základní část, 25. kolo
02.04.2023 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Teplice po mnoha měsících poznaly chuť výhry, neoblíbený Hradec zdolaly díky penaltě

Teplice v rámci 25. kola FORTUNA:LIGY porazily Na Stínadlech Hradec Králové 1:0. Premiérovou výhru v jarní části sezony Severočechům zařídil v první půli úspěšně proměněnou penaltou Matěj Hybš. Na výsledku už nic nezměnilo ani zbytečné vyloučení domácího Mohameda Yassera. Naopak "Votroci" naplno nebodovali počtvrté v řadě a navíc přišli o sérii pěti vítězství nad "Skláři".

Hradečtí po zimní pauze vyhráli jen dva zápasy, byly jimi ale těžké venkovní duely v Plzni a Ostravě. Papírově snazší utkání naopak často nezvládali, o čemž svědčila například nedávná vysoká domácí prohra s Jabloncem. V minulém kole slušně vstoupili do střetnutí se Spartou, pak je ale potopil Jakub Kučera červenou kartou. Ještě horší formou než "Votroci" se "pyšnily" Teplice, které po výměně kouče získaly z dvou veledůležitých klání pouhý bod a spadly na předposlední příčku.

První výraznější příležitost měl na kopačce Daniel Vašulín, jenž z bezprostřední blízkosti netrefil míč ideálně, a tak měl brankář Tomáš Grigar velmi jednoduchou práci. Po šlapáku od jednoho z bránících hradeckých hráčů ve vlastním pokutovém území dostaly Teplice výhodu pokutového kopu, kterého se na výbornou zhostil Hybš.

Zajímavě se vyvíjel i protiútok ve 30. minutě, ovšem centr Daniela Trubače z pravé strany byl příliš krátký na Abdallaha Gninga, jenž by se tak ocitl sám před brankářem. Podobnou šanci měl zanedlouho také Yasser, ale počínal si stejně mizerně jako jeho spoluhráč předtím.

Krátce po zahájení druhé půle přišel zlom v utkání. Druhou žlutou kartu za zbytečný faul do obličeje dostal Yasser, a premiérový zápas v české lize tak pro něj skončil předčasně.

Početní výhoda ale Hradci dlouho nepomáhala. Utkání bylo stále poměrně vyrovnané a "Votroci" se jen zřídka dostávali do nebezpečných pozic. Totálně potopit Hradec mohl v 71. minutě Gning, jenže si při samostatném úniku pokopl míč příliš daleko a před pohotovým Pavolem Bajzou už na něj nedosáhl. Další dobrou šanci z protiútoku měl opět Hybš, jehož střelu levačkou vyrazil gólman. Hradec si tak i přes poločasovou přesilovku nedokázal vytvořit nic, čím by Grigara výrazně ohrozil.

Teplice se tedy dočkaly prvního vítězství po zimní přestávce. V příštím kole se 9. dubna představí v Českých Budějovicích. Venku bude hrát také Hradec, který o den dříve vyzve Brno.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele