3. kolo
13.09.2020 16:30 CET
3 : 1
(1:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Moravská bitva pro domácí barvy. Zlín si poradil s oslabenou Zbrojovkou

Ani ve třetím kole nedosáhla brněnská Zbrojovka na vítězství. Ve Zlíně totiž padla po výsledku 1:3. "Ševci" tak po druhém vítězství v řadě vystoupali na šesté místo, Brňané se ziskem jediného bodu zůstávají ve spodních patrech tabulky.

Utkání dost ovlivnilo vyloučení kapitána hostů Petera Štepanovkého. Po něm obrana Zbrojovky často kolabovala a Zlín si vypracoval kvantum příležitostí. Opět výborně zahrál Cheick Oumar Conde, jenž si na své konto připsal dvě asistence.

V základní jedenáctce Zlína došlo oproti vítěznému duelu v Mladé Boleslavi k jediné změně, když místo Matejova dostal prostor útočník Jawo, kvůli čemuž se z trojzubce vepředu zatáhl do zálohy Čanturišvili. Zbrojovce se po zranění vrátil stoper Hlavica, šanci od první minuty si vysloužil také středopolař Šumbera.

V páté minutě jako první zahrozil Čanturišvili, ovšem jeho technický pokus se mezi tři tyče nevměstnal. Na druhé straně hřiště pálil o tři minuty později Přichystal, jenž těsně přestřelil břevno. Ve 20. minutě zakončoval zlínský Dramé, jenže z dálky neměl moc šancí na úspěch. Za další tři minuty se "Ševcům" vedlo mnohem lépe. Jawo vybojoval zpět zdánlivě ztracený balon, Conde následně vyhledal hlavu volného Fantiše, jenž zcela nehlídán zamířil přesně k tyči - 1:0.

Ve 27. minutě ale Brno srovnalo. Čanturišvili neuhlídal náběh Štepanovského za obranu domácích, načež kapitán hostů překonal brankáře Dostála. Dvě minuty na to chtěl vedení Zlínu vrátit Jawo, ten ale z úhlu netrefil svatyni soupeře. Následně pálil hostující Fousek přímo doprostřed brány, kde pobýval Dostál. Ve 34. minutě pálil Conde ještě hůř, neboť trefil pouze síť za bránou, kterou hájil gólman Floder. O dvě minuty později byl blízko brance Fousek, když se ocitl za defenzivní linií Fastavu, jenže nedokázal přelobovat Dostála.

Ve 41. minutě se Štepanovský nezachoval jako správný kapitán, jelikož si po zbytečném faulu na Condeho vykoledoval udělení druhé žluté karty a musel předčasně do sprch. Oslabená Zbrojovka málem inkasovala podruhé ještě do přestávky, štěstí však stálo na její straně, neboť Čanturišvili rozezvučel tyč. Čtyři minuty po změně stran již Floder kapituloval. Conde brilantní kolmicí našel v pokutovém území Jiráčka, ten se pohotově otočil s merunou, kterou napálil do sítě - 2:1.

V 52. minutě to málem bylo o dvě branky. Poznar přihrál před prázdnou bránu Jawovi, ten ale trestuhodně promáchl. Své zaváhání však Jawo za dvě minuty odčinil, když do sítě doklepl prudký pas od Procházky. Bezmocný Floder tedy lovil míč z vlastní kasy již potřetí. Osm minut nato mohl skórovat také Dramé, jenže v pádu Flodera neprostřelil. Vzápětí Jiráček parádním pasem nalezl Procházku, jenž okamžitě předložil míč Poznarovi. Zlínský dlouhán ovšem před Floderem zaváhal a nakonec jen trefil gólmana Flinty.

Poté se domácí na čas odmlčeli, aby v 76. minutě znovu zahrozili. Procházka šikovným centrem nabil Poznarovi, jehož volej však letěl mimo tři tyče. O deset minut později byli nebezpeční hosté, avšak Sedlák se po přihrávce od střídajícího Koudelky nedostal k zakončení přes vyběhnutého Dostála. V nastavení ještě pálil nepřesně Janetzký.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele