7. kolo
28.09.2003 16:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Everton FC - Leeds United 4:0

Noční můra pro Roqueho Juniora, brazilského obránce, který je v Leedsu na hostování z AC Milán, stále nekončí. Po matném výkonu proti Leicesteru (Leeds prohrál 0:4) a vyloučení v zápase s Birminghamem (Leeds prohrál 0:2) přišel další nepovedený zápas. Domácí Everton, i bez odpočívajícího Rooneyho, útočil od samého začátku a bylo jen otázkou času, kdy přijde první gól v síti hostů. Skvěle se předváděl mladý skotský záložník James McFadden jehož hra nápadně připomíná Ryana Giggse. Leeds odolával jen do 26. minuty. Roque Junior, obtěžován Radzinskim, chyboval, jeho nepovedený odkop skončil u Steva Watsona, ten si narazil s Fergusonem a střelou pod břevno rozvlnil síť – 1:0. Nájezdy domácích na branku Paula Robinsona pokračovaly a po deseti minutách se Watson trefil podruhé. McFadden vyslal dopředu Radzinského, Robinson vyběhl a míč odkopl, ale jen na Watsona a ten z 35 metrů gólmana přeloboval – 2:0. O dvě minuty později byl Leeds zralý na ručník, na Hibbertův centr si naskočil nehlídaný Duncan Ferguson a zvýšil na 3:0. Hosté o přestávce vystřídali hned tři hráče, ale příliš to nepomohlo. Watson v honbě za hattrickem nejprve ve dvou šancích neuspěl, ale v 52. minutě se dočkal. Unsworthův centr se od Juniora odrazil k Watsonovi a ten chytře přehodil Robinsona – 4:0. O dvě minuty později se zapotil také gólman domácích Nigel Martyn, když zblokoval střelu Viduky. Také závěr patřil Evertonu, který si bezpečně pohlídal jasné vítězství a mohl přidat další góly. V tabulce je Everton desátý, Leeds se naopak topí v sestupových vodách, je až třetí od konce.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele