15. kolo
06.12.2023 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Bournemouthu (© AFP)

Iraolova medicína začíná v Bournemouthu zabírat. Recept na Crystal Palace našel Senesi

Bournemouth potvrdil zlepšené výkony z posledních týdnů, když v 15. kole Premier League zvítězil na půdě Crystal Palace 2:0. Střelcem rozdílové branky se stal ve 25. minutě Marcos Senesi, který první letošní trefou pomohl svému týmu k dotáhnutí se v tabulce právě na Orly. Třešně díky tomu prodloužily sérii bez porážky na čtyři duely, na čemž má lví podíl španělský lodivod Andoni Iraola, jehož vedení klubu v létě přetáhlo z Vallecana.

Fotbalisté Crystal Palace se začali výkonnostně propadat, což podtrhly prohry s Evertonem, Lutonem a také následná remíza s West Hamem. Orlům příliš nepomáhala ani domácí půda, kde od startu ročníku zvítězili pouze jednou. Bournemouth naopak mířil k lepším zítřkům, jelikož po působivé výhře nad Newcastlem skolil také Sheffield a o víkendu obral o body i rozjetou Aston Villu.

Jako první nicméně zahrozili Londýňané. Jordan Ayew vyzkoušel své štěstí z dálky a zamířil přesně do levé šibenice, Neto ovšem vytáhl skvělý zákrok. Na druhé straně ukázal své brankářské kvality i Sam Johnstone, když lapil pumelici Antoineho Semenya.

Šanci zasáhnout však anglický brankář neměl proti hlavičce Senesiho z bezprostřední blízkosti. K vyrovnání měl blízko Odsonne Édouard, když dorážel střelu, ale do cesty mu obětavě skočil jeden z obránců. Poslední slovo si chtěl v první půli vzít Justin Kluivert, jenž diváky ohromil povedenou individuální akcí. Zakončení mu nicméně nevyšlo a minul.

"Orli" chtěli jednobrankové manko stáhnout hned zpočátku druhého poločasu, a proto se pustili aktivně vpřed. Jefferson Lerma obdržel balon na hranici vápna a bez váhání pálil, jeho pokus však skončil pouze na pravé tyči. Při následujícím střeleckém pokusu mířil Kolumbijec nad břevno Netovy brány.

"Třešně" se ve druhé půli takřka nepotkaly s míčem, i přesto dokázaly těsný výsledek udržet a v nastavení navíc přidaly pojišťující gól. Rychlý protiútok hostů zakončoval hlavou do odkryté brány Kieffer Moore.

Bournemouth tak pokračoval ve skvělé formě a z Londýna si odvezl plný počet bodů. Oba celky sehrají další zápas 9. prosince. Eagles se střetnou s Liverpoolem, The Cherries změří síly s Manchesterem United.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele