základní část, 20. kolo
11.02.2024 18:00 CET
4 : 3
(3:2)

Reportáž

Momentka z rozhodujícího okamžiku duelu mezi Slavií a Jabloncem (© SK Slavia Praha)

Jablonec si do Edenu přivezl střelnici. Slavia bez milionové posily vydřela výhru v závěru

Slavia Praha odstartovala jarní část sezony úspěšně, když ve 20. kole Fortuna ligy zvládla domácí utkání s Jabloncem a zvítězila 4:3. Tradičně silná ofenziva sešívaných sice už v první polovině úvodního dějství vyprodukovala tři přesné zásahy včetně dvou gólů Conrada Wallema, jenže ji tentokrát příliš nepodržela obrana, která ve stejném úseku dvakrát inkasovala, přičemž po změně stran navíc skóroval hostující Jakub Martinec. Nakonec ovšem červenobílé zachránil v sedmé minutě nastaveného času Václav Jurečka.

Pražané dali během pauzy jasně najevo, že to po dvouleté pauze myslí s útokem na titul vážně. Nejlépe to demonstroval příchod dvojice reprezentantů, přičemž David Zima si mohl, na rozdíl od zraněného gólmana Jindřicha Staňka, ihned připsat soutěžní start. Stoper, jenž se do Edenu vrátil za více než 100 milionů korun, ale zůstal jen na lavičce.

Obrana hostů sice znovu působila velmi vrtkavým dojmem, tentokrát se k ní ale přidala i defenziva sešívaných. V domácím dresu předvedl dva skvělé náběhy za obranu zakončené gólem Wallem, Jablonečtí ovšem pokaždé našli rychlou odpověď. Prvně se trefil Vakhtang Chanturishvili a krátce po druhém zásahu norského fotbalisty také Jan Chramosta. Skvělá podívaná v Edenu nebrala konce a po nepřesné rozehrávce Aleše Mandouse střílel do poloodkryté brány znovu Chramosta, gólman Pražanů se ale včas vrátil zpět na své místo a dalekonosný pokus zneškodnil. Na tahu tak byli opět domácí. Mojmír Chytil na sebe natáhl dva obránce, přihrál do uvolněného místa Jurečkovi a ten bombou pod břevno vrátil Slavii vedení.

Ve druhé polovině úvodního dějství už sice Jablonečtí prakticky nehrozili, po návratu ze šaten bylo však znovu velmi rychle vyrovnáno. Kolmici za obranu obdržel Dominik Pleštil a našel na zadní tyči Martince, jenž popáté v kariéře skóroval v nejvyšší soutěži. Jindřich Trpišovský ve snaze zvrátit stav zpět na svou stranu přistoupil k několika personálním změnám, které byly ihned znát. Mick van Buren zprava naservíroval prudký míč do malého vápna, kde ho ve skluzu zasáhl Chytil, letní posila z olomoucké Sigmy ale mířila mimo. Rozhodnutí nepřinesla ani razantní hlavička Muhameda Tijaniho, která skončila na tyči. Když už to vypadalo, že se domácí budou muset smířit se ztrátou, přišel závěr dlouhého nastavení, prodloužený míč z rohového kopu na Jurečku a vítězný gól.

Sešívaní tedy překvapení nedopustili a jarní fázi sezony zahájili vítězstvím. Již 14. února je čeká dohrávka 17. kola ve Zlíně, Jablonec o tři dny později vyzve České Budějovice.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2-0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele