23. kolo
13.03.2021 16:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín si snadno poradil s Českými Budějovicemi

Zlín pookřál a pokračuje v dobrých výsledcích. "Ševci" si proti Českým Budějovicím připsali třetí výhru z posledních čtyř utkání a ve středu tabulky ztrácí už pouze bod na jihočeský celek. Moravané zvítězili jednoznačně, když sami se prosadili třikrát, zatímco hostující Dynamo vyšlo zcela naprázdno.

Po úvodním výkopu se na zlínské Letné dlouho nic zajímavého nedělo. Oba celky se snažily hrozit zejména z protiútoků, gólmani Dostál s Drobným však zůstávali v klidu. Až ve 28. minutě využil domácí Potočný mezery ve zdi Budějovic a z přímého kopu překonal strážce hostující svatyně Drobného střelou k tyči - 1:0.

Střelec úvodní branky byl při chuti a i dál se střelecky činil. Svého spoluhráče podpořil také Hlinka, Drobný ale ani jeden pokus z dálky tentokrát za svá záda nepustil. Zkušený gólman podržel Dynamo také šest minut po změně stran, kdy po pobídce od Jawa vychytal v obrovské šanci nacházejícího se Poznara. Tři minuty poté se konečně musel činit také Dostál, který vyrazil ránu Mršiće ze strany.

Domácí začali poněkud nervóznět, po hodině hry je ovšem uklidnil Dramé. Toho výborným pasem vybídl Jawo, křídelník Ševců následně potáhl balón do pokutového území, odkud překonal Laštůvku střelou na přední tyč. V 73. minutě o výhře Zlína definitivně rozhodl Simerský. Stoper hostů zakončil rohový kop Janoška, který na šťastného střelce prodloužil Fantiš. Simerský tak odčinil zaváhání z minulého kola, kdy proti Bohemians neproměnil penaltu.

Krátce po třetím gólu ale mohl o čisté konto přijít Dostál, který jen pozoroval, jak bývalý útočník Ševců Diop hlavičkoval po pasu od Kladrubského do tyče. Ve zbývajících minutách už ale hráči Budějovic svatyni Moravanů moc neohrozili.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele