě. Pro Aston Villu sice bylo toto označení možná přílišným, avšak její průběžná čtvrtá příčka před začátkem kola byla holým faktem. S Arsenalem i Liverpoolem se Citizens rozešli smírně, ale tentokrát už byli jasným favoritem a jakákoliv ztráta bodů nepřipadala v úchvatném závodě o první příčku v úvahu.

I proto vstoupili domácí do zápasu tím nejlepším možným způsobem, když se již v 11. minutě prosadil Rodri. Gólovou akci odstartovala milimetrově přesná přihrávka od Fodena, který našel na pravé straně Jérémyho Dokua. Belgický křídelník následně skvělým pasem pod sebe vybídl klíčového záložníka Citizens, jenž se z první nemýlil. The Sky Blues ovšem radost příliš dlouho nevydržela, jen o devět minut později totiž dokázal vyrovnat z brejkové situace Jhon Durán. Mladý Kolumbijec si před pokutovým územím fantasticky narazil míč s Morganem Rogersem a poté jej umístil placírkou k pravé tyči. V nastaveném čase se ale hráči Manchesteru City dostali k přímému kopu z nebezpečné pozice. Ke standardní situaci se postavil Foden a díky děravé zdi Villans propálil balon až do sítě.

Domácí byli i po změně stran dominantnější na míči, v 55. minutě je ale musel podržet výborným zákrokem Stefan Ortega, jenž vyškrábl nad břevno ránu od Douglase Luize. Po hodině hry ovšem přispěchali s další brankou fantasticky hrající Rodri s Fodenem. Španěl šikovně prokličkoval přes defenzivní blok hostů, předložil míč na hranici velkého vápna svému parťákovi, který jej z první poslal přesně k pravé tyči. Od Fodena to však nebylo poslední slovo, neboť v 69. minutě završil po krásné dalekonosné střele pod břevno hattrick.

Aston Villa tak skalp úřadujícího mistra ze začátku prosince nezopakovala a prohrála. V příštím kole přivítá 6. dubna Brentford, Manchester City se tentýž den představí na hřišti Crystal Palace.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (2)

Přidat komentář
BALGA László

Obsazna predpoved.

Reagovat
BALGA László

Obsazna predpoved.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele