základní část, 28. kolo
14.04.2024 15:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Michal Hlavatý (© FK Pardubice)

Vukadinovičův gólový slalom Zlínu k výhře proti tabulkovému sousedovi nestačil

Fotbalisté Zlína remizovali ve 28. kole Fortuna ligy v souboji dvou klubů bezprostředně ohrožených sestupem s Pardubicemi 1:1. Střelecký zápis utkání otevřel v 18. minutě po skvělé individuální akci Vukadin Vukadinovič. Východočechům spadlo do klína vyrovnání zkraje druhého poločasu, když penaltu nařízenou po ruce bránícího hráče nekompromisně proměnil Michal Hlavatý. Tým z města perníku si tak udržel na 13. příčce čtyřbodový náskok právě na Moravany.

Pardubice držely poslední pozici, která zaručovala jistotu udržení se mezi českou elitou a v případě výhry nad Ševci by se jim barážová hrozba výrazně vzdálila. Východočeši ovšem neměli na Zlín příliš dobré vzpomínky, jelikož s ním dvakrát za sebou padli. Do skvělé formy se navíc rozehrál domácí Tom Slončík, jenž se podílel na nedávné výhře Moravanů dvěma góly a asistencí.

Vyrovnaný úvod utkání okořenil v 10. minutě dalekonosnou ranou pod břevno Vojtěch Patrák, brankář hostů byl ovšem připravený. Chvíli nato musel na druhé straně poprvé zasahovat Antonín Kinský, když po rohovém kopu zastavil balon směřující k levé tyči. V 18. minutě šel už Zlín do vedení. Vukadinovič zakončil svůj sebevědomý úprk do šestnáctky zkušeně mezi nohy gólmana. Nedůraz pardubické defenzivy mohl potrestat i Martin Cedidla, který mířil vedle tyče.

Východočeši dostali krátce po návratu z kabin dárek v podobě pokutového kopu. Ten si vzal na starost Hlavatý, jenž poslal balon nekompromisně do levé šibenice. Ševcům mohl vedení vrátit Alexandr Bužek, jeho nenápadnou odraženou hlavičku ale Kinský vyrazil do zámezí. Chvíli nato se propracoval do zakončení také střídající Nigerijec Kenneth Ikugar, zamířil však jen do náruče pardubického strážce.

Zápas tak skončil remízou. Další utkání Zlín odehraje 20. dubna v Jablonci, Pardubice o den později vyzvou Mladou Boleslav.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele