38. kolo
16.05.2006 21:00 CET
4 : 3
(4:2)

Reportáž

Sevilla FC - Real Madrid 4:3

Sevilla porazila v sedmigólovém zápase Real Madrid, na průnik do předkola LM jí to ale nastačilo a bude příští rok jen obhajovat Pohár UEFA. Real skončil druhý a postoupil přímo do skupiny Ligy Mistrů. V dresu hostí nastoupil na levém křídle netradičně Cicinho, v základní sestavě se gólem loučil Zidane. Utkání se přitom pro Real vyvíjelo báječně, Beckham mu po dvaceti minutách hry zařídil dvoubrankové vedení. Jako první na sebe ale upozornil Zidane, ale trefil jen břevno Palopovy branky. Domácí Luis Fabiano pak pálil nad, střelu Roberto Carlose zdálky kryl gólman Sevilly. Po čtvrthodině hry vybojoval trestný kop Raúl a Beckham s přehledem otevřel skóre, když Palopovi ztížil pozici naskakující Baptista. Na druhé straně se po trestném kopu Martího trefil hlavou Javi Navarro, ale gól neplatil pro ofsajd.

Další střelu Roberto Carlose Palop měl, pokus Raúla byl zblokován. Velkou šanci na vyrovnání spálil Maresca, naopak po dlouhatánském centru Carlose zvýšil Beckham. Sevilla zvedla hlavu a Casillase prostřelil Jesús Navas. Pak Casillas neudržel ztečováný centrovaný míč a Saviola vyrovnal. O tři minuty později už Sevillu dostal Saviola po centru do vedení. Dvě šance vyrovnat měl Cicinho, ale domácí byli v laufu a čtvrtý gól do sítě Realu dal po přihrávce Navase Fabiano. Druhá půle byla o poznání defenzivnější. V šanci byl hostující Baptista ale pálil nad. Pak přiťukl Baptista míč Zidanemu a Francouz se rozloučil s Realem alespoň snížením. Pátý gól Sevilly mohl přidat Daniel Alves ale trefil z trestného kopu tyč.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (315)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele