30. kolo
02.04.2019 21:30 CET
4 : 4
(1:2)

Reportáž

Villarreal ve strhujícím zápase remizoval s Barcelonou 4:4!

Úžasnou podívanou předvedli ve 30. kole fotbalisté Villarrealu a vedoucí Barcelony. Zápas na Estadio de la Cerámica nabídl celkem osm branek a konečnou remízu 4:4. Barca předvedla další z řady fantastických zvratů, na půdě Žluté ponorky ještě v devadesáté minutě prohrávala o dvě branky, ale nakonec dokázala utkání zremizovat.

Villarreal bojuje o záchranu a hodí se mu každý bod, proti Barceloně nevyjímaje. Katalánci si zase chtěli upevnit vedení před Atléticem Madrid a navíc na Estadio de la Cerámica byli jasným favoritem.

Že to nebudou mít Messi a spol. ve Villarrealu jednoduché ukázaly už první minuty, kdy domácí tým měl zcela jasně více ze hry. V 8. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Cazorly Iborra a ter Stegen musel vytěsňovat na rohový kop. O chvíli později předvedl další nebezpečnou akci Ekambi a německý brankář ve službách Barcelony musel opět tasit vynikající zákrok.

Barcelona přečkala nápor domácích a pak zničehonic udeřila. Malcom dostal do běhu parádní kolmici a celou akci vyšperkoval přihrávkou na Coutinha, který bez problému trefil prázdnou branku. Za další čtyři minuty už to bylo 2:0. Vidal poslal na malé vápno přesný centr a Malcom hlavou uklidil balón k tyči. Když pak ve 20. minutě orazítkoval tyčku Coutinho, zdálo se, že zápas bude mít jasný průběh.

Ale Villarreal se dokázal rychle otřepat a brzy snížil. Samuel Chukweze vlétl do otevřené obrany a střelou o tyčku překonal ter Stegena. Stejný hráč měl před koncem prvního poločasu na kopačce vyrovnání, ale ter Stegen tentokrát vytáhl pohotový zákrok.

Druhý poločas přinesl naprosto strhující průběh, v 50. minutě srovnal stav Karl Toko Ekambi, ale jak! Z úhlu se rozhodl prudce napálit balón na branku a tím zcela zaskočil povyběhnutého ter Stegena, který očekával spíše centr. V 63. minutě už Villarreal vedl, kolmici za obranu obdržel Vicente Iborra a střelou na zadní tyč potřetí překonal německého brankáře. Na tahu byla Barcelona, která vzápětí zvýšila své snažení, ale v 81. minutě už počtvrté inkasovala. Po další průnikové přihrávce běžel sám na branku Carlos Bacca, jenž se hokejovou kličkou zbavil brankáře a do prázdné zakončil. Villarreal vedl devět minut před koncem nad Barcelonou 4:2 a měl nakročeno k velkému překvapení.

Barcelona už v historii zvládla několik famózních obratů a zvratů a dokud není odpískán konec, nemůžete si být proti ní ničím jisti. Zvláště, když je na trávníku Lionel Messi. Za celý zápas možná nebyl tolik vidět, ale v 90. minutě svým precizním přímákem o tyč zavelel ke zvratu. To už hrála Žlutá ponorka bez vyloučeného Álvara Gonzáleze. Katalánci si pak vytvořili obrovský tlak a nápor v šestnáctce vyústil ve vyrovnávací gól. Prudkou ranou z voleje a k tyči se o něj zasloužil Luis Suárez. Villarreal v zápase plném obratů remizoval s Barcelonou 4:4.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
Assassin11

1:2

Reagovat
dextroza_m

Rotace - rotace - rotace, takže Rakitic, Suarez, Messi a Pique opět v základu...

teď vážně, chtěl bych to nějak takto:

--------------------Mats

Roberto - Lenglet - Umtiti - Chumi

---------------------Vidal

----------------Aleňa - Couts

Malcom - Prince - Dembele (pokud bude zdravý - jinak change za Coutse a do zálohy Arthur)

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
boryland

1:3...……..Leo 2,Luis..……….

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele