5. kolo
14.09.2003 15:00 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Manchester City - Aston Villa 4:1

První poločas patřil především domácím, v jejichž dresu se poprvé představil navrátilec na britské ostrovy Steve McManaman. Fotbalisté City sice měli míč na kopačkách mnohem častěji než hosté, branku však pořádně neohrozili. Třikrát mířil z dálky mimo Nicolas Anelka, napodobil jej i Michael Tarnat, Paulo Wanchope poté svůj průnik do vápna zakončil slabou střelou přímo na brankáře. Obrana domácích však byla řádně děravá a hned v úvodních minutách to demonstroval Marcus Allback, který šel dvakrát sám na bránu. Jednou mu míč vypíchl vracející se Sun Jihai, podruhé jej odzbrojil vybíhající David Seaman. Hrdinou hostů byl v prvním poločase Juan Pablo Angel, který nejprve po čtvrthodině hry mířil pěknou střelou mimo a v 31. minutě dostal svůj tým do vedení, když hlavou usměrnil Hendrieho centr.

Manažer domácích Kevin Keegan nemohl být po první půli spokojen a o přestávce svým svěřencům zřejmě řádně promluvil do duše, protože ti se na hřiště vrátili jako vyměnění. Už po třech minutách začal řádit Nicolas Anelka, když vyrovnal z penalty nařízené za ruku Marka Delaneyho. O další dvě minuty později bylo na stadiónu Eastlands ještě veseleji – to se z přímého kopu z hranice vápna trefil Michael Tarnat. Hráči City i nadále kontrolovali hru a v 68. minutě přidali třetí gól, po faulu Peta Wittinhgama se opět z penalty trefil Nicolas Anelka. Tak také nakonec dosáhl hattricku, když v 83. minutě po Tarnatově přihrávce upravil skóre na konečných 4:1.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele