Přátelské zápasy - mezistátní Přátelské zápasy - mezistátní

Reportáž

Čeští reprezentanti na úvod turnaje v Číně prohráli s Uruguayí

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (220)

Přidat komentář
Messi the Genius"10"

uplne zbytecnej zapas....proc se toto hraje uprostred sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle nemůže opravdový fanoušek fotbalu nikdy napsat.

Zápas s kvalitním týmem, se kterým naše repre hraje jednou za uherský rok, není nikdy zbytečný. Naopak by si to fanoušci měli užít, protože srovnání s jihoamerickým fotbalem má naše repre pomálu.

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
Puskas

Tady se dočteš, že jsou tyto zápasy zbytečné na konci sezón, kdy jsou všichni unavení, na začátku, kdy nejsou rozehraní, se silným soupeřem, to nemáme šanci, se slabým, ty přejedem...

Reagovat
Vasil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

Jediný normální zápasy jsou ty se Slovenskem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ale ty, ktere uz jsou odehrane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bakasa

Reagovat
smazaný uživatel

všechny reprezentační zápasy jsou zbytečné.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Skleněnka Schick proti Godínovi? No potěš koště, se divím, že mu italové sami něco neprovedli, aby ho aspoň měli pod dohledem

Reagovat
bobis21

skleněnka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

dle mě to zbytečnej zápas není a vyhozený prachy za setkání s Uruguayí a pak Walesem nebo Čínou to dle mě nejsou... buďme rádi za takový soupeře, do Číny by se jelo stejně, tak je dobře, že to není turnaj s Ukrajinou, Řeckem a Rumunskem... takticky natrénovat se něco dá, nároďák je vesměs stejnej, holt jiný hráči nejsou, teď je jen otázka, zda to má smysl pod Karlem, kterej stejně půjde od válu, jen co Berbr najde záminku nemuset ho vyplatit

Reagovat
dave30

Vyplácet ho uz nemusí (končí mu smlouva). To bylo na podzim (nemeli peníze a vyplácení by je přišlo asi na 5mega).

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Puskas

Zapomenutý hráč, přitom jistý čas dost dobrý.

Reagovat
andrew96

I při té brance na něj obrana zapomněla.

Reagovat
Greny

hlavně to jak pomáhal Drnovicím je neskutečné;) fakt borec, kterej si nikdy na nic nehral

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,býval nejlepší,ale trenéři stejně na něj i tak většinou káleli a do reprezentace ho moc nedávali

Reagovat
domingo

Uruguay je jeden z nejcitelnejsich tymu na svete, sice maji mnohem vetsi kvalitu, ale prechytracit stoletyho Tabareze je urcite realny. Muzeme klidne prekvapit.

Reagovat
Andis

Suchy - klasika repre, kapitan, svoje si odkope, v LM se potkává s top útočníky. Jinak pomalej a často kazí. Kalas- 2.anglická, alespoň něco, těžkými zápasy ale neprověřen. Luftner, Jugas - česká, dánská liga, hovoří samo za sebe.

Kadeřábek - jeden z mála co hraje kvalitní ligu, špičkový ofenzivní hráči mu sice dělají problémy, jinak u něj se dá spolehnout na stabilitu a určitou kvalitu. Gebre - v podobném duchu , ale roky nezastavíš, nicméně další stavební základ jako Kadeřábek. Novák, v Turecku ted něco odehrál, dle mě na repre slabší, kvalifikace to ukázala. Bořil - další povinný náhradník. Souček - pomalej, zkušenosti z těžkých zápasů 0. Frýdek tlačenka, Trávník z nouze.

Darida - další z hráčů na kterém by to mělo stát. Lepší dozadu než dopředu. Kvalitní liga, dlouhodobá výkonnost. Barák - kvalitní liga, za průměrný tým, je neprověřenej, jestli půjde nahoru se říct nedá, repre každopádně táhnout ještě nemůže.(podobně na tom je Jakto)

Masopust - nouze. Kopic - klasická plzeňská figurka, na českou ligu stačí, něco už odehráno ale má.

Krmenčík - klasický útočník typu Škoda, Necid. Těží z velikosti, váhy a síly.Českou ligu tím převyšuje, na mezinárodní úroveň nestačí viz. Sporting, nevěděl která bije. Chybí kvalita, technika. Schick - tady není co dodat, nominace za talent, asi i určité čekání na spásu. Výkony určitě ne. V noze jo, jinak fyzicky slabej hráč. Vydra pokud si udrží výkonnost a přenese do repre by mohl být určitou možností.

Celkově - Kadeřábek, Gebre, Darida jediní prověření hrající kvalitní Bundesligu, ale pořád průměrní hráči v průměrných týmech. Nicméně základ repre. Suchý následuje. Barák, Jakto, potažmo Schick. Seria A, první dva hrajou, ale ještě brzo hodnotit stabilitu. Potenciál leda do budoucna, momentálně tahouni ještě ne.

K zítřejšímu zápasu, snad to Uruguay odchodí jak trénink jinak bůh s námi

Reagovat
smazaný uživatel

jo, Barák nemůže táhnout repre a proto v ní už dal asi 5 gólů což se třeba Necidovi nebo Kadlecovi nepodařilo za posledních 5 let...logika jak noha

Reagovat
dinss

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

Hraci jako Soucek Novak Kopic si tezko nekdy kopnou proti takovejm hvezdam.

Uruguay mala zeme s neskutecnymi fotbalisty takoho soupere si soucasna repre ani nezaslouzi. Meli tam nastoupit spise proti Vietnamu Laosu a Kambodze a pokud by postoupili tak si to rozdat s nejakym prednim cinskym kantonem

Reagovat
Kepy_FCB

* si NASE repre ani nezaslouzi

Reagovat
Pospa18

takže bychom se měli zachovat jako Slovensko a odjet na turnaj do Emirátů, kde si kopnou s domácíma a pak s týmem z dvojice Gabon - Thajsko... tak nějak??

Reagovat
Pospa18

*na turnaj do Thajska... neumím číst

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne? Třeba by byly dvě výhry. A s Thajskem a Gabonem jsme myslím ještě nikdy nehráli. Kanga je tak na úrovni našich reprezentantů, bylo by to vyrovnané.

Reagovat
Kepy_FCB

Ne , ja jsem prave rad ze si zahrajou s pojmem jako je Uruguay vzdyt takhle kvalitni mimoevropskej tym uz mnozi v zivote nepotkaj.

Akorat tady ctu kecy typu zbytecnej zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

I já jako fanoušek jsem za to rád. Dívat se na Uruguay nebo Gabon je celkem rozdíl.

Reagovat
vanGomm

Souhlas,jenom škoda,že se nehraje "světová" klalifikace n MS.To bychom mohli potom vidět týmy typu Uruguaye,Argentiny,Brazílie atp.Třeba takovou Brazílii,byl to sice pouze přátelák jsme u nás mohli vidět naposledy skoro před 50 lety!!! Většina co tehdy byla na vyprodaném stadiónu,nebo u TV je už po smrti..Tenkrát ČSSR-Brazílie 3:2 Adamec 3 góly!!!!

Reagovat
Puskas

S Brazilci jsme tehdy hrávali celkem často, za posledních 30-35 let snad ani jeden přátelák. Jsou asi drazí.

Reagovat
vanGomm

Jak říkám škoda,že se nehraje na MS ta světává kval.když už se jedná o MS: V dnešní době už se místo parníků používají za účelem cestování letadla,takže je těm je celkem jedno,když by náš soupeř byl Island,nebo Ghana,nebo třeba Mexiko a Kazachstán.Repre přestávky stejně trvají 14 dní (dvojzápas).Většina hráčů Argentiny,Uruguaye,Brazílie hraje v Evropě a na kvalifikaci MS musí také cestovat domů,takže tady by to pro nikoho být problém být neměl.Brazilie pro přátelák drahá,zřejmě ano,ale v kval.by pak s náma hrát ale museli.Jinak já moc přátelákům nefandím.Co se týká soupeřů v nich,tak mě příjde,že nejsme pro ty týmy zvučných jmem dost herně dobří a není proto o nás takový zájem.Nám to spíše vyhovuje,protože s týmy z nižších pater si můžem nahrát nějaké ty "body" a i trochu zvýšit sebevědomí

Reagovat
Puskas

Reagovat
Kepy_FCB

No jo ale krom bra arg uru a mozna jeste trosku mex kolumb je mimo evropu docela bida. A pravdepodobnost ze bychom chytli nekoho z tech jmenovanych je pri poctu statu dosti mala.

Reagovat
vanGomm

Ano byla by malá,ale rozhodně daleko větší než ted Třeba i takové týmy jako Kostarika,Chile,Peru, atd. by byly 1x za 4 roky pro fanoušky fotbalu vítané spestření,rozhodně lepší,než mít v kvalifikacích velice často Maltu,San Marino a další takové.V kval. na EURO to rozhodně stačí.Možná,že se ta celosvětová kvalifikace o postup na MS bude v dohledné době přece jen hrát.Jenou za 4 roky by to nemohlo vadit,spíše naopak,protože potom by na MS postoupily opravdu ty momentálně nejlepší týmy světa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Reagovat
naheCZ

U Součka to vždy čtu a pak to vždy nakonec zvládá, tak uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,to bylo super

Reagovat
ladyboy arsenal

já bych to neviděla tak černě, cavani je palic,suarez to odchodi a 0:0 není nereálný,navíc můžou kluci překvapit a vyhrát,muslera umí dělat minely,chce to střílet na nej ze všech pozic a třeba se někdo ukopne

Reagovat
smazaný uživatel

Máš foto?

Reagovat
smazaný uživatel

chces foto od ladyboya?

Reagovat
ladyboy arsenal
Reagovat
off-olda

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

Za 2 roky si reknem az Češi budou hrat Cca čtvrtfinále EURa!!!;)

Urcite co tu ctu tak to jsou jeste ty bezduchy fanoušci, jak kteří!!! Ja vidim potenciál v české lize, v našich hracich... Jasny je to bida co nekdy predvadime, ale střípky naděje tu jsou.. Vemte si jak jsme hráli s Belgii ci Nemeckem!!! Ty kluci mladí zbiraji zkušenosti!! Pavlenka, i kdyz ho nemam rad kvuli EURu-u21 Koubka..tak mame kvalitní gólmany do budoucna a kaderabka Krejčí vydra Kadlec ci jiný playeri ročník 93 a starší tak ty jsou v tom nejlepsi a bud o trosku vyrostou nebo budou rádi za co co hrajou... A Schick jankto barak Souček to jsou proste kluci kteří jsou ve velkém růstu..jak kterým se dari ale v nich je potenciál.., jasny Darida atd Cca 88 tak ty uz maji zkušenosti a jen předávají bud ty dobre ci ty spatne... Ale vidím diky i české lize co do ni sypou tak bude jednou lip, jenze někteří čeští fanoušci si toho nikdy nebudou vážit i kdybychom skončili za 2roky s německém,Anglii Francii Španělskem ve čtvrtfinále a dostaly 3:0...

Reagovat
smazaný uživatel

Ročník 97-2000 nesmysl playery mame a jak s nimi pracuje Suchopárek a spol..., jen to chce v tom lomovem veku dotáhnout a neprestavam makat... At koukají ma dokumenty o nedvedovi!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A to nezmiňují letošní u-21 ta je ultra tragicka!!!poprve od roku 2002 na ni nekoukam!

Reagovat
smazaný uživatel

*ti bezduší fanoušci

*ti kluci mladí

*jiní playeři

*ti jsou

*ti už mají

...zopakuj si češtinu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Joooo diky jses fakt moc hodnej!!! Ale názor si zde k tématu nevyprudukoval.... Takze az na tu češtinu chapu, ze mě chapes, jinak by ti to spis vic zarazilo nez ty=ti...

Reagovat
smazaný uživatel

to sice nyvprodukoval, ale aspoň vidíš, že si tě někdo přečte v něčem máš pravdu a v něčem si nemyslím...několik jednotlivců máme na dobré úrovni, několik na nadějné cestě, ale v repre mi to pořád příde nemastný neslaný, chybí mi tam nějaká koncepce hry...

Reagovat
luismiksak

JAROLÍM VEN !!!

Reagovat
Kepy_FCB

6x R.I.P. do Kralup

Reagovat
smazaný uživatel

5x cizincům a 1x našemu

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Remt

Kluci - teď se má hrát více těhlech repre zápasů (španělsko, německo atd) - nevíte jestli tyto zápasy budou někde online na nějaké české televizi? Zatím jsem prošel program ČT4 sport a O2 tv, na 02 jsem nenašel žádný tenhle repre zápas a na ČT4 sport jen nás zítra 12, nevíte někdo kde by se toho dalo shlédnout víc s českým komentářem?:-) díky

Reagovat
smazaný uživatel

jen zitra na Sport TV: Sport 1 Německo - Španělsko, Sport 2 Francie - Kolumbie. Na Novasportu 1 Rusko-Brazilie, v sobotu Turecko - Irsko. A mas to nahore v tech odrazkach Fotbal v TV

Reagovat
Remt

Díky moc:-) Jsem tu nováček - tohle byl vlastně můj první příspěvek, děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

neni zac. Jinak dobre ucelenej program na ceskych sportovnich stanicich je tady

http://www.livesport.cz/tv/

Reagovat
Puskas

Anebo Polsko-Nigérie zítra na TVP1, to též může být bonbonek.

Reagovat
smazaný uživatel

Olisadebe proti svým?

Reagovat
Puskas

bude rozdvojen

Reagovat
smazaný uživatel

Už tak byl malej, to ho moc nezbude

Reagovat
didosh

Na něj se nedá zapomenutou,cernoch v Polské reprezentaci ve své době... to bylo banánů...n

Reagovat
CHONG

5:0

Reagovat
mayday

Přátelák, na kterej se oba týmy musí plahočit na druhej konec světa, řekl bych, že 0-0 je docela pravděpodobný.

Reagovat
smazaný uživatel

2:3, velký zápas

Reagovat
Spalovač šancí

Bude to někde v rozhlase?

Reagovat
dinss

1:1

Reagovat
ZB 07

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Na poháru konfederací jsme je porazili o 3.místo

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá připomínka výhry 1:0, ale jinak velmi aktuální, jen 21 let. Také jsme s nimi 1:2 prohráli ve skupině a Uruguay pak smolně na penalty vypadla s Austrálií, což je jejich nejlepší dosavadní výsledek na mezinárodním poli.

Dnešní reprezentace je mnohem slabší a Uruguayská o něco silnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Tedy v prodloužení Austrálie, ta tam měla vůbec zajímavé zápasy, například prohru se Saudy ale remízu s Brazílií, která byla v té době bezkonkurenční ale ve finále jim dali 6:0 a Austrálie pocítila kam patří.

Reagovat
TheTopFootbaler

Mě by spíš zajímalo, koho z našich Suarez kousne,

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady uz se snad chytneme.takove tym jako uruquay musime porazet.rip 2_0 nasi

Reagovat
smazaný uživatel

howgh!!!

Reagovat
Teoretik

12:35? Ačkoliv je to břečka, tak jsou zápasy naší repre jediný, co mě během nesmyslné dvoutýdenní repre pauzy zajímá. Tak to jděte do prdele.

Reagovat
dave30

7 hodin posun. Že by kvůli nám začali hrát třeba o půlnoci? A co teprve fanoušci z Uruguaye? Tam to budou mít těsně po snídani.. .

Reagovat
Teoretik

V Číně to stejně nikoho nezajímá, bude to jak v Kataru, kde museli na tribuny nahnat komparz. Každopádně aspoň to nemuselo být v pátek, ale o víkendu.

Reagovat
Infi

no u

Reagovat
RadekVonCZE

8:0 4 Cavani , 4 Suarez

Reagovat
smazaný uživatel

Tak marní zase nejsme.

Reagovat
sk333

Myslím, že 6.6 ďalší bonbónik Česko-Nigéria. Dnes asi Uruguaj vyhrá o ten gólik, ale fandiť budem Česku.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Fernando_Torres

Předpokládaná sestava podle Blesku: Vaclík - Gebre Selassie, Suchý, Novák - Kadeřábek, Darida, Souček, Barák, Bořil - Schick, Krmenčík

Jako sorry, ale jestli tu obranu fakt postaví takhle tak dostaneme strašně...

Reagovat
naheCZ

Postavil to tak

Reagovat
naheCZ

Teda jen chytá Pavlenka

Reagovat
havrys99

noo uvidíme co to bude za paskvil když už tak by se mi líbilo Novák na LWB a místo něj pořádnej stoper. Takhle s jedním opravdovým stoperem mám strach, že bude céres

Reagovat
naheCZ

Tak on chce hrát tento systém a nemá levonohého stopera, tak tam šoupne prostě levého obránce...ofenzivního Navíc nechá sedět Kalase, kterému by podle mě ten systém dost seděl...

Reagovat
Frony

Reagovat
ladyboy arsenal

Pojďme hoši, to bude jebacka

Reagovat
ondrasch77

3:0

Reagovat
Blasphemer

Tři střeďáci. Jarolím asi konečně pochopil, že hráče, kteří splňují alespoň nějaká minimální světová měřítka máme akorát ve středu zálohy.

Reagovat
Pospa18

chudák Cavani... ani v repre si tu penaltu nekopne...

Reagovat
Shevchenko

Ta mrdka Suarez takové situace umí no

Reagovat
smazaný uživatel

Čemu se Pavlenka divil?

Reagovat
Andis

Ten útok je fakt s prominutím směsný. Talentovaný nehrající papír a k tomu sice silný ale netechnický kopyto

Reagovat
Shevchenko

Lepší útok jsme neměli asi tak 10 let.

Reagovat
Andis

Zabiják Baroš leda

Reagovat
fenixLFC

To sa nevylucuje

Reagovat
smazaný uživatel

Tím pádem se dobře doplňují

Reagovat
naheCZ

Škoda Barák

Reagovat
REPLIKATOR

Pavlenka Takhle tam přece nemůže jít. Suarez z té situace nemohl nic vytěžit.

Reagovat
REPLIKATOR

Jarolím se s tou obranou asi posral. Na stopery dá dva krajní beky

Reagovat
Andis

A Souček je jako AM, má tvořit hru, dávát finální přihrávky....?

Reagovat
smazaný uživatel

Am je barak

Reagovat
Shevchenko

A na to si přišel jak?

Reagovat
exse

Kadeřábek dneska centry a přihrávky na úrovni Coufala.

Reagovat
naheCZ

Pomezní slepej

Reagovat
REPLIKATOR

a Cavani dřevák

Reagovat
naheCZ

Kadeř

Reagovat
Kepy_FCB

Kraaaasa

Reagovat
Andis

Tvl Cavani

Reagovat
smazaný uživatel

Kadeřabek pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

deset deset

Reagovat
Andis

Hele Frýdek jde na reprezatačku k prodeji

Reagovat
smazaný uživatel

Proč Míra Bosák říká Vecino - Večíno?? Vždyť to je špatně, no ne? :) btw - hrajeme tužku.. :-(

Reagovat
Kostomlat

zase se beztak s někým vsadil

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že to bude správně, tohle jméno zní italsky, otázkou je, jak pak Vecino sám pojímá své jméno, španělsky by byl Vesino. Známý je případ Brodeura, kterému se dříve u nás říkalo spíše Broder, až cca od Nagana Brodór.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim je ten vliv zpozdenyho letu a nizsi aklimatizace vetsi, nez jsem cekal

Reagovat
Free_player

No tak zápas probíhá přesně tak jak jsme čekali

Reagovat
REPLIKATOR

Jarolím ven!!!

Reagovat
vanGomm

Jarolím za to nemůže.Je totiž lhostejné a za kolik kdo součstný nároďak povede.Snad dnes všem konečně došlo proč jsme na MS jako ostatně v poslední době vždy nepostoupili.Potvrdili jsme vlstně to,že v součastnosti patříme do suterénu týmů Evropy.Dost dobře nechápu nominaci npř.G.Selassi.Kolik,že mu bude v době konání MS 2022?

Reagovat
kylo ren

Koho bys teda nominoval

Reagovat
vanGomm

Trenéra repre bych klidně dělal za 40 000,-Kč/měsíc.ale to bych brzy skončil špatně Každopádně bych budoval tým ihned po tradičním krachu o postup na MS 2018,tedy už v roce 2017.Tým převážně z mladých hráčů 19-23,kterí by se za 5 let mohli sehrát a nabrat zkušenosti.Pro MS 2022.Tehdy by byli v ideálním fotbalovém věku (24-28).Pokud bych tu funkci za těch 40 000 Kč dostal (to by mě bohatě stačilo),tak budeš první kdo se o jmenovité nominaci dozví To co se zde předvádí už více jak 25 let,tak hůř by to totiž ani dopadnou nemohlo.Naše bilance z posledních 8 pokusů postoupit na MS je totiž 1:7!! To snad ani další komentář nepotřebuje.

Reagovat
kylo ren

Zase jsme ani jednou nechyběli na euru ale

Reagovat
vanGomm

NA EURO postupuje půl Evropy a srovnávat EURO a MS to je stejné jako EL a LM

Reagovat
smazaný uživatel

Až na poslední Eura, dříve to pravidlo nebylo a postupně se navyšovaly počty až, zase bych to nezatracoval, ale to MS je k smíchu no.

Reagovat
valloire

Je to dobou. Těžkej úpadek hokeje a fotbalu jde na vrub současný době. Ať byli komouší jaký chtěli, tohle měli zmáklý.

Reagovat
Spalovač šancí

A zase jsme lepší v individuálních sportech a docela špička ve start-upech a vývoji počítačových her ...

Reagovat
kylo ren

Kingdom come

Reagovat
valloire

No nevím. I ten Lendl, Navrátilová, Kodeš dřív byli. Jakmile skončila generace, která v mládí zažila sportovní školy za komunistů, končíme mimo špičku. Tak to je.

Reagovat
Puskas

Ale basket nebo házená s volejbalem upadaly už za bolševika. Taky jsem byli kdysi ve špičce. Jedinec se může prosadit vždy, tým už vyžaduje těch jedinců víc a i to, aby bylo z čeho vybírat. Navíc se usnulo na vavřínech a dlouho se mnozí domnívali, že bude stále stačit nastavený trend, který byl už dávno zastaralý, a jen díky setrvačnosti se dařilo.

Reagovat
Spalovač šancí

Navíc je dneska prostě větší konkurence.

Reagovat
Puskas

To jo, ale my spíše vyklidili pozice.

Reagovat
valloire

Když vidíš, kdo vede svaz, tak žádný pronikavý zlepšení nelze čekat. Dřív tu byla metodika, dneska jde někdo na stáž a přijde chytrej jak rádio (Lener) a udělá hovno. Jenom se drží dobře placenýho místa. Ono by to šlo, podívej na výchovu mladejch v Plzni za Straky navzdory neexistenci jakési akademie od svazu. Je to v lidech, co to vedou.

Reagovat
vanGomm

Mám jenom dotaz a tebe považuji za zde velice zkušeného a tvé články hodnotím hodně vysoko.Očekávám tedy seriózní odpověd.Často všude čtu a slyším i zde tebou zmíňované slovo za bolševika.To bylo něco v Rusku (SSSR) i menševici tam snad byli,ale ne u nás v ČR.Alespoň já jsem se to tak učil ve škole,že bolševici byly tam.Také jsem se v této souvislosti setkal ohledně našeho státu se slovem za Komančů.To byl ale jistý kmen indiánů v Americe.Těch kmenů tam bylo víc.V mládí jsem četl,že tam byli i Utahové,Navahové,Čejenové,Apačové a další.Teda ty Apače jsme tenkrát měli jako kluci fakt nejraději.Ale zde jde zřejmě o nějaku tu hanlivou slovní hříčku,než velebit kmen a náčelníka Komančů.

Reagovat
Pablos

to s těma komančema myslíš vážně ? nemyslíš že né viď ? to je prostě slang.. nic to s tím kmenem nemá společného. To je jako by ses u tisícovky pozastavoval nad označením talíř a polemizoval nad tím, že to přece nemá nic s talířem na jídlo společného

Reagovat
vanGomm

Tak samozřejmě,že to bylo myšleno v metafoře.Já mám slang celkem rád,ale v tomto případě zrovna ne.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Puskas

Pojem bolševici používám k označení komunistů s vědomě negativním přídechem. Ten pojem pochází z carského Ruska z tehdejší ruské soc. dem. dělnické strany, z jedné její frakce, té Leninovy. Paradoxně měli tehdy ve straně menšinu, ale název je vzat z redakce stranického časopisu, kde měli jistý čas většinu - bolše, jak jistě pamatuješ z ruštiny, a od té doby se používá v souvislosti s komunisty.

A komanči? Tam se to dle mého používá, resp. začalo používat též s negativní konotací, a možná právě díky Vinnetouvi, pro něhož byli Komanči smrtelní nepřátelé. A další paradox - May měl původně kladnou postavu Komanče /kniha Komanč a zálesák/, až později převlékl kabát:).

Reagovat
Spalovač šancí

1) Ano, souhlasím, že komunisti to měli podchycené. Mj. i proto, že to byl nástroj propagandy. Otázkou taky je, jaké metody se používaly.

2) Pokud soustředíš zdroje a úsílí na jednou oblast, má to negativní důsledky jinde.

3) I dnešní systém produkuje špičkové jedince, aniž by tito byli na nějakých sportovních školách za komunismu.

Reagovat
Spalovač šancí

A ještě věc: Sport byla jediná cesta seberealizace s možností dostat se do světa. To byla docela dost podstatná motivace. Takže to nebyla zásluha systému, nýbrž cesta jak se vymanit ze systému. Ostatně není náhoda, že Ivan a Martina nakonec zdrhli a nebyli sami.

Reagovat
smazaný uživatel

To si teda fakt nemyslím, že by zrovna toto byla motivace. V kolika člověk začíná reálně přemýšlet o svý budoucnosti? v 16 cca? Jasný, do tý doby taky, ale to je spíš něco jako "jednou chci bejt bohatej, jezdit ve Ferrari a bydlet v Miami s výhledem na oceán". A v kolika musíš začít se sportem, abys to někam dotáhl? 10 max. Spíš šlo o to, že ty děcka neměly jiný vyžití. Ted je variant milion. Každej den jsou do 4 ve škole, protože výchova a zodpovědnost a vůbec prostě to musej zvládat a učit se do aleluja nepodstatný věci (ale hlavně ne, jak žít reálnej život), pak počítač, telka, pátek a sobota akce, spánek do odpoledne.

Reagovat
Kiwi-21

Jako to z tim vyžitím je pravda jenže to platí všude ve světě a nebo myslíš že ve Francii,Německu,Španělsku,Islandu,Maďarsku,Slovensku nemaji internet chytré telefony,playstationy počítače atd a stejne z těch vyjmenových jsou zrmě co jsou neustále vysoko a takové co ksou menší a předběhly nás

Reagovat
valloire

Dnešní systém nic neprodukuje. To dělají nadšení jednotlivci v okrajových sportech. Se zbytkem se dá souhlasit. Sport byla cesta, jak se vymanit. Ale motivace jako taková by nestačila, dělalo se to zkrátka dobře a celej systém od metodiky po sportovní školy byl skvělej a špičkový jedince nejen v hokeji a fotbale produkoval, atletika třeba. Plus jsme se ještě rozdělili a přišli tak o dalších 5 milionů lidí navíc.

Reagovat
Spalovač šancí

Však to je ale dobře, že dnešní systém nic neprodukuje. Já ani nechci, aby nějaký systém existoval a smyslem jeho existence by bylo produkování úspěšných sportovců.

Reagovat
smazaný uživatel

wtf

Reagovat
valloire

V tom případě se musíš smířit s tím, že si nás za chvíli podá v hokeji Francie a ve fotbale Kypr.

Reagovat
Spalovač šancí

Smiřovat se nemusím, protože s tím nemám vůbec žádný problém.

Reagovat
valloire

Tak to jsi divnej. Já s tím problém mám. Zažil jsem ty úspěchy a je to paráda. Chci to znova.

Reagovat
fenixLFC

a keby si sa radsej snazil o vlastne uspechy?

Reagovat
valloire

To dělám. Chci konečně na ten Ladovej štít.

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct, tenisté byli rozhodně lepší,zase nebylo tolik sportů, bylo jich mnohem méně, nezávodilo se v tomtéž sportu x krát jinak atd.

Reagovat
vanGomm

Ano někdo sice bude dobrý ohledně počítačových her,ale zase může doplatit na neznalost fyzikálních zákonů při jízdě autem.

Reagovat
dinss

Reagovat
Aldeano

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
valloire

Hoši smějete se, ale fakta hovoří. Až do cca 2005, kdy hrála generace, která ještě trénovala za bolševika v mládí, jsme byli úspěšní. Ve fotbale jsme patřili vždycky do top 10 v Evropě a v hokeji do top 4 na světě. Přátelský zápasy jsme hráli s Itálií, Brazílií, Anglií, Argentinou a teď je vrchol Maďarsko. a Polsko. Nic není černobílý, pouze dresy Newcastle United.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, jenže za bolševika jsi toho zase tak moc nemohl, takže sport byla jedna z mála činností, kde ses mohl rozvíjet. Dneska je těch možností mnohem více. Tohle srovnání je fakt nefér a bolševik rozhodně žádnou zásluhu nemá. A promiň, ale když je řeč o nich tak musím:

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže těch možností je mnohem více všude. Nejdementnější co můžeme, je se na toto vymlouvat. Prostě systém za bolševika byl dobrej. Tečka.

Reagovat
valloire

tak, rudý bratře

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Proč brečíš?

Reagovat
valloire

Já myslím, že má. Jednotlivý svazy vedli odborníci, dneska tam máš advokáta-zloděje a Peltu. To tak nějak odpovídá mýmu tvrzení.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
REPLIKATOR

I s průměrným týmem lze dosáhnout úspěchů, např. Island, Švýcarsko, Sev. Irsko. Je to jenom o trenérovi. Jarolíma za jeho nepochopitelný kroky kritizuju dlouhodobě. A když nominuje Frýdka a dneska postaví 5-3-2 se dvěma krajníma obráncema na stoperovi, tak sorry jako ale tohle je opravdu amatérská práce.

Reagovat
Puskas

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
Teoretik

Reagovat
smazaný uživatel

No nic,tak o 3.místo s ČLR

Reagovat
Puskas

A titulky budou: V zápase o 3. místo jsme porazili miliardovou Čínu.

Reagovat
smazaný uživatel

věříš?

Reagovat
Bakary3

Ja i chapu, ze chtel do sestavy nacpat gebreho i kadere jako dva nadstandardni hrace, proc ale novaka i borila? Jeden z nich je az az.

A novak shorel jako stoper uz v kvalde, dyt je to ofenzivni bek, tak proc ho tam nedat znovu... Ze Gebre taky lip utoci nez brani taky vime.

A aby novak prebihal ze strany na stranu, protoze dlouhy auty jsou evidentne nas jedinej plan, to je ubohost.

Kdyz uz, tak bych dal kader, suchy, kalas, novak - gebre, darida, soucek, barak - krmencik, schick

Hlavne, ze tam mame 5 obrancu a vsichni na ne cumi s otevrenou pusou. A kader jak pred druhym golem zezadu vyklusaval, to nechapu doted.

Reagovat
stas87

Gebre v klube aktualne lepsie brani ako utoci..

Reagovat
Bakary3

Skoro jsem cekal, ze mi to napises

V repre ho tak ale moc neznam, a casto, kdyz nastoupil v zaloze, nebo obecne, ma zajimavy reseni, myslim, ze lepsi fotbalovy mysleni nez spoustu nasich zalozniku, a vubec do zalohy je lepsi nez treba kader, ktery hodne tezi ze svy fyzicky nez fotbalovosti.. Proto bych se nebal dat gebreho pred kaderabka.

Reagovat
stas87

Preco?

Jeho pozicia sa zmenila oproti jeseni. Na jesen on bol ten viac ofenzivny wingback a Augustinsson sa k podpore ofenzivy tolko nedostaval. A ked prichadzal v lete z Danska, tak prave kvoli podpore utoku. Ja na nom mam rad tu jeho atletickost a celkom slusnu rychlost. A ako pises ty, on ma hernu inteligenciu dobru a nie je nespolahlivy smerom dozadu. Zbytocne neriskuje a nevyda sa popdporit utok ak nevidi, ze ho zaloznik nezaisti.

Mna zacina stvat, ze neukoncil repre karieru a nesustredi sa uz len na Werder. Je mu uz viac ako 30 rokov, ma male dieta a aj ked sa to teraz nezda, tak Baumann bude mozno uz cez zimne okno uvazovat nad tym, ze mu privedie konkurenta. Vlastne nahrada za Augustinssona a Gebreho je aktualne len Bauer a Friedl. Prvy uvazuje o odchode cez letnu pauzu a druhy je na hostovani z Bayernu a je velmi mlady. A obaja sucasni hraci su nad nim a Kohfeldt ich bude podla mna preferovat aj nadalej. Jasne, nebavime sa o hraci z Japonska ci Peru. To by som tie prelety na repre zapasy tiez nechcel asolvovat ak by som mal 30+. Podla mna da este kvalifikaciu na euro a potom euro a skonci. Ak bude mat po konci kariery ambiciu zacat trenovat ci dostat sa casom do managementu klubu, tak mu to Werder umozni. Navyse je v klube myslim spolocne s Bargfredem najdlhsie spomedzi hracov co za mancaft aktualne nastupuju. Tu poziciu co ma, tak na tu dosiahlo len velmi malo ceskych hracov.

Reagovat
Bakary3

Jen na zaklade toho, jak Bremy komentujes, jinak je nesleduju

Jinak muzem byt radi, ze ma na repre jeste chut, ikdyz bych se mu nedivil, kdyby skoncil, dyt ty matlaci ho s kaderem neumi vyuzit a i diky perspektive je jednicka kader..

Reagovat
stas87

No, ver tomu, ze v zaciatkoch bol strasny a ja som namiesto neho chcel Torosidisa. Este predtym ako bolo jasne, ze z Liberca prestupi do Werderdu.

Pride mi, ze jediny kto ho vedel vyuzit naplno, tak to bol Bilek. Ja to mozem hodnotit max z pozicie fanusika klubu, pretoze repre zapasy ma nebavi vobec. A cesku repre nesledujem kazdy zapas. U Gebreho vidim dva problemy v repre. Ten prvy a podla mna dost zasadny je, ze suhra medzi nim a hracom pred nim je v porovnani s klubom slaba a to dost vyrazne. To je ale kvoli tomu, ze v repre nie je cas na to sa poriadne zohrat ako v klube. Ten druhy je cisto vec taktiky ci systemu ktory pouziva repre trener. Teraz to je Jabulim a zapasy pod nim postradaju akykolvek system ci styl hry. Takze z Thea nikdy nevymackne tolko, kolko by mohol. A s tym ide ruku v ruke aj horsia kvalita spoluhracov v repre. Hlavne teda absencia lidra v obrane a s tym neschopnost najst dvoch stabilnych IV. U SVW to je Moisader-Veljkovic a obranna stvorka sa nemeni. Len kvoli kartam, nemoci ci zraneniu. Ale zasa sa musim opakovat. repre trener je vo velkej nevyhode oproti klubovemu. Hracov vidi raz za cas.

Reagovat
Bakary3

Jo, s tim se urcite da souhlasit.

Jinak Gebre byl vzdycky spis takovej plasak, pamatuju i jeho zacatky ve Slavii, kdy ho Jarolim nasadil jako nladicka, celou dobu na nej rval, bylo videt, jak je psychicky uz dole a pak ho vystridal, asi po pul hodine. Jarolim ho uplne psychicky znicil, pak ho uplne odstavil a prodal do Libe. Tenhle zapas byl myslim s Mostem.

Az se divim, ze pod takovym magorem chce v repre hrat.

Jinak ale co jsem chtel rict - Gebre ma hlavu, umi se prizpusobit i jinymu fotbalu.

Bohuzel kdyz to s nim nasi treneri neumi, je to tezky.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
matZz

Novák a Gebre na stoperu jsou fail, na druhou stranu v nominaci už je jen Kalas a taky mě nenapadá moc dalších variant. Lüftner? Brabec? Z ligy snad jen Hejda....

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
El-Pistolero-68

Celustka.

Reagovat
OTASi

Co dělal vůbec v nominaci Frýdek? Ať pak nemele Jabulím o protekci v repre a spolupráci s agenty s ním se nikam reper neposune, furt je to na náhodu, co kluci na hřišti vymyslej... posere ligu národů a snad povalí, ale už teď je pozdě.. zkurvená fačr

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
OTASi

Co dělal vůbec v nominaci Frýdek? Ať pak nemele Jabulím o protekci v repre a spolupráci s agenty s ním se nikam reper neposune, furt je to na náhodu, co kluci na hřišti vymyslej... posere ligu národů a snad povalí, ale už teď je pozdě.. zkurvená fačr

Reagovat
smazaný uživatel

"Kdybychom Suáreze s Cavanim měli na své straně, třeba by výsledek byl opačný." strašnej čurák .. kdybysme je měli, tak tam dá stejně někoho jinýho, koho mu doporučí agenti dementi

Reagovat
Aldeano

Jarolím

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Greny

Jak to vypadalo? Byl pumlic?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo

Reagovat
Frick

"Mrzí mě, že oba góly byly takové nešťastné. První z penalty, otázka byla, nebyla?"

To myslí vážně?

Reagovat
Puskas

Hamletovská otázka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

to je ocas

Reagovat
Teoretik

Jako upřímně si myslím, že až na stopery ten tým není tak slabej, naopak oproti předchozím rokům tam má Jarolím dost slušné hráče do základu. Schick, Barák, Jankto (škoda že není s repre). S hráči jako Kadeřábek, Darida nebo brankáři jsem neměl nikdy problém a oni také do základu patří. Přesto pod Jarolímem ten tým nevypadá jako o třídu horší než Uruguayci, ale o několik kategorií horší. To je od plešouna nepřijatelné!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když nasadí Schicka, který je rád, že si kopne v AS, ale žádná hitparáda to není a žádné branky prakticky...nechápu, co takový hráč dělá v základu. Pravda je, že to je spíš sranda turnaj, může vyzkoušet. Ale i kdybychom za to dostali zaplaceno, tak on prostě dá stejný hráče prakticky. Jména. I když to v klubu nehraje, nebo málo, dostane to šanci v základu. V lize možná máme papírově horší hráče, ale třeba s lepší formou. Ale ty se nevezmou. Přitom si myslím, že by to mohlo být jako v hokeji. Bojovnost a srdce. A pár repre se takto dostalo i na MS.

Reagovat
Teoretik

Souhlas s tou poslední myšlenkou. Nicméně Schick to v sobě má, jen to v něm musí nějaký kouč probudit, podle mě i schopný reprezentační trenér by mu v tom mohl pomoc. Naopak Krmenčík je one-season wonder a rozhodně nemá smysl na něm stavět útok.

Reagovat
smazaný uživatel

Heleď, chápu, že se tu zdejší trolleři a vtipálci tomu smějí, i hlupáci, co to nechápou, ale myšlení a psychika je klíč k úspěchu. A pokud se Schick zranil a projebal sezonu v AS, je to jen jeho chyba. Můžeme se domýšlet, jak to způsobil tlak ze strany Juve, ACM a dalších klubů, co o něj mělo zájem. Nakonec odešel do AS, kde pořád řádí Džeko. Ale tím chci říct, že takový hráč je nám k ničemu. Je to stejné jako Rosa v Arsenalu. Říkáš správně, že to v něm bude a musí to nějaký kouč probudit. Podle prohlášení Jarolíma to on nebude, protože to by takové...budu slušný...nemohl pouštět do éteru. Krmenčík může řádit, ale maximálně dál v Plzni. Do zahraničí bych ho nepouštěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Není pravda, že je nám k ničemu. Je to náš suveréně nejlepší útočník. A na takovém přátelském turnaji je ideální, aby hrál a trochu se třeba rozehrál a zvýšil sebevědomí, protože může být budoucností naší repre.

Reagovat
naheCZ

Nevíte v kolik budeme hrát v pondělí?

Reagovat
Andis

V pondělí se hraje hned ráno v 8:30.

Reagovat
Coutinho10

od 17:00 zive na Novasport 1 Rusko vs Brazilie

Russia XI: Akinfeev, Smolnikov, Granat, Kudriashov, Kutepov, Jirkhov, Glushakov, Dzagoev, Mirantchuk, Galavin, Smolov.

Brazil XI: Alisson, Marcelo, Miranda, Thiago Silva, Alves, Coutinho, Casemiro, Paulinho, Costa, Jesus, Willian.

Reagovat
Kepy_FCB

Novicoksport1

Reagovat
Coutinho10

jestli je Jesus zase zranenej, tak to se Pepek posere

Reagovat
smazaný uživatel

Ten ještěr je dobře mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že když domluvíme nějaký turnaj, kde bude Malta, San Marino, Lichtenštejnsko,Gruzie apod., tak máme šanci i na postup ze skupiny a při troše haluzu i na finále turnaje. Mělo by se domluvit něco takového. A domácí může být třeba Katar nebo něco takového a mohou z toho být i peníze pro papaláše a tunelování českého fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší by byla nějaká pořádná exotika-Americká Samoa,Východní Timor,Saint Piérre a Miquellon-např.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele