základní část, 11. kolo
30.09.2019 18:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Deset minut a hotovo. Baník v klidu sfoukl Příbram a vrátil se na páté místo

Baníku stačilo necelých deset minut, aby v podstatě rozhodl o vítězi duelu s Příbramí. Domácí v povedeném úvodu zápasu nasázeli tři branky a vrátili se v tabulce na páté místo. Zato Středočeši pokračují v mizérii. Aktuálně čekají na body již čtyři zápasy a spadli až na čtrnáctou příčku.

Kvůli zranění Laštůvky se mezi třemi tyčemi Slezanů znovu objevil gólman Budinský. Šanci dostal též stoper Pokorný, absentujícího Jánoše nahradil ve středu pole Hrubý a do útoku se vrátil Smola. Kuzmanović se tak pro změnu posunul na levý kraj zálohy. Bránu hostů po delší době hájil Kočí, do obrany pak vedle uzdravených Treglera s Kinguem naskočil také krajní bek Nový. Místo útočníka Škoda pak trenér Nádvorník poprvé v sezóně vsadil na Nigerijce Adetunjiho.

První branka padla již ve druhé minutě utkání. Po rozehrání standardní situace nacentroval Fleišman na Hrubého, který zcela nehlídán otevřel hlavou skóre. Baník byl při chuti, v páté minutě střílel po protiútoku nebezpečně pod břevno Kuzmanović, ale Kočí tentokrát míč vyrazil. Jenže za další minutu už brankář Příbrami zase lovil balón ze své sítě. Útok z levé strany táhl Jirásek, Smola následně našel volného Diopa, jenž neměl problém zblízka skórovat - 2:0.

To však od domácích nebylo vše. Hrubý v deváté minutě našel z volného kopu Diopa, jehož ještě vychytal Kočí, ovšem Tregler následně nepochopitelně hlavičkoval do vlastní brány a Středočeši již prohrávali o tři branky. Čtyři minuty poté se konečně ukázali hosté, avšak Budinský si se střelou Adetunjiho hlavou hravě poradil. I nadále ale dominovali Ostravané, Smola měl v patnácté minutě další gól na hlavě, jenže těsně minul.

Slezané hráli pochopitelné naprosto v klidu. Jen Smolovi nebylo přáno, neboť ve 27. minutě minul zajímavou pobídku ke skórování od Reitera a čtyři minuty před přestávkou zase hlavičkoval po rohovém kopu mimo tři tyče. Tři minuty po změně stran si Příbram vypracovala svou doposud největší šanci v zápase. Zemanův sražený centr se příhodně odrazil do běhu Rezkovi, který však z voleje pálil vedle Budinského svatyně.

V 56. minutě vybojoval Fleišman balón, předložil jej Kuzmanovićovi, jenž si šikovně udělal prostor na střelu, ale Kočí byl pozorný a proti střele zasáhl. Jedenáct minut poté si na druhé straně našel míč Tregler, rána z první se mu však příliš nevyvedla. Zbytek utkání diváky příliš nepotěšil, odehrál se totiž převážně v chodícím tempu. Fanoušci na tribunách se však bavili dál a po závěrečném hvizdu oslavili společně s hráči domácích pohodovou výhru.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Zajda

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Zajda

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele