základní část, 21. kolo
25.02.2023 15:00 CET
2 : 3
(0:2)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Mohutný finiš k bodům nevedl, Sparta s odřenýma ušima uspěla ve Zlíně

Mělo jít o snadnou dohrávku výborně rozehraného duelu. Sparta si ve Zlíně během první půle vypracovala dvoubrankový náskok, který navíc krátce po změně stran ještě navýšila. Poté ovšem rychle za sebou dvakrát inkasovala a ještě se klepala o tříbodový zisk. Ten nicméně Pražané nakonec uhájili.

Mužstvo trenéra Briana Priskeho tak pokračuje ve stíhací jízdě za prvními dvěma týmy ligy, k níž se nadechla po zimní přestávce. Také ve Zlíně Sparta dlouho jasně demonstrovala svou sílu a už ve druhé minutě se dostala do vedení. Kairinenův rohový kop prodloužil Vitík do chumlu hráčů na zadní tyči. V tlačenici těl se nejlépe zorientoval Krejčí, jenž pohotovým zakončením otevřel skóre duelu.

Také zbytek prvního poločasu jasně patřil hostů. Ve 12. minutě oslovil Wiesnerem centrem Čvančaru, jehož hlavičku musel vyrazit gólman domácích Rakovan. Za dalších osm minut pálil po pohledné kombinaci Haraslín, avšak jeho přízemní střela se nevešla mezi tři tyče. To Čvančara si ve 27. minutě vedl lépe. Nejprve útočník Pražanů vypálil z dálky a následně si doběhl pro gólovou dorážku - 0:2.

Ještě těsně před přestávkou si Čvančara mohl na své konto připsat také brankovou asistenci. Kolmicí za obranu Zlína totiž oslovil Kuchtu, který obešel Rakovana, jenže střelou netrefil odkrytou bránu. Na začátku druhé půle se nejprve konečně připomněli domácí, když brankáře Sparty Kováře zaměstnal skákavým a tečovaným projektilem Hlinka. Hosté ale okamžitě přispěchali s gólovou odpovědí. První akci založenou Zeleným a Kuchtou ještě úspěšně nezakončili Sadílek ani Wiesner. Následoval ovšem rohový kop, po němž hlavičku Zeleného dorazil za záda Rakovana Čvančara.

Jakoby se ale poté začal hrát zcela jiný zápas. Zlín se totiž v 53. minutě dostal zničehonic do hry poté, co Vukadinović z pravé strany vyhledal Hrubého, na jehož bránění se vykašlal Sadílek, a tak mohl středopolař "Ševců" zakončit přesně k tyči. Šest minut nato bylo u řeky Dřevnice ještě veseleji, neboť Kozák proměnil penaltu nařízenou poté, co Zelený zahrál ve vlastním pokutovém území rukou.

Duel tedy dostal nečekanou zápletku, kterou krátce po Kozákově snížení ještě málem vyšperkoval Kovář. Strážce sparťanské svatyně zariskoval při rozehrávce a po dobrém napadání Kozáka zastavil balón na poslední chvíli před cestou za brankovou čáru. Sparta každopádně zcela vypadla z tempa. Přesto mohla zápas dohrát v klidu, to by ovšem Minčev nesměl v 82. minutě po centru od Kairinena trefit břevno.

Závěr utkání tak nakonec nabídl velké drama. V 84. měl vyrovnání na hlavě střídající Kovinić, avšak pobídky od Hrubého ze standardní situace se zřejmě zalekl a slabou hlavičku snadno kryl Kovář. Následně domácím zavařil Fillo, jenž dvakrát v řadě fauloval za cenu žlutých karet Zeleného, za což viděl od sudího Zelinky také kartu červenou. I po vyloučení Filla se ale Zlín dostal v nastaveném čase ještě do jedné tutovky. Balajovu střelu z otočky nicméně vykopl Kovář a všechny body si tak přece jen odvezli Pražané.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele