32. kolo
21.04.2024 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Alavésu (© AFP)

Završení nejhorší defenzivní série Atlétika ve 21. století přihrálo Alavésu tři body

Fotbalisté Atlétika Madrid museli po konci v Lize mistrů skousnout další zklamání, když ve 32. kole LaLigy prohráli na hřišti Alavésu 0:2. Výkon Los Rojiblancos zůstal zvláště v první půli daleko za možnostmi favorizovaného celku, čehož Baskové v 15. minutě využili. Jan Oblak byl krátký na perfektní ránu Carlose Benavideze, a Indiáni tak poprvé od roku 1999 inkasovali ve 12 po sobě jdoucích zápasech. A protože sami skórovat nedokázali, mohou už příští týden po klíčovém utkání s Athleticem opustit první čtyřku tabulky.

Atléti zažili týden plný smutku, jelikož v odvetném duelu čtvrtfinále Ligy mistrů prohráli v divokém zápase na hřišti Dortmundu, a museli se tak s prestižní soutěží rozloučit. Po velmi hořkém vypadnutí ovšem potřebovali ihned přepnout svou mysl na ligové povinnosti. Ve španělské nejvyšší soutěži totiž ani po 31 odehraných kolech neměli jistotu umístění v top čtyřce. Tentokrát ale na Atlético čekal Alavés, který prohrál třikrát v řadě bez vstřelené branky.

Přestože Los Colchoneros drželi po většinu času míč na svých kopačkách, směrem dopředu byli v úvodním dějství jasně nebezpečnější domácí. Ti také v 15. minutě hned ze své první příležitosti udeřili, když se zpoza vápna nechytatelně k zadní tyči trefil Benavidez. Náskok Deportiva málem bleskově zvýšil Giuliano Simeone. Kmenový hráč Atlétika však těsně přestřelil, a proti týmu svého otce se tak premiérové trefy v LaLize nedočkal. Před bránou nevýrazných hostů bylo rušno také v závěru poločasu. Sudí totiž nařídil kvůli ruce Césara Azpilicuety penaltu, tu ale po zhlédnutí záznamu správně odvolal.

Po změně stran sice Los Rojiblancos na trávníku jasně dominovali, jenže ve finální fázi nadále působili velmi bezradně. Zkraje druhé půle se do balonu z otočky opřel Koke, trefil ovšem jen střed brány. Po několika dalších nepřesných pokusech fotbalistů z hlavního města musel Antonio Sivera znovu do akce až v 77. minutě, kdy zneškodnil přízemní ránu Samuela Lina. Ještě těžší zákrok si 27letý Španěl připsal o chvíli později proti prudkému projektilu vyslanému Ángelem Correou. V nastaveném čase však utnul jakékoliv šance hostů na bodový zisk krásným gólem z voleje Luis Rioja.

Oba týmy sehrají další ligový zápas 27. dubna. Baskové změří síly se Celtou Vigo, Los Colchoneros se utkají s Athleticem.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele