20. kolo
30.12.2023 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Eberechi Eze (© AFP)

Olise se v zimních týdnech rozpálil. Brentford po prohře s Crystal Palace dál padá tabulkou

Crystal Palace porazil ve 20. kole Premier League Brentford 3:1. "Včely" se sice bleskově dostaly do vedení zásluhou Keana Lewis-Pottera, avšak "Orli" ještě do poločasu skóre díky trefám Michaela Oliseho a Eberechiho Ezeho otočili. Po pauze se pak znovu prosadil první jmenovaný, který vsítil již čtvrtý gól ve stejném počtu posledních ligových duelů. Domácí tak konečně ukončili osmizápasové čekání na triumf v anglické nejvyšší soutěži a poprvé od 3. září vyhráli před vlastním publikem. Vzájemné klání v Premier League navíc poprvé v historii skončilo jinak než remízou.

Výsledkové trable Brentfordu dokonale demonstroval předchozí domácí duel s Wolves. Pod ostudnou porážku 1:4 se jistě podepsaly citelné absence, když dlouhodobě distancovaného Ivana Toneyho doplnili Ben Mee pykající za červenou kartu a zraněný střelec Bryan Mbeumo. Na žádnou z těchto opor se nemohl Thomas Frank spolehnout ani v Selhurst Parku, kde domácí Crystal Palace naposledy zvítězilo na začátku září.

Šanci na ukončení této nelichotivé série Orlům zkomplikoval už po necelých 90 vteřinách hry Lewis-Potter. Mladý útočník si naběhl na skvěle načasovanou přihrávku od Madse Roersleva a ve skluzu propálil Deana Hendersona. Vedení však hostům vydrželo jen do 14. minuty, kdy po centru Jordana Ayewa složitým kopem z voleje vyrovnal ve vynikající formě hrající Olise.

Krátce nato se pokusil vrátit jednobrankový náskok zpět na stranu Brentfordu Lewis-Potter, jenže přízemní ranou tentokrát na odchovance Manchesteru United nevyzrál. Další velkou příležitost si až v závěru úvodního dějství vypracovali domácí. Eze se ocitl na konci rychlé akce a uklidil balon přesně ke vzdálenější tyči.

Před hodinou hry využil nekoncentrované obrany Včel podruhé v utkání Olise, který velice snadno prošel až do pokutového území a vymetl dolní roh brány Marka Flekkena. Další ránu se hostům pokusil v 72. minutě zasadit Eze, jenže jeho pumelici z otočky nizozemský gólman zneškodnil. Na druhé straně měl následně dvakrát pořádnou porci štěstí Henderson. Nejprve totiž povedený projektil Neala Maupaye zpoza šestnáctky orazítkoval břevno a jen o pár okamžiků později z bezprostřední blízkosti trestuhodně minul Yoane Wissa.

Souboj utrápených londýnských celků tak skončil výhrou Crystal Palace. To se v příštím kole představí 20. ledna na půdě Arsenalu, Brentford tentýž den přivítá Nottingham.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele