35. kolo
27.04.2024 16:00 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Newcastlu (© AFP)

Debakl v Newcastlu zpečetil sestup Sheffieldu United do druhé ligy

Hráči Sheffieldu United padli ve 35. kole Premier League na hřišti Newcastlu 1:5, a definitivně tak stvrdili návrat do nižší soutěže. Žiletky sice brzy po úvodním hvizdu skórovaly, pak však pokračovaly v tragické defenzivní práci z posledních týdnů, během nichž osmkrát v řadě inkasovaly minimálně dva góly. Tentokrát jejich obranu jako první překonal Alexander Isak, jenž se po změně stran prosadil i z penalty. Marnost hostů podtrhl smolnou vlastní brankou i dezorientovaný Ben Osborn.

Při přihlédnutí ke kombinaci široké marodky a dlouhodobě tristní venkovní bilance nebyla prohra Newcastlu na hřišti Crystal Palace překvapením. Straky se prezentovaly zcela bezzubým výkonem. To Sheffield si toho na Old Trafford vypracoval více a hned dvakrát dokonce skóroval. Pokračující špatná defenzivní práce ale vedla k nulovému zisku a k hrozící jistotě sestupu The Blades už po duelu právě v Newcastlu.

Navzdory nepříznivé situaci v tabulce šli hosté do vedení v páté minutě, kdy si na vysoký balon do šestnáctky naběhl Anel Ahmedhodžič, jenž hlavou zakončil přesně mezi nohy gólmana. Po čtvrthodině hry měl skvělou příležitost Cameron Archer, skvělý průchod do vápna ovšem zakončil střelou přímo do clonícího obránce. Newcastle se vzpamatoval až ve 26. minutě, kdy přízemní ranou ke vzdálenější tyči srovnal skóre Isak. Rychlou odpověď mohl obstarat dobře hrající Ben Brereton Díaz, jehož zakončení zblízka orazítkovalo tyč.

Další přesný zásah ovšem po návratu z kabin oslavoval Newcastle, když Anthony Gordon posadil z přímého kopu balon přesně na hlavu skórujícího Bruna Guimaraese. Anglický mladík mohl chvíli nato sám skórovat, v samostatném úniku jej však skvěle vychytal brankář. Před hodinou hry přišla pro Sheffield krutá rána v podobně pokutového kopu, který s chladnou hlavou proměnil Isak. Rozhozená obrana Žiletek inkasovala ještě jednou, když si po rohovém kopu nešťastně srazil míč do vlastní sítě Osborn. Odevzdané hosty ztrestal přesnou střelou pod břevno také Callum Wilson.

Porážka tak definitivně stvrdila návrat Sheffieldu do druhé nejvyšší soutěže. Rozlučku s Premier League načnou Žiletky 4. května doma proti Nottinghamu, Newcastle se tentýž den představí v Burnley.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele