Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 5
01.04.2009 20:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Turecko - Španělsko 1:2

Španělé hrdě nesou prapor mistra Evropy a ve své skupině zůstávají bez ztráty kytičky i po zápase na horké půdě Turecka. Ve druhém poločase nejprve penaltou srovnali s domácími krok, aby v nastaveném čase Riera rozhodl. Bosna tak má obrovskou příležitost odpoutat se právě od Turků.

Turecko začalo odvážně, ale ztroskotávalo na příliš nepřesné kombinaci na půli soupeře. To hosté se snažili přecházet do útoku rychleji a po čtrnácti minutách se to málem vyplatilo. Pas sice Villa nedokázal zpracovat, k míči se ovšem dostal Riera, který po odskoku míče střílel zpoza vápna těsně pod břevno a Demirel s velkými obtížemi vytěsnil na roh.

V další šanci se po rohu ocitl jiný hráč Liverpoolu. Kanonýr Torres svou pověst nepotvrdil a z vyložené pozice v hloubi vápna střílel jen do míst, kde stál připravený brankář. A tak přišla gólová facka od Turků, kteří poprvé vystřelili na branku. Na Turanův centr si přesně na hranici ofsajdu počkal Tuncay, proti kterému vyběhl Casillas, jenže Premier League protřelý útočník stihl za sebe přihrát Senturkovi, před kterým zívala naprosto celá prázdná branka ze čtyř metrů. To dle očekávání zahalilo hřiště do dýmu.

Španělská marnost v útoku a turecké nesmyslně dlouhé polehávání na trávníku obrazu hry nijak neprospívaly. Další oku lahodící akce tak přišla až tři minuty před koncem první půle, kdy Tuncay skvěle sklepl pas na hranici vápna pro Nihata, jenž z první mířil jen nad branku Casillase. Do šatny tak odcházeli domácí s brankovým náskokem.

Po změně stran se samozřejmě snažili hosté o brzký vyrovnávací gól. Místo toho ale mohl po skvělé zpětné přihrávce Snturka skórovat Nihat, ale zbrkle pálil hodně mimo. Když to Španělům nešlo ze hry, dostali možnost penalty. Když totiž Demirel promáchl při rohovém kopu, zastavil hlavičku soupeře Uzulmez rukou. K pokutovému kopu se postavil Xabi Alonso a střelou po zemi doprostřed branky pohodlně vyrovnal.

Domácí v žádném případě nebyli horším týmem, přesto mohli jen děkovat Demirelovi, že po rychlé akci Silvy vychytal dělovku pod břevno od Torrese. Deset minut před koncem se k zakončení konečně dostali i Turci. Po chybě španělské obrany totiž hodně nebezpečně pálil Tuncay, nicméně trefil jen připraveného Casillase, navíc se sám nepříjemně poranil.

Když v 89. minutě nedokázal Tuncay na malém vápně usměrnit míč mezi tři tyče, zdálo se, že se body budou dělit. Jenže zlatá ruka del Bosqueho zasáhla. Čerstvý Guiza totiž vyhrál souboj za odkopnutým míčem, přihrál do vápna na absolutně volného Rieru, který střelou do protipohybu prostřelil padajícího brankáře a zahalil tak Turecko do smutku.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

muj tip Turecko neprohraje

Reagovat
smazaný uživatel

na tureckej pode sa nevyhrava....x

Reagovat
smazaný uživatel

TUTOVKA

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna torchu odvazne ale jak uz to tady ctu tak nejsem sam..Spanelsko ma hodne nahrabano a tusim ze Spanele poprve ztrati body v kvalifikaci...nemysli si ze zrovna prohraji ale "smrdi" to krizem...muj tip 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Supeeeeer

Reagovat
smazaný uživatel

OK tip

Reagovat
smazaný uživatel

Espaňa yvhraje 1:2 (Nihat - Villa, Torres)

Reagovat
smazaný uživatel

spanielsko nastupi iba z jednym utocnikom...torresom

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

i přes to že villa nenastoupil ani na minutu, stihl spalit prvni sanci:) a pak se clovek diví, kdyz majou spanelé neviditelnou technologii, ze hrajou tak dobře,,,,,,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele