Češi v zahraničí: Góly v bundeslize i Premier League. Dál pálí také Pekhart

Tomáš Souček se střelecky prosadil proti slavnému Manchesteru United, jeho mužstvu to ale nakonec k bodům nepomohlo. Lépe na tom byl Patrik Schick, který zkompletoval vítězství Leverkusenu. Pozici elitního snajpra si v polské lize upevňuje Tomáš Pekhart. Další důležitou brankou přispěl k vítězství Legie Varšava nad Lechií Gdaňsk. A gól zaznamenal i Michael Lüftner na Kypru.

Češi v zahraničí: Další góly Pekharta a Chorého. Prosadil se také Vaněček

Českým útočníkům se uplynulý víkend povedl. Tomáš Pekhart skóroval za Legii Varšava, i když to nakonec k vítězství nestačilo. Lépe na tom byl Tomáš Chorý z belgického Waregemu, jehož branka pomohla k výhře nad Gentem. David Vaněček zase brankou v nastaveném čase rozhodl o vítězství Puskás Akademie na půdě Honvédu Budapešť.

Češi v zahraničí: Přikryl s Pospíšilem řádili v Polsku. Wágner skolil Čechy na Kypru

Martin Pospíšil a Tomáš Přikryl řádili v zápase polské Jagiellonie Bialystok proti Plocku, dohromady nasbírali gól a čtyři asistence. Jaroslav Navrátil se rozjel v maďarské lize, v krátké době přidal český záložník za Kisvárdu druhou branku. Gólovou radost si prožil i Tomáš Wágner na Kypru, jeho Nea Salamína navíc díky tomu porazila silnou Omonii Nikósie. Asistenci bezprostředně po nástupu na hřiště zapsal Michael Krmenčík v barvách belgických Brugg.

Jankto: Postup Skotů mě překvapil, aspoň se jim můžeme pomstít

Záložníka Jakuba Jankta překvapilo, že Skotové ve finále play off o mistrovství Evropy přešli přes Srbsko a na šampionátu tak budou prvním soupeřem českého týmu. Ofenzivní hráč Sampdorie doufá, že reprezentace ostrovnímu celku oplatí dvě porážky z probíhající Ligy národů.

Češi v zahraničí: Souček rozhodl o výhře West Hamu, Barák se trefil proti AC Milán

Tomáš Souček vstřelil vítěznou branku za West Ham proti Fulhamu, v italské lize se znovu prosadil Antonín Barák na půdě AC Milán. V dobrých výkonech pokračuje v Nizozemsku Václav Černý, jenž znovu asistoval u vítězství Twente. Trefili se i záložník Jaroslav Navrátil v maďarské lize a Tomáš Chorý v belgické.

Češi v zahraničí: Pekhart kraluje střelcům v Polsku, dařilo se "Italům"

O víkendu se dařilo Čechům v Itálii. Jakub Jankto skóroval v janovském derby za Sampdorii, Antonínu Barákovi se podařilo vstřelit hned dvě branky za Hellas Verona do sítě Beneventa. Dobrou formu posledních týdnů potvrdil v nizozemské lize bilancí 1+1 Václav Černý. Ve střeleckých manévrech v Polsku zase pokračuje Tomáš Pekhart z Legie Varšava.

Češi v zahraničí: České góly na Slovensku, hvězdou víkendu Jankto

Obránce West Hamu Vladimír Coufal si připsal asistenci v utkání proti Manchesteru City. Hvězdou víkendu se však stal Jakub Jankto ze Sampdorie Janov, jenž se brankou a asistencí podílel na vítězství 3:1 na půdě Atalanty Bergamo. Na Slovensku skórovali Nicolas Šumský a Oskar Fotr. V nizozemské Eredivisie pokračuje ve své renesanci záložník Václav Černý, který zapsal další gólovou přihrávku.

Češi v zahraničí: Pekhart se trefil dvakrát za Legii, Hora míří za titulem

Tomáš Pekhart se zaskvěl dvěma brankami v polské lize a rozhodl o vítězství Legie Varšava. Jednou se trefil i Michal Frydrych za Wislu. Asistenci si připsal za nizozemské Twente záložník Václav Černý, který na sebe letos na podzim vytrvale upozorňuje. Gól vstřelil také v Lotyšsku Jakub Hora, jenž podle všeho míří v tamní soutěži za titulem. Debut v belgické lize má za sebou útočník Tomáš Chorý.

Z reprezentace vypadl zraněný Jankto, povolán byl i Ševčík

Z české reprezentace kvůli zranění vypadl ofenzivní záložník Sampdorie Jakub Jankto. Nominaci pro říjnové zápasy na Kypru, v Izraeli a ve Skotsku rozšířili obránce Aleš Matějů z Brescie, slávističtí záložníci Lukáš Provod s Petrem Ševčíkem a další středopolař Lukáš Kalvach z Plzně. Trenér Jaroslav Šilhavý má nyní ve výběru 26 hráčů.

Češi v zahraničí: Součkovi ukradli gól, Petráškovi a Černému zůstaly

Tomáš Souček se podílel na vítězství West Hamu United, ale branku mu nakonec sebrali. Pavel Kadeřábek si zase v bundeslize užil triumf Hoffenheimu nad Bayernem. Gól dával v polské lize obránce Tomáš Petrášek a s Rakówem atakuje čelo tabulky. Branky začíná sbírat Václav Černý v nizozemském Twente. Michael Krmenčík se v Belgii musel spokojit s asistencí...

Češi v zahraničí: Zazářil Krmenčík, dva góly dal i Schwarz

Dvě branky Michaela Krmenčíka pomohly Bruggám k jasnému vítězství ve Waregemu. Střelecky zasvítil v polské lize Petr Schwarz. Dvěma proměněnými penaltami pomohl k vítězství Rakówa nad Bielskem Bialou...

Jankto a Král nechápou, proč hygiena zrušila sraz reprezentace

Jakub Jankto a Alex Král považují za nelogické, že hygiena rozhodla o tom, že kvůli dvěma pozitivním případům koronaviru u členů realizačního týmu musí národní celek ukončit nynější sraz, když všichni hráči měli negativní testy. Jankto se pozastavil nad tím, že reprezentanti dostali povolení odehrát páteční vítězné utkání Ligy národů na Slovensku, zatímco v pondělí proti Skotsku v Olomouci nastoupit nemohou.

Češi v zahraničí: Škoda v klubu kanonýrů, Vaněček se trefil dvakrát

Milan Škoda vstoupil gólem z penalty za Rizespor do Klubu ligových kanonýrů. Šlo o jeho 100. branku v kariéře. V turecké lize se střelecky prosadil také obránce Filip Novák za Tranbzonspor. David Vaněček se dvakrát trefil v maďarské lize za Puskás Akademii. Na Slovensku se blýskl za Pohronie obránce Petr Pavlík.

Jankto je dva měsíce zavřený doma, jeho spoluhráči se uzdravili

Jakub Jankto je už skoro dva měsíce s přítelkyní a malým synem v přísné karanténě v Itálii, která patří k nejpostiženějším zemím pandemií koronaviru. Nemocí covid-19 se nakazilo i několik jeho spoluhráčů a další lidé z klubu, všichni už se ale vyléčili. Jankto se cítí zdravotně v pořádku. Český reprezentant musí být stále zavřený doma a až v posledních dnech si mohl jít ven aspoň zaběhat.

Češi v zahraničí: Ondrášek zase zářil, Pospíšil rozhodl z penalty

Zdeněk Ondrášek začala v dresu Dallasu v zámořské Major League Soccer ve velkém stylu. Po střeleckém úspěchu v prvním kole se trefil i tentokrát proti Montrealu, navíc si připsal i asistenci. V polské lize zase rozhodl o vítězství Jagiellonie Bialystok proměněnou penaltou záložník Martin Pospíšil.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele