Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

čtvrtfinále - 1. zápasy
07.04.2022 18:45 CET
3 : 3
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Oslavy Sorova gólu (© AFP)

Bláznivý zápas a nadějný výsledek. Slavia veze z Rotterdamu remízu

Pražská Slavia v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy remizovala na půdě Feyenoordu 3:3. Nizozemský celek, stejně jako ve vzájemném střetnutí na konci září, vletěl do utkání a dostal se rychle do vedení. Kontroverzní brankou však dokázal ještě do přestávky navzdory herní převaze soupeře vyrovnat Peter Olayinka. Ve druhé půli se skóre přelévalo ze strany na stranu, vyrovnání si až do nastavení schoval Ibrahim Traoré.

Když byl trenér Jindřich Trpišovský před losem dotázán, jakého soupeře by si pro čtvrtfinále Evropské konferenční ligy nepřál, odpověď byla bleskurychlá. S Feyenoordem už se totiž Slavie setkala v rámci základních skupin a síla Nizozemců byla zjevná. Sešívaní v duelu na slavném De Kuip prohráli a zejména v prvním poločase nevěděli, kde jim hlava stojí. Vrásky na čele realizačnímu týmu přidělaly také absence. Z různých důvodů nemohl trenérský štáb počítat hned se 13 hráči.

Hned v 10. minutě předvedl Feyenoord po rohu soupeře ukázkový protiútok, Luis Sinisterra si navedl míč do pokutového území a střelou na přední tyč otevřel skóre. Slavia se připomněla o dvě minuty později, kdy Yira Sor pokusem z hranice vápna těsně minul branku. Z podobné pozice napřáhl chvíli nato na druhé straně Orkun Kökcü a Ondřeje Koláře zachránilo až břevno. Zanedlouho se Sinisterra prodral do podobné pozice jako při gólové situaci, tentokrát ale Kolář jeho tvrdou střelu zlikvidoval. Sešívaní přežili nápor soupeře a ve 41. minutě dokázali srovnat na poločasových 1:1. Traoré našel přihrávkou do pokutového území Olayinku, který nadvakrát dokázal dostat míč do sítě. Nutno dodat, že gól pravděpodobně neměl být uznán kvůli ofsajdovému postavení Sora.

Chvíli po změně stran pálil po chybě Oscara Dorleyho z prostoru penalty Guus Til a Kolář jeho tečovanou střelu s velkými problémy vytěsnil na roh. V 66. minutě Sor v obrovské šanci po přihrávce za obranu nedokázal vůbec trefit bránu, ale hned o dvě minuty později na brankové čáře zakončil přihrávku Ivana Schranze a Slavia šla do vedení. V 74. minutě srovnal Marcos Senesi, když hrudí usměrnil do sítě centr ze strany. V další šanci se po chvíli objevil Olayinka, jenže hlavičkou míč netrefil mezi tři tyče. V 85. minutě fauloval Schranz před vlastním pokutovým územím. Z následného přímého kopu dokázal Kökcü propálit slávistickou zeď a po nepovedeném Kolářově zákroku šel tým z Rotterdamu opět do vedení. Domácí fanoušci už pomalu oslavovali výhru svého celku, ale z posledního rohového kopu v zápase dokázal Traoré hostům po zmatku v pokutovém území zajistit remízu.

Sešívaní tak zvládli druhý duel na De Kuip v poměrně krátkém sledu výrazně lépe a domů si odvezli nadějnou remízu. Odveta je na programu 14. dubna. Semifinálovým soupeřem jednoho z těchto týmů bude lepší z dvojice Marseille -⁠ PAOK.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (931)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele