38. kolo
19.05.2024 17:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Jean-Philippe Mateta (© AFP)

Nezastavitelný Mateta prokázal vynikající efektivitu třemi góly do sítě Aston Villy

Hráči Crystal Palace završili ve 38. kole Premier League povedený závěr sezony domácím vítězstvím 5:0 nad Aston Villou. Jean-Philippe Mateta vstupoval do utkání s úžasnou statistikou, když končila v síti prakticky každá třetí jeho střela. Svou exkluzivní formu pak proti Villans, které možná ukolébala jistota účasti v dalším ročníku Ligy mistrů, potvrdil hattrickem, a za poslední měsíc tak vsítil devět branek.

Duel garantovaného účastníka Ligy mistrů s Crystal Palace by se kdykoliv jindy mohl zdát jako jasná záležitost. Nyní se ale jednalo o Aston Villu, jež i kvůli nelehkému losu v posledních kolech tápala. Na druhé straně fanoušci Eagles museli být v sedmém nebi, Mateta totiž měl nejvyšší střeleckou úspěšnost v lize. Spolu s Michaelem Olisem a Eberechim Ezem pak tvořili nebezpečné trio, které Londýňanům zařídilo pět výher z posledních šesti zápasů.

Mateta potvrdil svou skvělou střeleckou formu také v úvodu proti Villans, kdy se dostal k balonu poté, co ho parádní průnikovou přihrávkou našel Olise. První jmenovaný pak v souboji jeden na jednoho s gólmanem Robinem Olsenem neměl příliš mnoho práce a ranou k pravé tyči otevřel střelecký účet utkání. Svěřenci Unaie Emeryho však v průběhu prvního dějství výrazně přehrávali svého soupeře, i přes dvě obrovské šance Moussy Diabyho udeřil podruhé Mateta. Ve 39. minutě ho precizním pasem nalezl ve vápně Daniel Munoz, odkud francouzský útočník uklidil balon z bezprostřední blízkosti za Olsenova záda.

Po změně stran netrvalo dlouho a Orli vedli už o tři branky. V 54. minutě si odražený balon našel a následně navedl k hranici vápna Eze, jenž pak ranou utaženou k levé tyči nedal gólmanovi Villans šanci. Crystal Palace poté přidalo ještě další dvě branky. Nejprve se po parádní samostatné akci Ezeho prosadil znovu útočník Mateta, čímž dovršil svůj vůbec první hattrick v Premier League. Následně se prosadil i strůjce předchozí branky Eze, který to opět zkusil zpoza vápna a trefil se náramně.

Krasojízdu v závěru sezony tak završilo Crystal Palace dalším triumfem. Na finální umístění Aston Villy to nemělo žádný vliv, již před zápasem měla jistou čtvrtou příčku. V proměnlivém středu tabulky nakonec Orli díky skvělé formě vylétli na 10. pozici v tabulce.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele