32. kolo
20.04.2024 18:30 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Ayoze Pérez (© AFP)

Valencijskou pevnost dobyl v souboji o sedmou příčku dvougólový Pérez

Betis porazil ve 32. kole LaLigy domácí Valencii 2:1, a předčil ji tak v přímém souboji o sedmé místo zajišťující kvalifikaci do Evropské konferenční ligy. Svěřence Manuela Pellegriniho poslal do trháku v 19. minutě po přihrávce Isca záložník Ayoze Pérez, na kterého dokázal po pauze odpovědět proměněným pokutovým kopem Pepelu. Na stranu zelenobílých však strhl vedení opět Pérez a uštědřil Netopýrům první domácí ligovou porážku od konce září minulého roku.

Svěřenci kouče Pellegriniho se v předchozím kole dostali z herní deprese, když po čtyřech prohrách v řadě zvítězili nad Celtou Vigo. Pro Betis to byly důležité tři body, neboť se stále držel jen těsně za sedmou příčkou. Tu okupoval jeho soupeř z Valencie, jenž měl o poznání lepší formu. Z minulých sedmi duelů totiž Netopýři padli jen jednou, přičemž kromě tří vítězství dokázali uhrát bod i s Realem Madrid. Do důležitého zápasu je navíc hnala domácí kulisa, před kterou padli za celý ročník La Ligy jen dvakrát.

Formu na vlastním stadionu nicméně Los Che v úvodu nepotvrzovali. V 19. minutě přetavil nádhernou přihrávku Isca ve svůj čtvrtý přesný zásah v sezoně hostující Pérez a vedení mohl navýšit po půlhodině hry sám Isco, jehož pokus o lob však skončil pouze v boční síti. Domácí fanoušky poprvé zvedl ze sedaček až závar ve vápně zelenobílých v samotném závěru prvního dějství, po němž se k zakončení dostal Cenk Özkacar, míč si ale píchnul příliš daleko kolem brankáře Ruie Silvy a na hrací ploše ho už nestihl.

Aktivita hostů neustávala ani po změně stran. Další změnu skóre odvrátil po střele Pabla Fornalse do tyče a následné dorážce Cedrica Bakamba pouze fakt, že si druhý jmenovaný pomohl faulem, když vykopl míč z náruče domácího brankáře. Na druhé straně byl o několik minut později sestřelen kanonýr Netopýrů Hugo Duro, což sudí ocenil kontroverzním pokutovým kopem, který zužitkoval Pepelu. Obrat mohl dokonat střídající Peter González, jenž se pokoušel o svůj první ligový zásah obstřelem na zadní tyč. Silva si však s pokusem poradil. To stejné se nedalo říct o Giorgim Mamardashvilim na druhé straně, který zůstal bezmocný proti tečovanému projektilu Péreze.

Bitvu o sedmé místo tak nakonec ovládl hostující Betis. V následujícím kole se 27. dubna střetne se Sevillou, Valencia změří o den dříve síly s Barcelonou.

Autor: Livesport.cz / Robert Dinter

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele