Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - 1. zápasy
10.03.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Kelechi Iheanacho (© AFP)

Gól a asistence pro Albrightona: Leicester v Konferenční lize uspěl nad Rennes

Zatím tenhle jakýsi šlágr osmifinálové části Konferenční ligy vyznívá ve prospěch Leicesteru. Ten v prvním utkání skolil Rennes o dvě branky, a má tak k postupu do čtvrtfinále blíže. Je pravda, že konečný výsledek nemusel být pro anglický celek tak pozitivní, kdyby v závěru do sítě soupeře nezamířil Kelechi Iheanacho. O první trefu se předtím postaral Mark Albrighton.

Hosté byli zprvu možná o něco aktivnější, nebezpečně se snažil operovat Laborde, po něm též jeho spoluhráč Traoré, avšak ani jednomu z nich se ve finální fázi nedařilo. Následně se však dění na hrací ploše přece vyrovnalo, přičemž Lišky se ve 30. minutě ujaly vedení. Výtečnou práci na levé straně odvedl Barnes, jenž u levé lajny pláchl svému strážci Traorému, vnikl pak do vápna, odkud poslal zpětnou přihrávku na hranici pokutového území, a odtud z druhé vlny sbíhající si Albrighton zacílil nekompromisně pod břevno. Stěží mohl gólman Gomis zakročit.

V 53. minutě se bretaňský výběr dožadoval nařízení penalty poté, co ve vlastní šestnáctce hrál rukou stoper Söyüncü, nicméně rozhodčí Grinfeeld na bílý puntík neukázal. Obecně si vlastně Leicester těsný odstup od svého protivníka hlídal, a i když v 56. minutě Dewsbury-Hall druhý přesný zásah svého týmu nezaznamenal, jelikož Gomis jeho přízemní pokus z otočky zastavil, ve třetí minutě nastavení přece gólově udeřili domácí podruhé. Kdyby přitom v 74. minutě na druhé straně zaúřadoval Terrier, jemuž se nezadařilo přelstít brankáře Schmeichela, možná by Lišky sílu na další branku nenašly. Vážně se zdálo, že duel směřuje ke svému konci, jenže na poslední chvíli přece do spodního rohu brány zamířil Ịheanachọ po pobídce od Albrightona.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, livesport.cz, lequipe.fr

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat
Agnelli

2:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
Messiáš

V koferencni lize neni Var?

Reagovat
smazaný uživatel

Není.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele