35. kolo
28.04.2024 17:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Kevin De Bruyne a Pep Guardiola (© AFP)

De Bruyne svou přesností řídil pád Nottinghamu, po návratu pálil i uzdravený Haaland

Manchester City zvládl utkání 35. kola Premier League a na hřišti Nottinghamu zvítězil 2:0. Navzdory 50 bodům, které před tímto duelem oba celky v tabulce dělily, se Citizens na vítězství řádně nadřeli a domácím k bodovému zisku chyběla víceméně pouze vyšší efektivita ve finální fázi. Hostům ovšem výrazně pomohl Kevin De Bruyne, jenž si při vítězství připsal asistence na obě branky. Tu druhou navíc vsítil Erling Haaland, který se po zdravotních komplikacích dostal na hřiště ve druhém poločase. Světlemodří navíc potřetí v řadě neinkasovali a na Arsenal ztrácí v dramatickém boji o titul pouze jediný bod.

Fanoušci Arsenalu, kteří zoufale vyhlíželi jakoukoliv bodovou ztrátu Manchesteru City, byli před několika dny svědky velkého zklamání, když úřadující mistr zcela dominoval na půdě Brightonu. Právě tento duel přitom považovali za jeden z nejtěžších ve zbývajícím programu týmu Pepa Guardioly. Do Nottinghamu naopak mnoho nadějí nevkládali, jelikož The Tricky Trees i kvůli čtyřbodovému odpočtu balancovali na hraně sestupu.

Akcie Forestu zvýšily zdravotní komplikace sužující favorita. Kromě svalovými problémy pronásledovaného Haalanda, který začal pouze na lavičce, s týmem totiž kvůli nemoci necestovali Phil Foden a Rúben Dias. Ačkoliv The Sky Blues kontrolovali hru, výraznější šance se dlouho nemohli dočkat. Hned v první velké příležitosti ovšem instinkt dravce potvrdil ve 32. minutě Joško Gvardiol, který po precizně zahraném rohu De Bruyneho navýšil hlavou počet standardních situací, ze kterých Nottinghamští letos inkasovali, na 23. Neskutečnou příležitost vyrovnat měl vzápětí Chris Wood, zcela nebráněný na hraně malého vápna však balon promáchl. V nastaveném čase pak po nejisté reakci Edersona na rohový kop propadl míč k Murillovi, jeho improvizovaná patička však skončila pouze na břevnu.

Během poločasové přestávky musel Guardiola řešit další potíže, po tvrdé srážce z první půle nemohl nakonec pokračovat gólman Ederson a teprve posedmé v sezoně se tak do branky dostal Stefan Ortega. Připravit ho o šanci získat čisté konto mohl okamžitě Novozélanďan Wood, jeho přízemní ránu z těsné blízkosti ovšem dokázal ještě před brankovou čarou zblokovat Gvardiol. V 62. minutě se realizační tým Blue Moon přece jen rozhodl zariskovat a poslat do hry hvězdného Haalanda. Ten po pouhých devíti minutách potvrdil pověst rozdílového hráče a utaženou přízemní ranou do levého dolního rohu přidal pojistku na triumf světlemodrých.

Manchester City tak odčinil loňské zaváhání z tohoto stadionu a zvítězil. V příštím kole přivítá 4. května Wolves, Nottingham se představí tentýž den v Sheffieldu.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele