8. kolo
02.10.2005 12:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester City - Everton FC 2:0

Na City of Manchester stadium se začalo v netradiční čas, dopoledne ve čtvrt na dvanáct anglického času, a to rozlítilo domácí fanoušky natolik, že velká část z nich na protest přišla na stadion v pyžamu. Hrál se zápas týmů z opačných pólů tabulky, protože domácí byli na 7. místě se ziskem 11 bodů a Everton nastupoval do zápasu překvapivě z posledního místa, když v šesti zápasech uhrál pouhé tři body. Navíc další ranou pro Everton bylo jednoznačné a překvapivé vyřazení v poháru UEFA od Rapidu Bukurešť, když v Rumunsku vyhráli domácí senzačně 5:1 a v odvetě nestačilo Evertonu vítězství 1:0.

V sestavě City se překvapivě objevili záložníci Stephen Ireland a Stephen Jordan, v útoku nastoupili Andy Cole a Darius Vassell, Everton nastoupil bez Jamese Beattieho, který začal zápas pouze mezi náhradníky.

Zápas začal takřka bez šancí, oba brankáři dlouho neměli pořádnou práci, až se do první velké šance dostal před přestávkou Cole, ale ztroskotal na Martynovi. Everton odpověděl šancí Cahilla, ale ani on nebyl úspěšný, do šaten se tak odcházelo bez gólů.

Druhý poločas začal ve znamení tlaku domácích, ale ten vytoužený gól ne a ne přijít. Manchester se dočkal až v 72. minutě, to zdálky vypálil bek Danny Mills a k veliké radosti fanoušků na stadionu poprvé rozvlnil síť za zády Nigela Martyna. To už na trávníku byl zcela nový útok Evertonu, Beattie s Fergusonem nahradili Benta s McFaddenem. Ale i jejich snaha vyzněla do prázdna a definitivní rozhodnutí padlo v nastavení, úspěšným střelcem se stal Darius Vassell. Manchester City tak zdolal Everton 2:0.

Autor: Tomáš Kohlmann

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Mrtin

to bylo jasny city hraje ligu mistrů(už se těším)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele