Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 2. kolo
30.09.2021 21:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Giovani Lo Celso (© AFP)

Harry Kane zařídil hattrickem výhru Tottenhamu nad NŠ Mura

Že je Harry Kane letos neproduktivní? V souboji se slovinskou Murou to v žádném případě neplatilo. Tottenham svého protivníka přejel 5:1 a Kane se o to postaral hattrickem. Na hrací plochu přitom přišel až po hodině hry. Mura také skórovala, čestný úspěch zařídil krásnou brankou Žiga Kous. Díky vysoké výhře se Spurs vyhoupli do čele skupiny G.

Podle očekávání nechal manažer Nuno Espirito Santo odpočívat největší hvězdy v čele s útočníkem Harrym Kanem. V ofenzívě tak nastoupilo trio Lo Celso, Scarlett, Gil. I tak byl Tottenham obrovským favoritem, který neměl mít s Murou žádné problémy. Pro hosty byla návštěva Tottenham Hotspur Stadium v Londýně velkým svátkem.

Slovinci vstoupili do zápasu příšerně a už ve třetí minutě posadili domácí celek na koně. Brankář Obradović zcela jasně fauloval pronikajícího Dele Alliho a nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Sám Dele Alli zvolil utaženou střelu k tyči a Tottenham brzy vedl 1:0. Mura se sotva stačila vzpamatovat a v 8. minutě už prohrávala o dva góly. Další dravý průnik do šestnáctky předvedl Giovani Lo Celso a ranou pod břevno zvýšil na 2:0.

To byl pro Muru nezáviděníhodný začátek, ale v následujících minutách aktivita Spurs polevila a hosté se mohli trochu rozkoukat. Po půlhodině hry čelil tvrdé ráně Dele Alliho brankář Obradović a výborným zákrokem prozatím nedovolil další změnu skóre. Po ráně Skippa pak vůbec nemusel zasahovat, protože ta šla vedle. Domácí manažer Nuno Espirito Santo mohl být s výkonem svého týmu zatím spokojen, byť "kohouti" mohli vést ještě výraznějším rozdílem.

Mura neměla v prvním poločase jedinou možnost předvést něco do ofenzívy a její čas přišel až po změně stran. V 53. minutě zahrávali hosté rohový kop, přičemž ho obrana Tottenhamu odvrátila jen na šestnáctku, odkud se parádně z voleje trefil Žiga Kous. Slovinci snížili a Tottenham byl nucen opět přejít do větší aktivity. Jeho náskok se opět zvýšil v 68. minutě, po perfektní přihrávce Lucase Moury a pohotovém zakončení Harryho Kanea. Oba hráče poslal Nuno Espirito Santo na hřiště teprve před pár minutami.

Harrymu Kaneovi je letos vyčítána střelecká impotence, ale v souboji s Murou si to vynahradil. Čtvrthodinu před koncem vstřelil svůj druhý gól v zápase po přihrávce Sona a v 87. minutě zkompletoval hattrick. Další úžasnou přihrávku tentokrát načasoval Lo Celso a Kane neměl problém dostat balón do sítě. Tottenham bez problému porazil Muru vysoko 5:1 a ujal se vedení ve skupině G. NŠ Mura je po dvou kolech bez bodu, navíc s nelichotivým skóre 1:7.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Akinfeev

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele