základní část, 25. kolo
17.03.2024 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Baníku (© FC Baník Ostrava)

Pardubicím vynesla zákeřná hra dvě vyloučení, Baník venku dál válí

Hráči Baníku Ostrava zvítězili ve 25. kole Fortuna ligy v Pardubicích 1:0. V prvním dějství mohly padnout góly na obou stranách, nicméně před pauzou se tribuny ani jednou neradovaly. Po změně stran však útočníky zastoupil Filip Blažek, který dopravil prodloužený míč z rohového kopu do prázdné brány. Již třetí po sobě jdoucí venkovní vítězství Chacharů pak pojistila neukázněnost Východočechů, když se nechali vyloučit napřed Martin Chlumecký společně s koučem Radoslavem Kováčem a o chvíli později také Pablo Ortiz.

Ambiciózní kouč Kováč byl po posledním duelu značně rozezlený. V derby o východní Čechy proti Hradci totiž Pardubice předvedly, dle slov bývalého obránce, nejhorší výkon pod jeho vedením. Červenobílí tak protáhli sérii porážek na tři po sobě jdoucí duely, ve výsledkové pohodě se ale nenacházel ani Baník. Ten o uplynulém víkendu prohrál doma s Olomoucí a fanoušci vůbec poprvé veřejně volali po odvolání Pavla Hapala.

Vyrovnaný úvod mohl gólově okořenit Vojtěch Patrák, nicméně jeho ránu po slibném protiútoku zblokoval jeden z obránců, a tak se kopal pouze roh. Na druhé straně se odražený míč z rohového kopu dostal k Blažkovi, i jeho střela však skončila pouze na těle protihráče. Jasnou branku měl na levé kopačce Filip Brdička, když se probojoval k propadlému balonu, ten ale netrefil ideálně a minul. Daleko od otevření skóre nebyl krátce po odehrání půlhodiny ani Patrák. Útočník perníkářů si našel přízemní rohový kop, jenže mezi tři tyče svůj pokus nevměstnal. V závěru poločasu ještě spálil obrovskou příležitost expardubický Ewerton, jemuž rána z první vůbec nesedla.

Ani ve třetí velké šanci Patrák nerozvlnil síť. Při zakončení přímého kopu z nebezpečné vzdálenosti totiž podklouzl a jen pozdravil připraveného Jiřího Letáčka. Neúspěšně si počínal také záložník Matěj Šín, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti nezamířila mezi tři tyče. Zanedlouho už Antonín Kinský zasahovat musel, a to znovu proti Šínovi. O chvíli později utkání po rohovém kopu gólově odšpuntoval Blažek, který uklidil prodloužený míč do prázdné klece. Vzápětí pak znovu za žlutou kartu fauloval Chlumecký, a tak šel předčasně do sprch, na což nepřiměřeně reagoval i trenér Kováč, který obdržel přímou červenou. Rozhodčí Ladislav Szikszay ale netasil červený kartonek naposledy. O dva fauly na žlutou kartu se postaral i Ortiz a tým z města dostihů dohrával v devíti.

Baník tak ve snaze uklidnit vlastní fanoušky získal na východě Čech všechny body. V příštím kole přivítá 31. března Teplice, Pardubice se představí o den dříve v Olomouci.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele