28. kolo
10.03.2024 14:00 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Heung-Min Son (© AFP)

Tottenham trestal bídný vstup Villans do druhé půle, Maddison potvrdil navrácenou formu

Hráči Tottenhamu po perfektním vstupu do druhé půle zvítězili ve 28. kole Premier League na hřišti Aston Villy 4:0. Úvodní dějství sice nepřineslo ani jednu střelu na bránu, krátce po změně stran se ovšem v rozmezí tří minut hosté hned dvakrát prosadili, přičemž vítěznou trefu zaznamenal James Maddison, který asistoval u rozhodující branky v minulém utkání. Naděje Villans na vyrovnání zmařil po hrubém faulu v 65. minutě vyloučený kapitán John McGinn. V početní převaze se vyřádil Heung-Min Son, jenž v nastavení zapsal gól a asistenci. Pátí Kohouti tak stáhli náskok čtvrtých Lvů na pouhé dva body.

V Birminghamu byl na programu duel, který mohl oběma zúčastněným celkům do zbytku sezony mnoho napovědět. Spurs i Villans totiž sváděli lítý boj o nejlepší čtyřku znamenající jistotu účasti v Lize mistrů. Domácí sice měli před výkopem na svého soupeře pětibodový náskok, v případě porážky a úspěchu Tottenhamu v dohrávaném zápase se však mohly role výrazně obrátit.

Ačkoliv měli od úvodního hvizdu zdánlivou herní převahu hosté, kteří dominovali statistice držení míče, z pohledu ofenzivní nebezpečnosti vládla Villa. Již v páté minutě se z brejku parádně utrhl Ollie Watkins, ve vápně byl však čistě sražen k zemi posledním bekem Mickym van de Venem. Divácky atraktivní tempo zbytek první půle bohužel neudržel, k vidění nebyl ani jeden přesný střelecký pokus a pokračovala pouze marná snaha Spurs o obehrání soupeře postupnou kombinací.

Již první desetiminutovka druhého dějství nicméně divákům ve Villa Parku z hlediska akčnosti vše vynahradila, radost ovšem přinesla výhradně příznivcům hostujícího mužstva. V 50. minutě si na přesný centr Papeho Matara Sarra naběhl Maddison a volejem z těsné blízkosti překonal Emiliana Martíneze. Vzápětí propukla euforie severolondýnských hráčů podruhé, nekompromisní dělovkou zevnitř pokutového území přinutil argentinského brankáře ke druhé kapitulaci Brennan Johnson. Pochmurný průběh domácího celku napsal další kapitolu v 65. minutě, kdy kapitán týmu McGinn nemilosrdně poslal k zemi Destinyho Udogieho a zaslouženě obdržel předčasný lístek do sprch. Konečný výsledek určilo až dlouhé nastavení. Hned v jeho úvodu se Son střelou těsně pod břevno stal pátým nejlepším kanonýrem v klubové historii. Dominanci The Lilywhites dokázal po přihrávce Sona proměnit v gól také Timo Werner, který předvedl pohlednou ránu na vzdálenější tyč.

Tottenham tak udělal další krok k posunu na čtvrté místo zaručující Ligu mistrů. Aston Villa se v příštím kole pokusí 17. března skolit West Ham, zatímco Spurs o den dříve zavítají na hřiště Fulhamu.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele