8. kolo
30.09.2018 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - Toulouse FC 1:1

Fotbalisté Rennes si před dalším zápasem Evropské ligy v tabulce Ligue 1 příliš nepolepší. V domácím zápase v Roazhon Parku si jen rozdělili body s Toulouse. Domácí poslal do vedení z pokutového kopu Niang, ale minutu před koncem odpověděl Todibo, navíc v době, když už TFC dávno hrálo bez vyloučeného Leya Iseky.

Rennes chtělo od začátku do konce kontrolovat hru a pochopitelně vstřelit nějaký gól, který by znamenal tři body. To první se domácím dařilo náramně, jenže jejich převaha nebyla využita a hostující brankář Reynet byl bez práce. To samé platilo na druhé straně o Diallovi, který mezi tyčemi nahradil Tomáše Koubka. Sabri Lamouchi se rozhodl po třech porážkách udělat změnu. Kouč domácího celku musel v prvním poločase řešit jednu nepříjemnost a sice sáhnout ke střídání, kdy se zranil Ismail Sarr a na jeho místo přišel Mbaye Niang.

Nezáživný první poločas si schoval klíčový okamžik až na samotný konec. Aaron Leya Iseka předvedl naprostou hloupost, když se po odpískání vyvztekal na sudího a za nesportovní chování byl okamžitě vyloučen.

Rennes mělo ideální možnost zápas rozhodnout. Hrálo celý druhý poločas v početní výhodě, jenže s vytvořenými příležitostmi neumělo naložit. Siliki hned po změně stran orazítkoval břevno a pak většina akcí končila před šestnáctkou.

V 71. minutě si ale Roazhon Park mohl zakřičet gól, i když po velmi sporně nařízené penaltě. Todibo totiž odzbrojil Nianga čistě, ovšem sudí měl jiný názor. Sám upadnuvší Niang nedal Reynetovi šanci a Rennes sahalo po důležitém vítězství.

Nakonec ale bylo vše jinak. Tři minuty před koncem nepřidal druhý gól Hamari Traoré, kterého vychytal Reynet a hned na druhé to potrestal Clair Todibo. Jaká to ironie, protože právě po čistém skluzu Todiba se kopala penalta. Gradel poslal na malé vápno milimetrově přesný centr a Todibo hlavou neomylně zavěsil. Rennes tak ani na čtvrtý pokus nevyhrálo a doma jenom remizovalo s Toulouse 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele