21. kolo
22.03.2015 18:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Slavia Praha 3:0

Zbrojovka Brno na své půdě získala tři body a poměrně snadno si poradila s pražskou Slavií. Ta odjíždí hanobena po špatném výkonu a se třem inkasovanými góly ve vlastní síti. Postarali se o ně Pašek, Čtvrtníček a Sýkory, kteří se trefili ve druhém poločase.

V prvních minutách se hrál spíše opatrný fotbal z obou stran. Největší akcí bylo pravděpodobně to, když byl Pašek u rohového praporku zastaven na hranici pravidel Tamásem. V úvodu zápas utkání postrádalo tempo a výraznější akce. Spíše se drobilo na několik menších či větších faulů, které ale sudí Houdek kartami zatím neodměňoval. Po deseti minutách poměrně nezáživné hry jen Tamásův centr z levé strany Melichárek v klidu kontroloval, zda doletí až za čáru.

Hostující Martin Berkovec musel zasahovat poprvé výrazně až po 19 minutách, což rozhodně pro Brno není kdovíjaká vizitka. Po hlavičce Schustera si ale poradil a míč schoval do náruče. Schuster následně číhal na správném místě a ve správnou chvíli na odražený balon, ke kterému se nakonec také dostal. Jeho rána ale gólem neskončila. Kenia se na druhé straně dostal do dobré příležitosti, Jugas ho ale natolik rozhodil, že Kenia nakonec vůbec nevypálil!

Po půlhodině se do míče ze střední vzdálenosti opřel Buchta, ale mířil hodně vedle tyče. Deset minut před koncem nezáživné první půle se kraji vápna vynořil Jan Sýkora a Berkovec musel vytáhnout parádní zákrok, aby jeho ránu zastavil. To se mu nakonec podařilo, takže do šaten oba týmy vstupovaly za nerozhodného stavu. Slavia ale musela přidat, pokud se chtěla svému sokovi alespoň vyrovnat. To se jí ale vůbec nepovedlo. Naopak, jen tři minuty poté, co se oba týmy vrátily ke druhé půli, Zoubele ve vápně posunul míč na Davida Paška a ten prostřelil všechno před sebou! Slavia musela dotahovat nepříjemné manko.

Další dobrou příležitost vypracovával pro své spoluhráče Zoubele, ale Sýkora míč nestihl na hrací ploše. Po hodině hry se do míče ve vápně opřel Jan Malík a ten mířil přímo do náručí brankáře Berkovce. Keresteš následně vyzval ke skórování Zoubeleho, ale jeho hlavička mířila těsně mimo tři tyče. O mnoho přesnější byl Josef Čtvrtníček, který se dobře vyhnul ofsajdové pasti, která sklapla naprázdno. Josef Čtvrtníček tak postupoval z úhlu sám na brankáře a poradil si zkušeně - 2:0 pro Brno.

Po delší odmlce se ke slovu dostal velezkušený Karel Piták, který ránou z voleje pořádně vystrašil brankáře Dušana Melichárka. Slavia si musela pohár hořkosti vypít až do dna. Brankář Berkovec si napoprvé vytáhl famózní zákrok, ale jeho obránci jej nechali samotného, takže následná dorážka Jana Sýkory už v síti skončila. Slavia prohrála o tři branky a je až dvanáctá.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Lahvac-CZ

2:1

Reagovat
PaulinhoTheGunner

4:2

Reagovat
PaulinhoTheGunner

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
junglist

co ten deli tyvole? ho to nebaví, nebo nedostal vejplatu? ten tam chodí jak na procházce a na všechno čumí jak černá vokurka

Reagovat
smazaný uživatel

všechny solidní výkony smazal nedělní zápas s brnem. v týmu se nenašel nikdo, kdo by vzal na sebe zodpovědnost, naše hra byla jen bojovná s množstvím přihrávek někomu a nikam. hráli jsme za účelem neohrozit brněnskou svatyni. spolu s dynamem máme na jaře nejvíc obdržených branek. parta brna nám opět lekci. samozřejmě, musí fungovat záloha s podporou jednoho útočníka... a mít štestí!

Reagovat
junglist

hlavně je vidět absence Latky a včera mi hrozně vadili ty dva štíty Deli s Hrubym...k čemu to je když maj před sebou Keniu kterej se nabízí aby udělal předfinální přihrávku na útočníka, když ty dvě jelita jen odkopávaj, většinou jen posunou před sebe soupeři na nohu. ten hrubej se občas snažil, ikdyž tu kvalitu nemá, ale Deli prostě hrál hrozně nezúčastněně, když prohrál souboj tak nezabral, nesnažil se nic vymejšlet. to radši obětovat pitáka a nechat ho bojovat na štítu

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě, je to tak. Pozor, na jednu podstatnou věc: s celkem slušným herním projevem (vyjma tohoto zápasu) jsem se ocitli v pásmu sestupu! čekají nás 2 derby a asi kolik z toho dáme bodů? 1,3,6? Náš tým je nějak poskládán, ale chybí tam osobnost, resp. klíčový hráči, kteří by řídili "chod" týmu. Na hrotu je škoďák sám a tak nějak nevidím jiného hráče, který by bezprostředně ohrozil soupeřovu branku. to je ale strašně málo! na podzim sice skvělý rozjezd, ale to bylo z naší strany vše. jistě dá se vyhrát zápas, v našem případě potřebujem mít tolik potřebné fotbalové štěstí a soupeř den blbec, kdy mu ale opravdu nic nevyjde (viz podzimní zápas doma s plzní). nedělam si přehnané iluze, v dalších dvou zápasech budu rád za 3 body s bohemkou. jestli někdo ze strany před jarní sezonou mluvil o ataku 4. příčky, tak teď jsme na hraně 13. místa... realita je bohužel zas tady!

Reagovat
Filip12

Slavia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele