Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
17.03.2022 18:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Wesley Fofana (© AFP)

Leicester v odvetě osmifinále Konferenční ligy padl, přesto přes Rennes prošel dál

Ukázalo se, že inkasování ze samého závěru na King Power Stadium z prvního vzájemného klání bylo pro Rennes trestuhodnou skutečností. Francouzský celek v odvetě dokázal svému protivníkovi oplatit porážku, akorát že sumárně byl o chlup tím horším. Leicester uhájil svůj náskok a postoupil do čtvrtfinále Konferenční ligy, zdařilo se mu totiž venku jednou skórovat.

Lepší vstup do utkání si Rennes vlastně ani nemohlo přát. Už v 8. minutě svému soupeři jasně naznačilo, že hodlá co nejrychleji dohánět dvoubrankové manko z úvodního duelu, a poté, co Truffert na levé straně uvolnil Terriera a ten adresoval další přihrávku do brankového území, mohl se Bourigeaud snadno radovat ze vstřeleného gólu. V 15. minutě každopádně nemuselo být tak veselo pro francouzský klub, též Leicester poprvé zahrozil, a to díky Barnesovi, jehož pobídl Iheanacho, ovšem jeho pokus tečovaný bránícím Aguerdem vychytal brankář Alemdar.

Další zásadnější chvíle přicházely na řadu až po obrátce. Ve 49. minutě se pokoušely Lišky o vyrovnání stavu, Dewsbury-Hall svým centrem z rohového čtvrtkruhu našel v šestnáctce zcela nehlídaného Amarteyho, který zakončoval hlavou, jenomže bravurně jeho tutovku zlikvidoval Alemdar. V 51. minutě Rennes čelilo dalšímu kopu z rohu, a protože si při něm v obraně zase vedlo nejistě, jeho protivník už takové počínání ztrestal. Tentokráte od praporku zasílal pas do vápna Lookman a Fofana, rodák z Marseille, zacílil hlavičkou ukázkově na vzdálenější tyčku.

Hosté byli přece zkraje druhého poločasu daleko aktivnější a hodlali svůj tlak přetavit v další trefu, v 53. minutě vypálil ze střední vzdálenosti Tielemans, Alemdar však neměl větší potíže merunu zkrotit. V 75. minutě se domácí opětovně dostali do ráže, Guirassy přiťukl balón na Taita a spolupráce dvou náhradníků vyústila v překonání gólmana Schmeichela, jenž na tuhle přízemní střelu nedosáhl, potřebný další přesný zásah už ovšem SRFC vyprodukovat nestihlo.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
berliner

Tady fandim Leicesteru ale hostum moc neverim ale verim ze daji aspon 1 Gol a pohlidaji si postup Tip 2:1

Reagovat
berliner

Veril jsem spravne Leicester a ted bych si pral Slavii s tim aby jim to vyrazeni z lonska Leicester vratil

Reagovat
Mato178178

s tou ich "formou" neviem ci by im to vratili

Reagovat
Selänne

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:2, po prodloužení Rennes

Reagovat
Agnelli

1:1

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
ladyboy arsenal

2:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
berliner

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele