Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 5. kolo
25.11.2021 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Union Berlín (© AFP)

Union v Haifě přelstil Maccabi, o postup ze skupiny se porve na závěr napřímo se Slavií

Maccabi Haifa se do další fáze Konferenční ligy nepodívá. Izraelský klub totiž doma prohrál v klíčovém utkání s Unionem a nemá již možnost proklouznout na druhou příčku. Německý celek naopak odvrátil možnou hrozbu vyřazení z evropských pohárů a až poslední zápas pro něj bude představovat ten rozhodující artikl. V Berlíně se se Slavií popere napřímo o postup.

Domácí drželi více míč na svých kopačkách, vyprodukovali třeba větší počet střel na branku, ale tu nejdůležitější statistiku, tedy počet zaznamenaných přesných zásahů, zkrátka nevykázali jako tu úspěšnou. Herně přitom za svým sokem vážně nikterak nezaostávali. Potvrdili, že před vlastními fandy umějí být pořádně houževnatí, leč teď se slušného rezultátu prostě nedočkali.

Jakési první vyloženější příležitosti přicházely na řadu až po obrátce. Ve 48. minutě se zjevil ve velmi dobrém postavení David, jenže Maccabi do vedení nedostal, poněvadž jeho pokus skončil jen vedle brány. Union poprvé zásadněji zahrozil v 56. minutě, a to zásluhou Kruseho, avšak ani on neseřídil svá mířidla správně a nedonutil soupeřova brankáře Cohena k zákroku.

Jediný gól duelu přišel na řadu v 66. minutě. Nájezd dopředu podnikl těsně po svém střídání Becker, následně svým pasem vybídl Ryersona, který skóroval svou hlavou. Výběr z Haify na tohle inkasování nedokázal zareagovat, Union působil v defenzívě pevným dojmem a náskok nakonec uhájil. V 90. minutě mohl srovnat snad jen Planič, ale gólmana Rönnowa nepřelstil.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, fc-union-berlin.de, livesport.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Union Tip 1:2

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

Tip 0:1, přání 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

0-2

Reagovat
Contraguy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele