Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - 1. zápasy
17.02.2022 21:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Leicesteru (© AFP)

Leicester snadno přehrál dánské Randers a přiblížil se k postupu

Favorizovaný Leicester dokázal potvrdit úlohu jasného favorita proti dánskému outsiderovi a díky vysokému vítězství 4:1 je zatím nejblíže k postupu do osmifinále ze všech šestnácti účastníků play-off. Do tohoto utkání sice nenasadil svého nejproduktivnějšího hráče Jamieho Vardyho, i přesto nasázel soupeři hned čtyři branky.

Randers postoupilo do skupinové fáze evropských pohárů vůbec poprvé v historii a již účast ve vyřazovací fázi byla pro něj obrovským úspěchem, nicméně v Anglii si chtělo alespoň vytvořit reálnou naději do odvety. Domácí dle předpokladů dominovali na trávníku od samého začátku a úvodní větší možnost si vytvořili krátce po odehrané čtvrthodině zásluhou Kiernana Dewsburyho-Halla.

Ten se po chytrém přiťuknutí spoluhráčů zjevil ve středu šestnáctky, ovšem jeho následnou dělovku směřující doprostřed branky skvěle zlikvidoval pozorný gólman Carlgren. "Lišky" otevřely gólový účet tohoto střetnutí přesně v polovině první půle. Nigerijský záložník Wilfred Ndidi využil vynikajícího úniku krajana Lookmana na levé straně a po finální zpětné přihrávce zamířil křižnou střelou přímo ke vzdálenější konstrukci.

V následujících minutách tlak svěřenců manažera Brendana Rodgerse opadl. Ti znovu přidali až v závěrečné pětiminutovce úvodní části, jenže Carlgren si připsal dva pohotové zákroky proti pokusům Söyüncüa s Dewsburym-Hallem. Pak na opačné straně z ničeho nic srovnal stav Vito Hammershøj Mistrati. Devětadvacetiletý záložník obdržel vodorovnou pobídku přímo proti noze od Kehidneho a z deseti metrů se trefil do levého spodního rohu.

Anglický tým však po změně stran přidal a soupeři nasázel hned další tři branky. Ve 49. minutě mu nejprve vrátil vedení Harvey Barnes, neboť se po závaru před dánskou brankou nejlépe zorientoval a z otočky rozvlnil síť. Za dalších pět minut skóroval i zambijský ostrostřelec Patson Daka, po přízemní střele Tielemanse a zákroku Carlgrena stál ve správnou chvíli na správném místě a s velkou porcí štěstí usměrnil balón do prostoru tří tyčí - 3:1.

O dvacet minut později uzavřel gólový účet aktivní Dewsbury-Hall, jelikož po dobře odvedené práci Lookmana na pravé straně zužitkoval jeho zpětnou nahrávku a poloprázdnou branku už neminul. Ihned nato se vytáhl Carlgren proti projektilu střídajícího Ịheanacha a v nastaveném čase hlavičkoval o kousek mimo Lookman, Randers se za celý druhý poločas prakticky k ničemu nedostalo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 (Lookman, Iheanacho)

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Pan.Antonin

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele