základní část, 27. kolo
07.04.2024 18:00 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Angelo Preciado (© Profimedia)

Na čele Fortuna ligy došlo ke střídání stráží, ztrátu Sparty okořenil další blikanec Preciada

Fotbalisté pražské Sparty ve 27. kole Fortuna ligy jen remizovali s Mladou Boleslaví 1:1, a přenechali tak první místo v tabulce svému největšímu rivalovi. Za nečekanou ztrátou Rudých stála především nepovedená první půle, kdy se nešťastně do vlastní sítě trefil Kaan Kairinen. Stejně tak další individuální selhání Angela Preciada, jenž se po změně stran ohnal loktem po soupeři, čímž si vysloužil již druhou červenou kartu v sezoně a opět oslabil svůj tým.

Pražská Sparta porazila v minulém utkání poslední Dynamo těsně 1:0, když jí vystřelil vítězství s výrazným přispěním domácího brankáře Veljko Birmančevič. Srb tak potvrdil roli nejproduktivnějšího sparťana, jelikož zaznamenal shodně devět gólů i asistencí. Nyní do hlavního města přijela Mladá Boleslav, která byla pět duelů v řadě neporažena. Při posledním vzájemném střetnutí navíc eliminovala tlak Rudých a zvítězila 3:1.

Zaplněná Letná sledovala v úvodu vyrovnanou partii a výkon domácích miláčků měl k ideálu na míle daleko. Obrovský šok pro sparťanské příznivce pak přišel po rohu Tomáše Ladry ve 20. minutě, kdy si po několika tečích smolně srazil míč do vlastní sítě finský středopolař Kairinen. Aktivní Ladra o sobě dal vědět i v závěru první půle. Z přímého kopu mířil přes zeď do šibenice, jenže Peter Vindahl mu gólovou radost sebral fantastickým zákrokem. Neproměněná šance svěřence Davida Holoubka musela mrzet dvojnásob, jelikož se ještě před poločasovým hvizdem jednoduše prosadil Birmančevič, k němuž se od břevna odrazila hlavička Ladislava Krejčího.

Kapitán domácích vyprodukoval zajímavé zakončení i po změně stran. Tentokrát zkusil štěstí z úctyhodné vzdálenosti, jeho přízemní pokus však zlikvidoval brankář Petr Mikulec. V 59. minutě přidělal Brianu Priskemu na čelo vrásky Preciado, jenž se po neúspěšném souboji ohnal loktem po protihráči a od sudího Karla Roučka viděl červenou kartu. Na obrazu hry se moc nezměnilo a Letenští byli střelecky aktivnější. Hrozili pak především ze vzduchu a po rohovém kopu v 77. minutě mohl otočit skóre vyhlášený hlavičkář Krejčí, Mikulcovu bránu však o kousek minul. Ještě blíže vedoucí trefě byl Kairinen, jenž z hranice vápna napálil pouze tyč. Oslabená Sparta si v závěru vytvořila velký tlak, který však v kýžený gól neproměnila.

Sparta tak zaváhala a po remíze se odmítla vrátit do čela tabulky. V příštím kole 13. dubna se o nápravu pokusí na stadionu Bohemians, Mladá Boleslav ve stejný den vyzve doma Teplice.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Alan

3:0

Reagovat
Filip236

2:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
LuckyCharlie

Zahrajeme si takovou hru?

Kolik sparťanů od vyloučení Preciada ještě spadne a bude si stěžovat, že jim to nepísknul?

Reagovat
delfin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele