Češi v zahraničí: Dva kousky Černého, trefili se Vydra, Schick a Krmenčík

12.01.2021, 21:10
Aktuality
Václav Černý (© AFP)
Dva zásahy Václava Černého pomohly nizozemskému Twente k vítězství nad Emmenem. Trefil se také Patrik Schick za Leverkusen a Matěj Vydra za Burnley. Gólem na poslední chvíli odvrátil vyřazení z FA Cupu. První gól v novém angažmá si připsal Michael Krmenčík v řecké lize.

Anglie


Útočník Matěj Vydra zachránil Burnley brankou ve čtvrté minutě nastaveného času od vyřazení z FA Cupu. Proti celku Milton Keynes český náhradník, který se na hřiště dostal v 77. minutě, vyrovnal na 1:1. V prodloužení branka nepadla. V penaltovém rozstřelu pak sice Vydra v první sérii neproměnil svůj pokutový kop. Hosté ale selhali dvakrát, takže nakonec se favorit z nejvyšší soutěže radoval přece jen z postupu.

Sestřih zápasu:



Mansfield ze čtvrté nejvyšší soutěže vypadl na půdě Cheltenhamu až po prodloužení po výsledku 1:2. Celé utkání za něj odchytal český brankář Marek Štěch.

Do dalšího kola FA Cupu postoupil Bristol City, který si poradil na svém hřišti s Portsmouthem. K vítězství 2:1 pomohl i český obránce Tomáš Kalas, který odehrál celé utkání.

Postup si nakonec ze hřiště Stockport County odvezl i West Ham United. Celé utkání odehrál obránce Vladimír Coufal, záložník Tomáš Souček se na hřiště dostal v 68. minutě.

Itálie


Záložník Antonín Barák přihrál na vedoucí gól Hellasu Verona Chorvatu Nikolovi Kaliničovi v zápase s Crotone. Sám pak měl dvě velmi slušné šance, v první ho ale vychytal soupeřův brankář a ve druhé přestřelil. Na konci každopádně nemusel smutnit, protože jeho tým vyhrál 2:1.

Záložník Jakub Jankto odehrál 79 minut v dresu Sampdorie Janov na hřišti Spezie. Pak byl vystřídán. Jeho tým odjel ze hřiště nováčka s prázdnou po porážce 1:2.

Německo


Útočník Patrik Schick vyrovnával v dresu Leverkusenu v zápase proti Brémám na 1:1 brankou v 70. minutě. Překonal tak brankáře Jiřího Pavlenku v bráně hostů. Celý zápas za Brémy odehrál i obránce Theo Gebre Selassie.

Sestřih utkání:



Záložník Vladimír Darida nastoupil v základní sestavě Herthy Berlín na hřišti Bielefeldu. Jeho tým tam ale s nováčkem prohrál 0:1. Darida byl vystřídán v 72. minutě.

Nizozemsko


Záložník Václav Černý se dvakrát trefil v dresu Twente na hřišti Emmenu. V 16. minutě otevřel skóre gólem na 1:0, v 63. minutě pak přidal ještě druhý zásah a upravil na konečných 4:1 pro Twente. Střídán byl Černý v 80. minutě.

Sestřih zápasu:



Kypr


Záložník Zdeněk Folprecht nastoupil v základní sestavě Ermisu na půdě APOELu Nikósie. Odehrál 85 minut, ale jeho tým prohrál na hřišti favorita jednoznačně 0:3.

Omonia Nikósie remizovala 1:1 na hřišti AEL Limassol. Celé utkání odehráli oba čeští obránci Michael Lüftner a Jan Lecjaks. Ten dostal v 11. minutě žlutou kartu.

Záložník Josef Hušbauer odehrál za Anorthosis Famagusta celé utkání proti Olympiakosu Nikósie. Jeho tým si odvezl vítězství 3:0.

Turecko


útočník Milan Škoda odehrál celé utkání za Rizespor v utkání proti Denizlisporu. V nastaveném čase si navíc připsal asistenci u vyrovnávací branky Ruzgara na 1:1.

Obránce Tomáš Břečka odehrál celé utkání za Kasimpasu na hřišti Alanyasporu. Jeho tým si odvezl cenné vítězství 2:1. Hosté si odvezli tři body přesto, že od 25. minuty hráli o deseti.

Řecko


Útočník Michael Krmenčík se poprvé prosadil v řecké lize v dresu PAOKu Soluň. Do zápasu proti Volosu nastoupil v 67. minutě místo Poláka Swiderskiho. V 90. minutě se dostal do samostatného úniku a se štěstím prostřelil brankáře. Pečetil tak skóre na konečných 3:1.

Belgie


Obránce Václav Jemelka odehrál za Leuven celé utkání proti Anderlechtu a přispěl k vítězství svého mužstva 1:0. V 51. minutě viděl Jemelka žlutou kartu.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (69)

Přidat komentář
Znalec

Rasistický titulek! Budete popotahování ze strany BLM

Reagovat
dinss

Doufám, že EF zmizí stejně jako Trump z Facebooku!

Reagovat
smazaný uživatel

BLM je nejlepší věc co svět potkala!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

BLM a KKK

Reagovat
smazaný uživatel

Z titulku je jasně zřejmé, že chtějí Černého roztrhat na dva kousky!

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Selänne

Slušný víkend. Vůbec bych se nezlobil, pokud by EURO bylo už teď.

Reagovat
PalibrkUros

Minimálně každý týden takový hody!!! Bravissimo

Reagovat
tnt03

Jen houšť takovéto góliky našich hráčů venku

Reagovat
dinss

Ten Barnes je hroznej dement. Běží sám na bránu a radši upadne. Nechápu, že tam Vydra vydržel protože nehrát za těmahle kopytama bych nedal.

Reagovat
Dufan

Na to co zatím trefuje by si víc minut v PL zasloužil. Barnes letos hrůza. Wood taky nic moc. Jenže Dyche má svoje koně a svoji hru a když zrovna neprohrává tak ani nestřídá.

Reagovat
dinss

Já vím, proto právě moc nechápu, že tam chtěl zůstat. Ten styl hry není vůbec pro něj... Mohl by hrát někdy mnohem víc a pravidelně a bylo by to dobře pro něj i pro repre.

Reagovat
Reggie

Už mě tu nedávno poučili . Ta opce byla ze strany Burnley, takže on s tím nic dělat nemohl. Oni to podepsali = další rok (tuším na rok).

Reagovat
dinss

Chudák

Reagovat
Dufan

jo v tom má Reggie pravdu. Ale celkově oni hobrali jako variantu jiného útočníka, jelikož Wood a Barnes jsou velcí rozbíječi, jelikož oni jen nakopávají, Rodriguez a Vydra jsou trošku jiný alternativy. Bohužel on styl, rozestavení atd nemění pokud nemusí jako třeba při zranění. Dyche se mi zdá jede jen to jedno a žádné jiné možnosti snad nemá. Se divím, že tam s tímhle ještě jsou. A jo přijde mi blbý proč aspoň občas víc neprorotuje při tom rozpisu.

Reagovat
Freedo

Jenže takhle to bohužel nefunguje. Nemůžeš vyměnit jen 2 útočníky a hrát najednou úplně jinej fotbal. Ona i záloha a beci sedí do toho systému, který hrajou a na kombinační rychlou hru tam nemají vhodné typy hráčů.

Reagovat
Dufan

ano to je fakt. ale tím co hrajou stejně mají zálohu vypnutou. a taky když to nezkouší, tak to nezjistí. úplný kopyta to taky nebudou ikdyž většina týmů v PL je kvalitou lepší samozřejmě. a s tím střídáním to není jen u útoku ale celkově se mi zdá že někdy nestřídá vůbec.... ale poslední dobou je nesleduji tak nevím jestli se změnil

Reagovat
dinss

Taky se divím, že se s tímhle fotbalem udržel minulý rok... Ta jedna dobrá sezona s ním byla hrozná náhoda.

Reagovat
Dufan

jo...jako ikdyž hodně oceňuji tu jejich bojovnost atd,, tak takhle to nemůžou dlouho vydržet

Reagovat
dinss

Jo, o tom žádná. Každej kdo dosáhl něco ve vrcholovém sportu si zaslouží respekt ale prostě mám radši Vydru, nelíbí se mi jak hrajou a věřím, že by Vydra mohl v takovém klubu v pohodě hrát kdyby tam byl jiný trenér.

Reagovat
Dufan

přesně... právě proto že ho brali aby byl jiný typ a hrálo se trošku odlišně, než jak to dělají.... a třeba jeden hromotluk a jeden menší by mělo smysl dávat spolu a rotovat....ale možná jsem až moc vyrůstal na Kollerovi s Barošem

Reagovat
dinss

S tím souhlasím ale nechápu moc proč ho teda kupovali.

Reagovat
Dufan

to ví asi jen v Burnley

Reagovat
dave30

Jj, je to tak. Navíc při uplatnění opce ze strany klubu musí být navýšena mzda. A jestliže tam doposud bral 35 tisíc týdně, tak se mu na té lavičce nebude sedět až tak špatně (i když vím, že chtěl odejít). Tak to prostě chodí, když hráč podepíše smlouvu s opcí. Někdy se to může obrátit proti němu. Nicméně v červnu 2022 bude ve svých 30 letech odcházet doživotně zajištěný a nějaký ten zajímavý klub si jistě najde.

Reagovat
Reggie

Jak říkáš . Z jeho pohledu asi škoda kvůli EURU, ale já bych ho stejně vzal - Schick, Hložek (ten může jet případně na úkor of. záložníka úplně v pohodě), Vydra a podle formy nějaký vyšší hroťák.

Reagovat
dave30

Reagovat
smazaný uživatel

Jn hlavne jak nalozil se svyma trema sance Vydra..

Reagovat
dinss

Běžel sám na branku a upad nebo?

Reagovat
GrimeBaller98

Burnley je nejodponejsi tym historie PL, o parnik pred stokem

Reagovat
cortan

Pekhart 4g+1a v přáteláku Legia-Liwa

Reagovat
berliner

KLubovy pratelaky

Reagovat
Selänne

v přáteláku

Reagovat
Sosi

on má asistenci?

Reagovat
8lampard8

Jankto asistence

Reagovat
berliner

Reagovat
adoxx

Reagovat
berliner

Kde je ten hrdina co psal ze Krmencik da gol jen v reckem poharu nejakemu druholigovymu tymu a pak se vrati aniz by dal gol v lize

Reagovat
cortan

Prvně se podívej co to bylo za gól

Reagovat
berliner

Copak snad nefauloval brankare?

Reagovat
adoxx

Takže se nepočítá? je snad úplně jedno, jakej gól to byl

Reagovat
db18

1v1 - jeho specialita. Na Spartě vědí.

Reagovat
dinss

A?

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle se krásně čte, dobré kolo pro naše hráče

Reagovat
Liquid

kdepak máme baču Wendiga, ještě před týdnem tu vyzdvihoval výkony a důležitost Škrtela pro Basaksehir a teď si může hledat angažmá

Reagovat
adoxx

Reagovat
suldik

Že je wendigo kreten je všeobecne známe, ale škrtela si do toho ťahať nemusel to že klub nepredĺžil zmluvu s 36 ročným hráčom, ktorý si len nedávno roztrhol achilovku zas nie je až také prekvapenie

Reagovat
Liquid

v půlce sezóny to není zas tak časté

Reagovat
suldik

Nič by som za tým nehľadal, do zranenia hrával v základe....Len sa asi jednoducho rozhodli že budúcu sezónu chcú niekoho iného a neťahali ho za nos ohľadom predĺženia/nepredlženia zmluvy a on sa môže zariadiť ako uzná za vhodné

Reagovat
smazaný uživatel

dik za videa, kdyz se na ne livesport vyjebal

Reagovat
Kily

nevyjebal, šel by sám proti sobě

Reagovat
smazaný uživatel

Rekni pls ve strucnosti proc je tam uz nedavaj, ja o tom nic nevim.

Reagovat
smazaný uživatel

jen to byla zabava koukat na vsechny ligy goly a ted to zesrali

Reagovat
Kily

Proč jsme tak učinili?

Jelikož v Česku máme Livesport TV (a na Slovensko půjdeme), není možné, aby tento typ obsahu byl s oficiálními TV přenosy takto vedle sebe.

Vzhledem k tomu, že se jedná o šedou zónu, podobný obsah by nám mohl ublížit vzhledem k dalším vyjednáváním o rozšíření Livesport TV s broadcastery. U nás a na Slovensku si zároveň nechceme pokazit dobré jméno naší firmy a riskovat právní spory.

Situace v Rusku je rovněž složitá a podobný typ obsahu mezi ruskými orgány vyvolává rozruch, který rovněž nechceme riskovat

Reagovat
Pablos

Ale tomu Schcikovi to asi pak museli vzít né ten gól ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho střela šla na bránu, tak by mu ten gól měli připsat.

Reagovat
Pablos

Aha... to jsem nevěděl, že to platí takhle. Já vždy myslel, že stačí jen očividná změna směru.

Reagovat
cubinho

Stalo se někdy, že by čeští repre útočníci (+ křídelníci) zažili takto úspěšný víkend? Nepamatuju!

Vlastně celá útočná "vozba" se podílela na gólu.

Reagovat
smazaný uživatel

Černý je mezi 10 nejproduktivnějšími hráči holandské ligy

Reagovat
dave30

Tak snad dnes něco přidá i proti Ajaxu. Protože prozatím z těch 6 gólů byly 3 proti tragickému Emmenu (je to takový jeho oblíbený klub, dával jim gól i v přípravě.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejproduktivnější hráč v nejlepší lize světa. Ta Šilhavá svině ho furt přehlíží.

Reagovat
ACSeRw!n

Krmelec a Schick

Reagovat
Sztanda

Černý perfektní, hlavně ve vápně se chová jako útočník, to žádné jiné české křídlo nemá. Ten jeho druhý gól pak paráda celá akce

Reagovat
Mr.Mike

taky se mi ta druhá akce líbila

ale i Hložan tohle celkem řešit umí

Reagovat
cubinho

No, Jankto je na tom podobně

Reagovat
Manau

Chudák Vašek už je ve 23 letech skoro bez vlasů Nemyslím to jako nějakej hate, ale celkem mě to překvapilo...takový český Miňo Stoch

Reagovat
naheCZ

Robben

Reagovat
Manau

Reagovat
Greny

Joe Hart

Reagovat
AC Sparta Praha good

Začněte sem psát asistence prosím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele