základní část, 3. kolo
06.08.2023 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Ondřej Lingr (© slavia.cz)

Slavia pálila šance, přesto Zlín porazila o jeden gól

Ani 13 zákroků bravurně chytajícího Stanislava Dostála nestačilo Zlínu k bodovému zisku v Edenu. Slavia zahodila řadu šancí, proměnila však alespoň dvě, které jí nakonec stačily k vítězství.

Zápas začal velkým závarem sešívaných už ve třetí minutě, kdy hosty po hlavičce Schranze zachránil odvrácením nebezpečí na brankové čáře stojící Simerský. Zlín kontroval nedlouho poté - Janetzký obral o míč Oscara, z čehož těžil Žák, jenže někdejšímu útočníkovi Teplic moc nevyšlo zakončení levačkou, kterou poslal balón mimo tři tyče.

Následně se tempo hry uklidnilo a místy až nudný průběh utkání ukončil až ve 20. minutě Provod, jenž zničehonic práskl do míče a trefil tyč svatyně Moravanů. Za dalších deset minut napálil brankovou konstrukci také Zafeiris, jemuž radost z přesné trefy pro změnu překazilo břevno.

Velký tlak před bránou Zlína vznikl především na konci první půle. Vše spustil po hrubici Simerského Van Buren, jehož ovšem ve stoprocentní příležitosti vychytal gólman "Ševců" Dostál. V první minutě nastavení prvního poločasu vypálil z dálky Holeš a Dostál musel opět zasahovat. Následné dva rohové kopy přinesly hlavičku Lingra, kterou zneškodnil nenudící se Dostál, a další zakončení hlavou tentokrát od Van Burena, po němž se opět zatřásla tyč.

Hned dvě minuty po přestávce už ale Dostál přece jen přišel o čisté konto. Překonal jej Lingr, jemuž míč přiťukl Jurečka, načež zakončovatel prostřelil brankáře hostů střelou mezi nohama. Pět minut nato se Dostálovi naopak podařilo svou bránu uhájit. Nejprve po přihrávce od Lingra zneškodnil Jurečku, poté si na Dostálovi vylámali zuby oba dva forvardi Slavie.

V 60. minutě po centru od Provoda raději zakončoval Van Buren a již bylo veseleji. Nizozemský hráč zamířil k přední tyči a upravil skóre na 2:0 ve prospěch sešívaných. O tři minuty později domácím poněkud zatrnulo. Zdálo se, že slávistický gólman Ondřej Kolář bez potíží kontroluje centr Čelůstky. Ten nicméně k jeho překvapení neskončil v zámezí, nýbrž na tyči. Pro Koláře šlo o poměrně trapný moment, avšak se šťastným koncem z jeho pohledu.

Mnohem lépe vypadal Kolářův protějšek Dostál, který nadále frustroval střelce Pražanů. V 67. minutě rozesmutnil zblízka zakončujícího Chytila, devět minut poté vyrazil také střelu Tomiče. Namísto domácích tak zčista jasna skóroval Zlín. Vukadinović v 84. minutě nacentroval na Černína, jehož hlavičku za Koláře nešťastně tečoval do vlastní sítě Vlček.

Slavia tak opět vedla jen o jednu branku a až do závěrečného hvizdu se klepala o vedení. Moravané však už, vyjma rány Jakuba Koláře z dálky, která přeletěla břevno, nezahrozili. Mnohem blíže gólu byl hlavou zakončující Chytil, tomu ovšem proti Dostálovi jednoduše nebylo přáno. I tak ale zůstaly tři body ve vršovickém Edenu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele