základní skupiny - skupina G, 4. kolo
02.11.2016 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Porto - Club Bruggy 1:0

Fotbalisté portugalského Porta dokázali potvrdit úlohu favorita proti belgickým Bruggám a v domácím prostředí je porazili po výsledku 1:0. V tabulce skupiny G se posunuli na druhé místo se sedmi body a přiblížili se postupu do osmifinále, ovšem jistotu ještě v žádném případě nemají. Belgický výběr je po čtvrté porážce v řadě jasně poslední čtvrtý a se skóre 1:10 už má pouze teoretickou šanci alespoň na účast v jarní fázi Evropské ligy.

Portugalský výběr měl územní převahu a své vítězství si zasloužil, těsný jednogólový rozdíl však jasně naznačuje, že se tříbodový zisk rozhodně nerodil lehce. Po úvodních nepříliš zajímavých pětadvaceti minutách zahrozil poprvé belgický outsider. Po dobré přihrávce z pravé strany střílel zhruba z devíti metrů k bližší tyči Wesley, jenže brankář Casillas dokázal jeho pokus vytěsnit na rohový kop.

Krátce po odehrané půlhodině se do první větší možnosti dostali také domácí. Po rohovém kopu a hlavičce Danila pálil z první z deseti metrů Felipe, ale svou střelou našel pouze náruč brankáře Butelleho. Ihned na to vyslal centr do pokutového území Brugg Telles a nakonec orazítkoval tyč, hosté si mohli na chvíli oddechnout. Nicméně ve 37. minutě už Porto vsítilo jediný gól tohoto střetnutí, o který se postaral André Silva.

Po rohovém kopu z levé strany od Tellese hlavičkoval právě Silva a díky jemné tečí jednoho z bránících protihráčů zapadl balón přesně ke vzdálenější tyči. O tři minuty později znovu zahrozil svým stříleným centrem Telles, jenž minul pravý horní roh o několik decimetrů. Po změně stran měli domácí více ze hry a po hodině mohl jejich náskok navýšit Jota, který po dobré práci Silvy zblízka ze sedmi metrů nepropálil dobře postaveného Butelleho.

Telles se Silvou táhli svůj výběr i v dalším průběhu, zhruba dvacet minut před koncem chyběl po jejich spolupráci ke gólu jen kousek. Díky výtečné narážečce pálil Telles z ostrého úhlu ke vzdálenější tyči a skluzující Silva minul balón před prázdnou brankou jen o centimetry. Pět minut před koncem mohly Bruggy srovnat, avšak po pasu Vanakena z pravé strany z hranice šestnáctky pálil z první ze šesti metrů Pina a Casillas famózním zákrokem vyrazil míč do strany. Porto si už zkušeně těsný náskok pohlídalo a se třemi body je určitě spokojeno.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
pawelFCB

3:0

Reagovat
Infernoqt

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Mořská vosa

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele