20. kolo
21.02.2021 14:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Opava šokovala Budějovice a slaví druhou výhru v ročníku

Gejzír radost explodoval v Budějovicích po závěrečném hvizdu v táboře Opavy. Slezané totiž pozdní brankou zimní posily Davida Březiny dosáhli na teprve druhou výhru v sezóně. Žluto-modří sice zůstávají v tabulce poslední, nicméně bodově se dotáhli na Příbram. Jihočeši po druhé bodové ztrátě v řadě klesli na desáté místo.

Již v osmé minutě zatopil domácím špatnou rozehrávkou brankář Drobný, následná střela Hellebranda však skončila po teči v zámezí. První šance Budějovic zase málem skončila brankou, neboť Králik hlavičkoval ve 27. minutě do tyče. Nedlouho poté se okolo Nešického uvolnil na levé straně Novák, jehož nepříjemný pokus musel vyrazit gólman hostů Fendrich. Na druhé straně zase těsně před přestávkou lapil Drobný ránu Mondeka.

Ve druhém poločase jako první zahrozil Alvir, Fendrich ale zasahovat nemusel. Bez práce byl také Drobný, jehož chtěl v 60. minutě z přímého kopu překonat Březina. O čtyři minuty později se po návratu do do ligy poprvé výrazněji uvedl útočník Jihočechů Diop, jehož nenápadná hlavička po nákopu Králika dopadla na břevno.

Budějovice se snažily odpor Opavy zlomit ze standardních situací. Mršićův pokus doprostřed brány však v 68. minutě Fendrich vyrazil, Čolić pak z téměř stejného místa patnáct minut nato nemířil přesně. Když už se schylovalo k remíze, přišel v 88. minutě nákop Helešice do vápna Dynama, kde na zadní tyči osamocený Březina hlavičkoval přesně k tyči a rozhodl o nečekané výhře hostů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele