Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

mezikontinentální baráže - CONMEBOL / CONCACAF - odveta
19.11.2009 00:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Uruguay měla problémy, přesto se jako poslední dostala na MS

Uruguay dokázala na domácím hřišti uhájit jednobrankové vítězství z úvodního utkání, ovšem měla to složité. Po vyrovnaném průběhu vsítila dvacet minut před závěrečným hvizdem vedoucí branku, jenže za čtyři minuty bylo srovnáno. Domácí mohou být rádi, že odolali následnému tlaku. Na šampionát se jihoamerický celek podívá po osmileté pauze.

Po celý zápas mohli fanoušci sledovat urputný výkon svých svěřenců, zatímco lavička Kostariky působila nervózním dojmem. Zajímavá byla hlavně závěrečná pětiminutovka, kde hosté tlačili soupeře jako uhnilé ovoce, avšak dát branku se jim nepovedlo, a proto mohla vypuknout náramná domácí radost rovnající se vítězství na MS v roce 1950!

Od úvodních minut byli domácí lepší a chtěli okamžitě rozhodnout. Nejvíce hrozil z přímých volných kopů Nicolas Lodeiro, jeho pokusy ovšem dokázal včas odvrátit stoper Luis Marin. V 5. minutě se musel vytáhnout kostarický brankář Keilor Navas, který nejprve u levé tyče vytáhl střelu Forlána, o minutu později si také poradil s dobrou hlavičkou Sebastiana Egurena. Kostarika poprvé zahrozila po půl hodině hry, po Lodeirově nahrávce ale pálil nad Luis Suarez.

Obrovskou možnost promarnil devět minut před pauzou hráč "Ticos" Christian Bolanos, jenž z hranice vápna zamířil k tyči, ovšem na roh dokázal brilantně vyrazit uruguayský srážce Fernando Muslera. Hosté tlačili i nadále a ještě do půle opět krásně nacentroval do vápna tvořivý Lodeiro, nabíhající Eguren však prudkou hlavičkou mířil vedle. Po změně stran se hra uklidnila a za zmínku stojí pokus Forlána, který nohou vyrazil Navas, pak už byly k vidění hlavně branky.

Nejprve zlomil částečně odpor Ticos domácí střídající hrot Sebastian Abreu, jenž se hlavou zblízka nemýlil, jenže o tři minuty později bylo srovnáno díky kapitánovi Walteru Centenovi. V samém závěru mohl ještě navýšit náskok Abreu a stát se definitivně hrdinou baráže, ke konci ale byla nervózní uruguayská obrana a může být ráda, že poslední vážnější střela Cantena šla z pokutového puntíku jen těsně vedle tyče.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bez spiciho obra by se letosni MS neobeslo

Reagovat
smazaný uživatel

Montero,Zalayeta,Caceres vždycky sem fandil Uruguayi

Reagovat
smazaný uživatel

Carini

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
jtbs

0-1

Reagovat
jtbs

kua som to nejak poplet 1-0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

domaci je rozprasi alspon 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole ten Abreu hraje v PES v mojem vytvorenem tymu a je to totalni zoufalec a ted da tak dulezit gol

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý zápas, po tom francouzském hnusu jsem si spravil chuť. Uruguayci byli dost nervózní a v závěru mohli děkovat Bohu... Ale jsou tam a snad konečně něco uhrajou, tým na to mají

Reagovat
smazaný uživatel

majú tak jedine na nepostup zo skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

Na postup ze skupiny rozhodně mají!!!! Je to skvělý tým, není o nic slabší než Anglie, kterou tady všichni favorizujete. Je to jeden z mých nejoblíbenějších týmů, věřím v jejich úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

To si nemyslím. Kvalitu mají, i když jsou hodně nevyrovnaní. Podle mě mohou klidně vyhořet, ale stejně tak být černým koněm turnaje.

Reagovat
smazaný uživatel

... tak u Uruguaye bude dost záležet na losu.. oni jsou schopni porazit kohokoliv, ale taky i zklamat(třeba s KLDR)..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele