základní část, 18. kolo
14.02.2024 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Spolupráce nejproduktivnějšího pardubického dua odšpuntovala další zkázu Karviné

Karviná padla v dohrávce odloženého duelu 18. kola Fortuna ligy s Pardubicemi 0:3. O další výhře Východočechů rozhodla povedená akce ze 24. minuty, kterou po nahrávce Tomáše Zlatohlávka zakončil přesnou ranou k tyči Kryštof Daněk. Oba mladí hráči se tak gólem či asistencí shodně podíleli na šesti brankách svého týmu v aktuálním ligovém ročníku a přispěli k posunu hostů na dostřel nejlepší desítce soutěže. Naopak Slezané přes několik velkých šancí ani ve druhém jarním zápase neskórovali a stejně jako se Spartou prohráli před vlastním publikem rozdílem třídy.

Radoslav Kováč musel být s dosavadními výkony svých svěřenců spokojený. Pardubice si totiž přenesly povedenou zimní přípravu i do prvního jarního kola, když na hřišti Slovácka zvítězily 2:1. Nyní na Východočechy čekal důležitý duel v boji o záchranu proti Karviné, která za nimi zaostávala v tabulce jen o čtyři body. V lize se jí však podařilo vyhrát naposledy na konci října.

Před spoře zaplněným hledištěm zpočátku působily aktivněji Pardubice, dlouho si však nedokázaly vytvořit vyloženou příležitost. Ve 24. minutě se ale hosté mohli radovat, když Zlatohlávek přiťukl míč ve vápně Daňkovi a host ze Sparty zamířil neomylně na zadní tyč. Obrana Slezanů hořela i nadále, a tak krátce po půlhodině hry nechybělo moc, aby Michal Hlavatý zatočil balon do šibenice. Poté se probudila i Karviná, když nejdříve po hezkém zaseknutí netrefil bránu Lukáš Budínský a chvíli po něm selhal z ještě lepší pozice Martin Regáli.

Karvinský trenér Juraj Jarábek sáhl o poločasové pauze ke dvojitému střídání, a na hřiště se tak dostal mimo jiné Lucky Ezeh. Nigerijec potřeboval jen tři minuty na trávníku k tomu, aby v obrovské šanci pořádně protáhl Antonína Kinského. Ezeh se poté ocitl v další tutovce, když na něj zívala úplně odkrytá brána, jenže 20letý záložník vyslal natolik pomalou střelu, že ji stihl Kinský tygřím skokem chytit. Východočeši hrozili zejména z brejků, nejkrásnější moment zápasu si však nechali až na 75. minutu. Balon se odrazil po rohovém kopu k Marku Ichovi, jehož nádherný pokus z voleje zaplul přímo pod břevno. Jediný fanoušek v sektoru červenobílých následně mohl oslavit i trefu Ladislava Krobota, který pláchl zmatené defenzivě Slezanů a přehodil Dominika Holece. Podrážděný David Moses si poté ještě připsal pomyslný blikanec a za tvrdý faul dostal zaslouženou červenou kartu.

Pardubice tak navázaly na vítězství se Slováckem a z Karviné si odvezly další tři body. V příštím kole 17. února změří síly s Teplicemi, Karviná se o den později střetne se Slavií.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
conki1968

Odloženo

Reagovat
ratusek

Pardubice

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele