9. kolo
21.10.2023 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Saša Kalajdžić (© AFP)

Cestu za výhrou zmařil Třešním zpackaný úvod druhé půle. Wolves těžili z dlouhé přesilovky

Bournemouth v devátém kole Premier League sahal po premiérovém vítězství v sezoně, nakonec ale odešel z utkání po prohře 1:2 s Wolves bez bodu. Jako první se na listinu střelců zapsal po čtvrthodině hry Dominic Solanke, který se gólem či asistencí podílel na pěti z celkových šesti zásahů The Cherries v této ligové sezoně. Krátce po změně stran však vyrovnal Matheus Cunha a v 54. minutě byl naprosto zbytečně vyloučen Lewis Cook. "Vlci" dlouhou početní výhodu v závěru využili zásluhou Saši Kalajdžiće.

Bournemouth byl jedním ze dvou celků Premier League, které v letošním ročníku nedokázaly zvítězit a s pouhými třemi získanými body se nacházel na předposlední příčce. Wolves se také v úvodu sezony příliš nedařilo, před reprezentační přestávkou ale předvedli dva skvělé výkony, díky nimž dokázali porazit Manchester City a poté remizovat s Aston Villou. Oba duely ovšem sehráli před domácím publikem, kde se jim dařilo mnohem více než na hřištích soupeřů.

To, že poslední výsledky "Vlků" nebyly pouhou náhodou, se v páté minutě pokusil potvrdit Pedro Neto. Pohlednou ránu rychlonohého křídelníka zpoza šestnáctky však zastavilo břevno brány jeho brazilského jmenovce. První zásah utkání proto přišel až po čtvrthodině hry, kdy se k radosti domácích příznivců prosadil Solanke. Střelecký tahoun Třešní obdržel přesný pas na malé vápno a efektní patičkou otevřel skóre. Jinak se ale první dějství obešlo bez dalších velkých šancí, a do šaten tedy s těsným náskokem odcházeli fotbalisté Bournemouthu.

Vedení jim ovšem po přestávce nevydrželo ani dvě minuty. Pedro Neto přiťukl míč rozběhnutému Cunhovi, který nechytatelně zakroutil balon na zadní tyč. Krátce nato bylo pro domácí ještě výrazně hůře, jelikož Cook viděl po nesmyslném úderu hlavou do tváře protihráče červenou kartu. Navzdory početní výhodě se však The Wanderers nedařilo pronikat skrz kompaktní obranný blok The Cherries. Do jedné z mála příležitostí se dostal aktivní Pedro Neto, jenže zevnitř vápna mířil nepřesně. V 88. minutě se Wolves přece jen gólu dočkali. Kalajdžič skvěle vybojoval míč, vyměnil si ho s Hee-Chan Hwangem a akci, kterou sám začal, tváří v tvář brankáři suverénně zakončil.

Bournemouth tak doma opět neuspěl a na své první vítězství v letošní sezoně si bude muset ještě počkat. Oba celky se vrátí zpět do akce 28. října. The Cherries svedou souboj s Burnley, "Vlci" změří síly s Newcastlem.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele