základní část, 24. kolo
18.03.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sparťané vzali Mladou Boleslav útokem. Rudě zbarvené tribuny viděly prohru Hradce Králové

Fotbalisté pražské Sparty zvítězili ve 24. kole nad Hradcem Králové 2:0. Votroci, kteří využívají na domácí zápasy stadion Mladé Boleslavi, hráli od 20. minuty v oslabení po vyloučení Jakuba Kučery. Hostující sparťané hnaní mohutnou podporou vlastních fanoušků poprvé využili početní i herní převahu na konci úvodní půle, když se z dorážky prosadil důrazný Lukáš Haraslín. V závěru druhého dějství pak pojistil vítězství v poslední době kritizovaný Tomáš Wiesner.

Sparta prožívala fantastickou jarní fázi letošního ročníku nejvyšší české soutěže, když po úvodní remíze v Olomouci vyhrála všech šest dalších ligových duelů. Výbornou formou přispívala ke skvělým výsledkům dvojice Tomáš Čvančara a Jan Kuchta, která se mimo jiné podělila o všechny tři góly při posledním vítězství nad Baníkem. Skvělou sérii Pražanů chtěl ukončit Hradec, jenž ovšem v novém kalendářním roce vyhrál v lize pouze dvakrát a v tabulce vypadl ze skupiny o titul.

Hradečtí fotbalisté chtěli od začátku utkání hosty překvapit, a tak na nic nečekali a hnali se vpřed. Už ve třetí minutě napřáhl zpoza vápna Daniel Vašulín a trefil se přesně k tyči. Gól ovšem slavil pouze chvíli, neboť se při převzetí přihrávky nacházel v ofsajdu. Aktivita černobílých skončila ve 20. minutě, kdy Kučera zkoušel skluzem získat ztracený míč, ale zasáhl pouze protihráče. Sudí neváhal a ukázal mu červenou kartu. Jednalo se již o deváté vyloučení Votroků v dosavadní sezoně. První trest sparťané přinesli po půlhodině. Rohový kop způsobil zmatek ve vápně, na jehož konci stál Kuchta. Útočník nicméně do branky míč dopravil s pomocí ruky a ještě z ofsajdové pozice. Ve 45. minutě se Pražané přece jen dočkali. Velký důraz ukázal Haraslín, který dorážel vyraženou střelu Čvančary do prázdné brány.

Další gól mohli sparťané zaznamenat okamžitě po rozehrání druhé půle, když si na dobře mířený míč naběhl Wiesner, ale nedokázal ani nadvakrát z úhlu překonat dobře chytajícího Pavola Bajzu. V 58. minutě pak dokázal obejít brankáře Kuchta, ovšem ve složité pozici volil zakončení do boční sítě místo přihrávky na Lukáše Sadílka v lepším postavení. Tým z Letné po celou dobu kontroloval utkání, nicméně až v 89. minutě dokázal přidat pojišťující branku. Aktivní střelec Kuchta sice nedokázal propálit obranu z dobré pozice, ale míč se odrazil k Wiesnerovi, který neměl problém razantně zakončit pod břevno.

Sparta tak prodloužila sérii vítězství a připsala si další tři body v boji o titul. Oba celky se vrátí zpět do ligové akce 2. dubna. Votroci změří síly s Teplicemi, Pražané pak svedou bitvu se Zbrojovkou.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele