Walesu máme co vracet, sraz chceme zakončit vítězně, řekl Jankto

Podle záložníka Jakuba Jankta mají čeští reprezentanti v úterním přípravném zápase ve Walesu soupeři co vracet. S ostrovním týmem se reprezentanti utkali v uplynulé kvalifikační skupině o mistrovství světa a po porážce a remíze za ním skončili třetí v tabulce. Jankto by chtěl po čtvrtečním zklamání a porážce 0:1 po prodloužení ve Švédsku v semifinále play off zakončit březnový sraz vítězně.

Jankto léčí zraněný kotník, přestup do Španělska si pochvaluje

Český reprezentant Jakub Jankto je na dobré cestě k uzdravení a brzkému návratu na trávníky. Pětadvacetiletý záložník Getafe, který se léčí s podvrtnutým kotníkem, začal opět chodit a hýbat zraněnou nohou. Uvedl to v rozhovoru na oficiálních stránkách klubu. Rovněž si pochvaluje přestup ze Sampdorie Janov do španělského celku a věří, že se bude Getafe brzy dařit i výsledkově.

Jankto zná výsledky testů, jeho noha zlomená není

Jakub Jankto se v průběhu tohoto týdne podrobil vyšetření a to vyloučilo zlomeninu lýtkové kosti. Záložník Getafe se zranil před šesti dny v madridském derby proti Rayu a jeho nový zaměstnavatel upřesnil diagnózu na zranění kotníku, českého reprezentanta i tak nemine delší pauza...

Jankto má podle trenéra poraněnou lýtkovou kost, vyloučena není zlomenina

Český reprezentant Jakub Jankto, který kvůli zranění nedohrál sobotní utkání španělské ligy Getafe s Vallecanem, má podle svého kouče zřejmě poraněnou lýtkovou a holenní kost. Deník Marca informoval, že vyloučena není prasklinka či zlomenina. Rozsah zranění a délku léčby určí až další vyšetření.

Reprezentace před zápasem v Belgii přišla o zraněného Jankta

Z nominace české reprezentace před nedělním utkáním kvalifikace mistrovství světa v Belgii vypadl křídelník Jakub Jankto. Pětadvacetiletý záložník španělského Getafe kvůli zranění neodletěl do Bruselu a odpojil se od národního týmu. Trenér Jaroslav Šilhavý místo něj nikoho nepovolal. Novináře o tom informoval tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Jankto přestoupil ze Sampdorie do Getafe

Český reprezentant Jakub Jankto přestoupil ze Sampdorie Janov do Getafe. Španělský klub oznámil příchod záložníka na svém webu. Přestupovou částku nezveřejnil, podle dřívějších zpráv deníku Marca kluby jednaly o šesti milionech eur (přes 153 milionů korun).

Jankto by mohl za šest milionů eur zamířit ze Sampdorie do Getafe

Český reprezentant Jakub Jankto by se mohl podle španělského deníku Marca stát novou posilou Getafe. Patnáctý celek minulého ročníku La Ligy údajně nabídl Sampdorii Janov za pětadvacetiletého záložníka šest milionů eur (přes 153 milionů korun). Oba týmy podle listu dál jednají.

Možná jedno z nejtěžších utkání, co jsme kdy hráli, řekl Jankto

Za možná jedno z nejtěžších utkání v reprezentační kariéře označil český záložník Jakub Jankto úvodní vítězný duel na mistrovství Evropy v Glasgow proti domácímu Skotsku (2:0). Triumf o dva góly a navíc bez inkasované branky si pochvaloval i proto, že o postupu do osmifinále může rozhodnout skóre.

Jankto chce na Euru navázat na nejlepší sezonu, těší se i na přípravu s Italy

Jakub Jankto prožil v Sampdorii Janov nejpovedenější klubovou sezonu kariéře a věří, že na to naváže na mistrovství Evropy. Pětadvacetiletý křídelník se hodně těší i na páteční předposlední přípravný zápas reprezentace před šampionátem proti domácí Itálii, v jejímž dresu má pár známých ze Serie A. "Squadra azzura" má podle něj srovnatelnou ne-li vyšší kvalitu jako Anglie, s níž se český tým utká na Euru v základní skupině.

Češi v zahraničí: Krmenčík zařídil pohár, Darida skóroval, Vaclík se loučil

Záložník Vladimír Darida se střelecky prosadil v dresu Herthy Berlín na půdě Hoffenheimu. Gól zaznamenal i v kyperské lize i Josef Kvída z Pafosu či na Slovensku Ondřej Chvěja. Nejcennější branku ovšem vstřelil za PAOK Soluň Michael Krmenčík. V 90. minutě rozhodl o vítězství nad Olympiakosem a zisku řeckého poháru...

Češi v zahraničí: Přikryl v Polsku rozhodl o výhře, Král pomohl Spartaku do Ligy mistrů

Tomáš Přikryl se krásně trefil v dresu Jagiellonie Bialystok a rozhodl o vítězství 2:1 nad Lechií Gdaňsk. V polské Ekstraklase si také připsal asistenci záložník Lechu Poznaň Jan Sýkora. Na důležitou branku přihrával v ruské lize Alex Král ze Spartaku Moskva, jenž se spoluhráči oslavil postup do kvalifikace Ligy mistrů.

Češi v zahraničí: Folprechtův double, asistence Baráka a Vydry

Povedené střelecké období prožívá v kyperské lize záložník Ermisu Zdeněk Folprecht. Trefil se v pátek i v úterý. Asistencemi přispěli svým týmům k bodovým ziskům Antonín Barák z Verony v italské lize a Matěj Vydra z Burnley v anglické.

Češi v zahraničí: Krmenčík vystřelil finále, Jankto výhru nad AS Řím

Záložník Jakub Jankto se prosadil v italské lize a pomohl Sampdorii k vítězství nad AS Řím. Důležitou roli v postupu PAOKu Soluň do finále řeckého poháru hrál Michael Krmenčík, který vstřelil důležitou branky v duelu s AEK Atény. Na vítězství West Hamu United v Burnley se podílel asistencí Vladimír Coufal, i když jeho parťák Tomáš Souček předtím zavinil penaltu.

Češi v zahraničí: Wágner zazářil hattrickem. Jeden zásah přidali Pekhart a Gebre Selassie

Útočník Tomáš Wágner se zaskvěl hattrickem v kyperské lize, stihnul ho ještě v prvním poločase. Z penalty také skóroval Tomáš Pekhart v Polsku za Legii Varšava. Gól přidal i netypický střelec Theo Gebre Selassie v dresu Brém. Jeho branka ovšem k bodovému zisku nevedla.

Češi v zahraničí: Dva góly Plška, jeden zásah z Itálie, Kypru a Rumunska

Záložník Jakub Jankto se podílel brankou na vítězství Sampdorie Janov nad Hellasem Verona. Ještě povedenější zápas si v dresu maďarské Puskás Akademie užil záložník Jakub Plšek. Proti MTK Budapešť se trefil hned dvakrát. Jednou skóroval také na Kypru v pondělním utkání za Neu Salamis útočník Tomáš Wágner. Podruhé za sebou skóroval v rumunské lize záložník Lukáš Droppa.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele