22. kolo
05.04.2015 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Slovan Liberec - Zbrojovka Brno 1:0

Liberec se dostal mimo zónu sestupu, protože dokázal udolat Zbrojovku Brno. Hosté museli dvacet minut dohrávat v oslabení, když byl vyloučen Josef Čtvrtníček. A ten si asi bude sypat popel na hlavu, protože jen o deset minut později domácí vstřelili rozhodující branku. Trefil se Marek Bakoš.

První střeleckou příležitost jsme viděli poté, co Šural vypálil. Neprostřelil ale hradbu těl před sebou. Následně se Luckassen dobře odpoutal od svého obránce a z otočky vypálil. Mířil ale hodně vysoko nad. Dušan Melichárek musel být neustále na pozoru, protože domácí tým hrál jednoznačně lépe. Před Melichárka létal jeden centr za druhým, ale nebyl nikdo, kdo by je využil.

Šural zkusil po patnácti minutách překvapit Melichárka z ostrého úhlu, ale rána se mu ne úplně povedla. Až po dvaceti minutách se Zbrojovka Brno výrazně osmělila a pustila se do útočení. Ostrý centr se snášel na hlavu Schustera a jeho hlavička posílala balon pod břevno, ale brankář Hroššo se vyznamenal a míč uklidil do své náruče. O chvíli později Sackey dostal kousek za vápnem dostatek volného prostoru a vypálil, jenže nemířil vůbec dobře.

Dnešní utkání v prvních desítkách minut mnoho krásy nenabídlo a spíše to byl boj o postavení s množstvím nepřesností na obou stranách. Po půl hodině se dočkal také Liberec první opravdu velké šance na vstřelení branky. Luckassen se v pokutovém území uvolnil a krásně vypálil. Míč, který mířil k tyči, ale včas vyrazil brankář Dušan Melichárek. Ten pak dostal žlutou kartu za to, že mu rozehrávka příliš dlouho trvá. Pět minut před koncem první půle se do střelecké příležitosti dostával Sackey, ale ani on nepochodil.

Kvůli zdravotním obtížím pak musel střídal Zoubele a nahradil jej Čtvrtníček. V nastaveném čase prvního poločasu se ještě k hlavičce dostával Šural, který zakončoval po rohovém kopu a jeho hlavička olízla břevno! Deset minut po změně stran Frýdek vyslal kupředu Šurala, který však nepřešel přes pozorného Schustera. Brankář Hroššo neměl mnoho práce ani ve druhém poločase a jeho rukavice vyprášil po hodině hry jen Pašek. Domácí ochozy se radovaly v minutě 69., když Slovan dostal míč do brány. Jeho radost ale trvala jen chvíli, protože Ardeleánu pískal ofsajd.

O minutu později měl Slovan další výhodu, když Čtvrtníček praštil Pokorného do choulostivých partií. Sudí jej okamžitě vyloučil. Liberec to pochopil jako signál dostat se do útoku a na hřiště se dostal Marek Bakoš. Následně Delarge našel přesně svého spoluhráče Luckassena, který ale neuvěřitelně minul bránu! Výhoda jednoho muže v poli byla znát a Slovan tlačil. Brankáře Melichárka ale nepřekonal ani Delarge, který pálil do jeho nohy. Přesto se domácí dočkali, když devět minut před koncem poslal před Melichárka centr Delarge a před brankářem ji Marek Bakoš tečoval do sítě!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 teraz alebo nikdy

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Krasny kurs na Brno

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 těžká nuda a důležitý bod pro brno

Reagovat
ondrasch77

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

liberec musí ale bojím se, že to brno ukope přesto tip. 2:0

Reagovat
vanGomm

Liberec je v situaci,že už by měl začt vyhrávat.Tip 1.Podle kurzů to čekají i bookmakeři.Tak uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni neporazej Třinec,ale porazej rozheté Brno,které má v poslední době dost dobrou obranu!!

Tak tomu fakt nevěřím!!

Na 02 je nádhernej kurz a taky 02 hraju!!

Reagovat
vanGomm

A nebude to třeba tím,že zachránit ligu je pro Liberec daleko větší priorita než domácí pohár?Který by mimochodem stejně nevyhráli.

Reagovat
Gryphonheart

Tak v Třinci evidentně vypustili závěr, dostali dva góly v posledních 10ti minutách, hlavama už byli v lize..

Reagovat
smazaný uživatel

1:0, Libe to ukope...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Brno vyhralo v Teplicich, 6,5 na 2? supr

Reagovat
smazaný uživatel

Zachránce Bakoš. Skvělý Luckassen. Bojovník Šural. Drzý Frýdek ................................................................... a je z toho VÝHRA pro LIBEREC !!!! ( konečně :D )

Reagovat
smazaný uživatel

Sice nechápu jak mohli vyhrát, ale stejně druhá liga volá....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele