33. kolo
14.04.2024 15:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Eberechi Eze (© AFP)

Evropská facka Liverpool neprobrala, Ezeho gól připomněl dominanci Orlů na Anfieldu

Crystal Palace, které v prosinci remizovalo na hřišti Manchesteru City, bodovalo na hřišti dalšího aspiranta na titul, když ve 33. kole Premier League vyhrálo na půdě Liverpoolu 1:0. Na Anfieldu se hrál od úvodu strhující duel plný šancí, ty favoritovy však zůstávaly nevyužity, naopak v dresu Orlů udeřil Eberechi Eze. Další gól v síti favorita pak odmítl fantastickým zákrokem na brankové čáře Andrew Robertson, ani to ale Reds ke srovnání nepovzbudilo. Londýňané se tak rozpomněli na senzační období mezi lety 2015 a 2017, v jehož průběhu na tomto stadionu vyhráli třikrát za sebou.

Liverpool musel rychle vstřebat nedávný výprask od Atalanty a soustředit síly na boj o ligový titul. Po sobotním programu nahradilo Arsenal, který se dostal do čela po týden starém zaváhání výběru Jürgena Kloppa proti Manchesteru United, na prvním místě City. Na něj Gunners i celek z Anfield Road ztráceli před nedělními utkáními dva body, Crystal Palace ale mělo být pro Reds snadnou překážkou. Londýňané totiž v tomto kalendářním roce porazili jen utrápené Burnley a Sheffield.

Když se na liverpoolském stadionu představil před nedávnem Brighton, skóroval už ve druhé minutě. Podobně hrozivý start potkal domácí i tentokrát, jelikož kombinační akce po levé straně hřiště uvolnila uvnitř vápna Ezeho, který bez problémů překonal uzdraveného Alissona. Ten se ohlížel za balonem mířícím do sítě také v 18. minutě, chytrý lob v podání Jeana-Philippeho Matety ale heroicky dostihl na brankové čáře Robertson. Pak už se probudili Reds, nicméně několik příležitostí zlikvidoval Dean Henderson a v jednom případě zazvonilo břevno, jež ze závaru po rohovém kopu nastřelil Wataru Endó.

Z totožného typu standardní situace mohl, nebo lépe řečeno měl, skórovat krátce po změně stran Darwin Núňez. Osamocený Uruguayec se zblízka vší silou opřel do míče, trefil ovšem jen uprostřed brány stojícího Hendersona. Ještě větší šanci spálil v 73. minutě Diogo Jota. Ten už totiž nemusel čelit ani Hendersonovi, vedení Orlům ale zachránil blokující Nathaniel Clyne, bývalý hráč Reds. Do festivalu neproměněných tutovek se posléze zapojili i Londýňané, když mohutný Mateta udržel na zádech stopera a z hranice malého vápna trestuhodně napálil Alissona. Aby toho nebylo málo, po bleskovém kontru mužů v červeném selhal Curtis Jones, jenž vůbec netrefil bránu. Razítko na zakletý duel dal sám Mohamed Salah, který z pozice, z níž jindy skóruje poslepu, tentokrát nastřelil nohu Tyricka Mitchella.

Liverpool tak podruhé během pár dní před vlastními fanoušky padl. Další zápas jej čeká 21. dubna proti Fulhamu, Crystal Palace ve stejný den vyzve West Ham.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele