Další články

Ligue 1 - souhrn 8. kola: Vysoké výhry pro Lyon a Marseille

PSG přestřílelo Štrasburk, vyhrálo 4:2 a posunulo se na první místo tabulky. Pomohl mu k tomu už páteční večer, kdy AS Monaco remizovalo s Lille. Lyon načal nedělní program francouzské nejvyšší soutěže hladkou výhrou v Le Havru, s ničím se v Montpellieru nepárala Marseille.

Ligue 1 - preview 8. kola: Napraví Marseille zaváhání?

Marseille se poslední dvě utkání před reprezentační přestávkou nepovedla a o nápravu se pokusí na půdě Montpellier. Lyon zajíždí do Le Havre, ven cestuje rovněž Nice.

Lille čeká náročné rozhodování, končící smlouvu prý nehodlá prodloužit David

Francouzské Lille se koncem srpna kvalifikovalo do hlavní fáze Ligy mistrů a dalšího zajímavého finančního příspěvku by se mohlo dočkat v lednu, tou dobou dost možná bude mít poslední možnost zpeněžit Jonathana Davida.

Počet zranění v top ligách narůstá, kluby to za minulou sezonu stálo 18,5 miliardy korun

Hráči německé bundesligy měli v minulé sezoně nejvíce zranění z pěti nejlepších evropských lig, ale nejvíce nákladů souvisejících se zraněními nese anglická Premier League, uvádí zpráva pojišťovny Howden.

Úřady ve Švédsku vyšetřují znásilnění. Je s tím spojený Mbappé? Francouz se brání

Zpráva, že si Kylian Mbappé užíval soukromé párty ve Stockholmu, zatímco jeho krajané hráli zápas Ligy národů, v pátek obletěla celý svět. Celá akce má ale mnohem závažnější dohru. Švédský list Aftonbladet totiž informoval o tom, že ve Švédsku bylo zahájeno vyšetřování znásilnění ve stejném hotelu, kde Mbappé ze čtvrtka na pátek spal. Do celé záležitosti se proto vložili nejen Mbappého agenti, ale i právníci Realu Madrid.

Mladík Carboni si vážně poranil koleno, sezona pro něho zřejmě skončila

Hodně nešťastně skončil říjnový sraz argentinské reprezentace pro Valentína Carboniho. Stále teprve devatenáctiletý ofenzivní záložník Marseille si během tréninku poranil koleno, podrobné vyšetření následně odhalilo přetržený přední zkřížený vaz.

Juventus zvažuje náhradu za Bremera, na seznamu údajně je i Škriniar

Juventus přišel minimálně pro většinu ze zbytku sezony o Bremera a není vyloučeno, že v nadcházejících měsících přivede náhradu. Italská média už spekulují o konkrétních jménech a jednu z variant představuje i Milan Škriniar.

Složitý případ málo výrazného Kola Muaniho: PSG mu věří, Luis Enrique méně a méně

Devadesát, možná devadesát pět milionů eur. Takovou sumu na konci letního přestupového období roku 2023 vynaložilo PSG za útočníka Randala Kola Muaniho. Jenže pětadvacetiletý francouzský forvard zatím ani náhodou nenaplňuje očekávání, která do něj byla vkládána. A začíná se tak hodně spekulovat o tom, zda se během zimy nebude stěhovat na jinou adresu.

Ligue 1 - souhrn 7. kola: Monako se posunulo před PSG

Monako zvítězilo v Rennes a posunulo do čela Ligue 1, neboť PSG v neděli večer zaváhalo a jen remizovalo na půdě Nice. Tři body oslavil také Lyon, který si poradil s Nantes. Marseille minulý týden padla ve Štrasburku a nyní si na své konto připsala další ztrátu, když doma jenom remizovala s Angers.

Ligue 1 - preview 7. kola: PSG se vrací na první místo

PSG čeká výlet na žhavou půdu OGC Nice, a jestliže se chce vrátit do čela tabulky před Monako, potřebuje zvítězit. Lyon vyhlíží druhou výhru v řadě proti Nantes. Racing Štrasburk hostí RC Lens, kdežto Brest vyhlíží souboj s trápícím se Le Havrem.

Luis Enrique neměl pochopení pro Dembélého, po hádce ho vyřadil ze zápasu proti Arsenalu

Svůj druhý zápas Ligy mistrů podstoupí PSG na půdě Arsenalu, bude se každopádně muset obejít bez svého ofenzivního pilíře Ousmaneho Dembélého. Na vině přitom nejsou například zdravotní problémy, ale hádka, do které se měl sedmadvacetiletý křídelník dostat s trenérem Luisem Enriquem. A ten svého svěřence postavil před úterním střetnutím na vedlejší kolej.

Ligue 1 - souhrn 6. kola: Štrasburk vyzrál na Marseille

Štrasburk si vyšlápl na Marseille, která nevyužila možnost dotáhnout se na čelo tabulky. Tam se po výhře nad Stade Rennes drží PSG následované Monakem, to pro změnu bralo další výhru s Montpellierem.

Ligue 1 - preview 6. kola: OM reaguje na výhry konkurentů

PSG i AS Monaco připsaly tři body a dnes je na tahu Marseille, ta se na úspěchy konkurence pokusí zareagovat ve Štrasburku. Lyon cestuje do Toulouse, otevřeny budou i stadiony v Angers a Nantes.

Ligue 1 - souhrn 5. kola: Marseille i v deseti zvládla derby v Lyonu

Marseille zvládla derby s Lyonem, přestože prakticky celý zápas dohrávala v oslabení. Spolu s Monacem, které porazilo Le Havre, se tak oba celky bodově dotáhly na první PSG. Až hráči Remeše dokázali obrat o body úřadujícího mistra, před vlastními fanoušky uhráli s pařížským gigantem remízu. Nice proti Saint-Étienne střelecky explodovalo a nováčka Ligue 1 vyprovodilo osmi brankami. Premiérové dva góly v novém působišti vstřelil Youssoufa Moukoko.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele