16. kolo
28.12.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Achraf Hakimi a Kylian Mbappé (© AFP)

PSG rozhodlo o své výhře nad Strasbourgem až v samotném závěru

Postaral se o ni Kylian Mbappé proměněnou penaltou, která znamenala jeho celkově třináctou trefu v Ligue 1. Hodně vidět byl i Brazilec Marquinhos, jenž skóroval dvakrát, ovšem pouze jednou do správné sítě. Na tenhle duel nebude dobře vzpomínat ani jeho hvězdný krajan Neymar, jelikož byl po hodině hry vyloučen. Pařížský klub nadále vévodí tabulce, kdežto Racing tlí na jejím opačném pólu.

V 10. minutě se ke své královské disciplíně, totiž zakončení hlavou, dostal Sergio Ramos. Obranou však střela byla sražena na roh. První gól tedy padnul až krátce před uplynutím úvodní čtvrt hodiny, jelikož Neymarův centr uklidil na místo určení ze vzdálenosti jedenácti metrů Marquinhos, když využil stejnou část těla jako předtím jeho španělský kolega - 1:0.

Mbappé působil po nedávno skončeném šampionátu odpočatě a svou sbírku branek v Ligue 1 málem rozšířil ve 25. minutě, kdyby svůj pokus nenasměroval pouze do míst, kde číhal připravený Matz Sels, přičemž totožná situace se opakovala i za nějakých 200 sekund. Po půl hodině měl vyrovnání na noze Kevin Gameiro. Adrien Thomasson mu zprava servíroval výborný balon před bránu, jenže Gianluigi Donnarumma se vyznamenal.

Svěřenci Juliena Stéphana se rozhodně nebáli hrát ofenzivně a za svoje snahy byli odměněni šest minut po začátku druhé půle. Adrien Thomasson chtěl opět z pravé strany oslovit některého ze svých spoluhráčů před bránou, avšak Marquinhos, který ve čtvrtfinále MS proti Chorvatsku neproměnil v rozstřelu svoji penaltu, si balon smolně srazil do vlastní svatyně - 1:1.

Záhy po rozehrávce našel Neymar kamaráda Mbappého, jehož skvěle vychytal Sels. Po hodině hry se třicetiletá brazilská superstar ohnala po Thomassonovi a Clément Turpin hned tasil žlutou kartu. Tu druhou Neymarovi ukázal už po minutce, jelikož zcela nečestně a naivně nasimuloval pád v soupeřově vápně. PSG tedy šlo do deseti a Racing vycítil šanci.

Bohužel pro něj nemusel Donnarumma ve zbývající fázi řešit žádný neřešitelný problém. Naopak v nastaveném čase Gerzino Nyamsi lehce zatáhnul za ruku Mbappého, který se ochotně skácel na zem. Rozhodčí písknul do píšťalky, takže Marquinhosova úspěšná dorážka do sítě neplatila. Nejlepší střelec katarského mundialu tentokrát při exekuci pokutového kopu cílil na opačnou (pravou) stranu než ve finále, a zajistil tak svému zaměstnavateli vítězství - 2:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele