Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

čtvrtfinále - 1. zápasy
07.04.2022 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Harvey Barnes trefuje tyč (© AFP)

Na King Power Stadium branka nepadla, v odvetě tak bude mít mírnou výhodu PSV

Oba dva čtvrteční soupeři patří mezi nejofenzivnější týmy v evropských pohárech, nicméně v tomto úvodním čtvrtfinálovém zápase na anglické půdě zavřeli zadní vrátka a po nepříliš zajímavém průběhu se rozešli smírně v bezbrankovém poměru. Mnohem atraktivnější byl první poločas, kde mohli oba skórovat, po změně stran naopak měli velké potíže s přechodovou fází a prakticky vůbec k ničemu se nedostali.

Lišky měly mírnou území převahu a vytvořily si i více střel, na druhou stranu byly v tomto utkání k vidění jen tři pokusy mezi tři tyče za celých devadesát minut. Začátek přeci jen patřil svěřencům německého trenéra Rogera Schmidta, protože ani ne po třech odehraných minutách zahrozil špílmachr Mario Götze. Ten po vynikajícím pasu za defenzívu anglického favorita přelstil ofsajdovou past, jenomže zcela sám nevyzrál tváří v tvář na brankáře Schmeichela.

Leicester se postupem času dostával více do hry a přesně po dvaceti minutách hry měl blízko k otevření gólového účtu. Díky dostatečnému důrazu se probojoval do samostatného úniku nigerijský forvard Iheanacho, avšak pokus o přehození gólmana Mvoga mu nevyšel, neboť protější konstrukci minul zhruba o půl metrů. Největší šance tohoto duelu se zrodila těsně před koncem prvního poločasu.

Iheanacho parádní narážečkou na levou stranu šestnáctky vysunul Barnese, jehož tvrdý projektil z dvanácti metrů narazil do vzdálenější spojnice, Mvogo by neměl žádnou naději na jakýkoli zákrok. Ve druhém poločase nechtěl ani jeden tým udělat chybu a podle toho se hra odvíjela až do závěrečného hvizdu, vzhledem k průběhu je tedy nerozhodný výsledek celkem zasloužený.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Leicester Tip 3:1

Reagovat
Agnelli

1:1

Reagovat
ladyboy arsenal

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Pan.Antonin

0:0

Reagovat
Elmas

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

A zas trapný Leicester. Nech Rogers už táhne. Nedat gól doma PSV, kterému dalo tři góly i Twente. Ubozaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že celý Leicester chcipne. Devky. O víkendu remizuji na United a ted doma nedají gol PSV. Spiny. Nech na ne spadne raketa.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak PL je důležitá soutěž, nějakou zbytečnou EKL která nikoho nezajímá mají na vajcach

Reagovat
Stiksxx

Co ta jasná neodpískaná penalta pro PSV v 52. minutě?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele