32. kolo
15.05.2021 17:00 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

David Buchta (© youtube.com)

Talentovaný Buchta režíroval výhru Baníku nad Zlínem

Baník po většinu zápasu přehrával Zlín, přesto si utkání ve druhé půli zbytečně zkomplikoval. Nakonec však především díky produktivnímu Davidu Buchtovi dokráčel ke třem bodům. Hosté tak z prvního mače pod novým koučem Janem Jelínkem vyšli naprázdno.

Úvodní gól vsítili Slezané již ve druhé minutě. Hostující stoper Petr Buchta špatně odkopl balón, nedůrazně si počínal také jeho spoluhráč Hlinka, a tak domácí Tetour poslal merunu zpoza šestnáctky za záda brankáře Zlína Rakovana, jenž tentokrát dostal přednost před jedničkou Dostálem. Za "Ševce" mohl odpovědět Poznar, jehož do tutovky vysunul Dramé, jenže vytáhlého forvarda parádně vyčapal gólman Baníku Laštůvka.

Kráce po půlhodině hry přidali Ostravané druhý přesný zásah. David Buchta našel centrem Zajíce, který Rakovana překonal hlavičkou. Krátce poté toužil po brance sám David Buchta, ovšem po průniku zakončoval v pádu nepřesně. Fleišman již ve 38. minutě našel z dálky svatyni Moravanů, Rakovan si ale připsal pohodlný zákrok.

Podivný moment se na vítkovickém stadionu odehrál ve 41. minutě. Unikající Kuzmanović přeskočil Rakovana, sudí Dubravský se však rozhodl celou akci přerušit, neboť usoudil, že Rakovan Kuzmanoviće fauloval, a nařídil pro Baník pokutový kop. Záhy si ale Dubravský celou situaci prohlédl u videa, načež penaltu odvolal. Domácí tak kvůli necitlivému zásahu arbitra přišli o slibnou šanci a nakonec ani nekopali desítku.

Místo možného třígólového vedení Slezanů tak Zlín po změně stran rychle vyrovnal. Nejprve Poznar v 52. minutě připravil palebnou pozici pro Martíneze, jenž šikovnou střelou na zadní tyč přelstil Laštůvku. Záhy Ševci vybojovali míč na útočné polovině, Fantiš nacentroval na Hlinku, který hlavou upravil skóre na 2:2.

Do vedení se Baník mohl vrátit krátce po hodině hry, jenže Tetoura po průnikové přihrávce od Sora vychytal Rakovan. Poté sice Zajíc dorazil míč do odkryté brány, ještě předtím se ale Rakovan nepříjemně srazil s Tetourem a hřiště musel opustit na nosítkách. Dubravský celou situaci vyhodnotil jako faul od Tetoura, gólová dorážka od Zajíce tedy nebyla uznána.

Rakovanův náhradník Dostál hned svým prvním zákrokem zlikvidoval obrovskou šanci Davida Buchta, jenž se natlačil před bránícího Cedidlu. Mladý útočník Ostravanů se ale z branky nakonec radoval, když se v 72. minutě z první opřel do Kaločova pasu, čímž vrátil svému mužstvu vedení.

Výborný zápas korunoval David Buchta deset minut po své trefě, kdy nalezl před odkrytou bránou Zajíce, jenž upravil skóre na konečných 4:2. Za Ševce mohl ještě v 86. minutě snížit Poznar, z úhlu si však na Laštůvku nepřišel.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele