základní část, 26. kolo
31.05.2020 16:00 CET
3 : 2
(2:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Oslabené Budějovice mocně dotahovaly, na body však nedosáhly

Sedm gólů ve dvou po sobě jdoucích zápasech nasázeli hráči pražských Bohemians a díky vítězství 3:2 nad Českými Budějovicemi si připsali další tři body. Po hodině hry vedli díky trefám Schumachera, Vodháněla a Pulkraba už o tři branky, vinou tref Schranze a Táborského se ale museli o výsledek strachovat.

Domácí od začátku utkání působili aktivněji, na první větší vzrušení se však čekalo až do šestnácté minuty, kdy měla budějovická obrana co dělat, aby odvrátila Vackovu ránu. Nepřesně hlavičkoval po nadcházejícím rohovém kopu Bederka.

Po necelé půlhodině už měli zelenobílí důvod k radosti. Souhru krajních beků načal Bartek, který centrem na opačné straně brány našel Tilla Schumachera, jehož parádní volej skončil za Drobného zády. Německý křídelní hráč měl velký podíl i na druhé brance svého týmu, když na penaltu předložil nemýlícímu se Janu Vodhánělovi. Třetí trefu mohl přidat před pauzou Hronek, velkou šanci ale spálil.

Po návratu ze šaten přišla další pohroma pro Dynamo. Sivok tvrdě trefil Vodháněla a po druhé žluté kartě se musel pakovat do sprch. Toho "Klokani" využili už po deseti minutách. Druhou asistenci v utkání si připsal Bartek, který našel na zadní tyči Matěje Pulkraba, pro nějž bylo skórování již poměrně snadnou záležitostí.

Po hodině hry zblízka pálil Ivan Schranz, avšak mezi tři tyče nezamířil. Byl to ovšem právě on, kdo fantastickou trefou dvacet minut před koncem naplnil své spoluhráče nadějí. Jeho technický pokus z kroku nabral směr přímo do šibenice Valešovy brány.

Domácí nevyužili několik svých brejkových situací a v nastavení tak přišla i kontaktní branka. Po přistrčení od Šulce pálil nechytatelně k tyči Ivo Táborský. Vršovičtí tak bodově již dotáhli desátou Sigmu a na svého soupeře na devátém místě ztrácí pouhé tři body.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele